Отделяне от вкъщи?

• 7 052
  • 270
  •   1
Отговори
# 210
Деси, на 20-21 години е много рано да се говори още за финансова стабилност и игра на семейство.
Някои младежи и девойки отиват да учат в гимназия или университет в друг град и заживяват относително самостоятелно, но все още разчитат финансово на семействата си.
Защо искаш да харчиш парите си за квартира и битовизми като сметки, вместо да ги инвестираш в пътуване и учене? Щом момчето живее на квартира и се издържа само, ок имате и терен за преспиване. Или родителите ти не са съгласни? Ти си мислиш, че ще ти е по-лесно да работиш и да учиш? Защото сега предполагам, че работиш почасово и успяваш да го съчетаеш. Ама после? Родителите ти вероятно се тревожат, че самостоятелност в съжителство с гадже преди дипломирането може да попречи на успешното завършване на образованието ти. Защо бързаш? Защо не почакаш поне бакалавърската степен да завършиш, да се устроиш на хубава работа и тогава да мислиш за изнасяне? Защо точно в този момент? Наистина ли мислиш, че това е най-удачното време? Какво ще стане, ако го направиш след 6 месеца или година?

# 211

няма да ме бие, ругае, използва и т.н.
Дано да е така, пожелавам ти го най-искрено. Но все пак не забравяй, че двамата още не се познавате достатъчно добре и има вероятност взаимно да се изненадате неприятно.

# 212
Кажи повече за твоя приятел,че нещо се губи и нищо не разбрах какъв е.Учи ли,работи във фирма на заплата,развива бизнес, в който и ти можеш да се включиш и в последствие да стане семеен?За твоето учене какво казва ,настоява ли да учиш или е вял по тази тема?

# 213
  • По света и у нас
Десинка слушай, когато бях на 20-21 не можех да се изнеса с гаджето ми защото не правех мои пари и не се чувствах удобно баща ми да ме спонсорира, а аз да живея като семейна. Но ако правех пари тогава, щях да съм се изнесла. На 21 ти си вече голяма - няма какво да се консултираш с вашите след като си финансово независима. Има едно нещо обаче - понякога когато хората заживеят заедно стават като женени, секса умира и връзката се продънва. Хубаво е ако ще живеете заедно направо да се ожените, по добре е за твоята репутация- показва че си ИСКАНА жена. Родителите ти сигурно затова се дърпат.

Подобни съвети никога не бих дала и то на хора, които не познавам.
От два месеца са гаджета, ама да се женят, че иначе нямало да е искана?! Rolling Eyes Що за глупости...
Няма такава закономерност, че като заживеете заедно без брак сексът умира, пък с брак цъфти и върже...
Просто да поживеят заедно, защо да е проблем не мога да разбера.

О аз не видях че тази връзка била само на два месеца. Деси, тогава поживей с него, но не изпадай в положението да живеете повече от година без предложение за брак. Ако не предлага се махай.

# 214

О аз не видях че тази връзка била само на два месеца.
Да, ние точно заради това така настоятелно я съветваме да не избързва.

# 215
  • София
Като за теб няма значение, тропай крак на вашите и събирай багажа.
Това ли искаш да чуеш?

# 216
  • София
Защо сега, а не след... още 6 месеца да се поопознаят? Още няколко години да завърши? Още няколко да си намери стабилна работа по специалността? Още няколко да я повишат? На колко стана вече, 30? И тогава ще се сети, че й трябва опит и с мъжете, и самостоятелност.

В едно съжителство няма нищо фатално и необратимо. Ако не си допаднат, сменя квартирата. Чудо голямо.

# 217
  • По света и у нас
Нека да го направи за да и мине меракът.

# 218
  • София
Да, да. Някой месец отлагане едва ли ще я направи стара мома Joy

# 219
Защо сега, а не след... още 6 месеца да се поопознаят? Още няколко години да завърши? Още няколко да си намери стабилна работа по специалността? Още няколко да я повишат? На колко стана вече, 30? И тогава ще се сети, че й трябва опит и с мъжете, и самостоятелност.

В едно съжителство няма нищо фатално и необратимо. Ако не си допаднат, сменя квартирата. Чудо голямо.

Моя приятелка така ги сменяше през няколко месеца, май беше малко по-голяма от авторката. Тук какво ли не изчетох направо се чудя тва живеене заедно за брак ли се приема, за какво ли. Също се сещам за мой приятел, при който гаджето му се събу у тях първата им вечер заедно и си остана там, още са заедно след 15 години. Както и други се сещам, събрали се да живеят заедно още от 1-2 два месеца връзка. Нищо фатално няма ако не се получат нещата, ако не знаят да се пазят бебе може да стане и като гадженца.

# 220
  • София
rf22, би ли бил окей дъщеря ти да заживее с момче, което познава от 2 месеца?
Няма нужда да ми отговоряш.

# 221
Да, да. Някой месец отлагане едва ли ще я направи стара мома Joy

Майка ми също мислеше така. Понеже тя се била омъжила млада, аз да не съм бързала. Всъщност аз исках да побързам, за да си мина от рано реда с децата (ама  уви) не случих на мъж. Сега отивам към 35 и вече честно казано мерака за бебата, сватби и т.н. започва да ми минава сериозно. Тези неща се правят докато си млад и имаш енергията и куража за тях. И стига сте скачали, как 30-40 годишните са млади. Ми не са - в сравнение с 20 годишните са дърти чанти.

# 222
  • София
Ариел, ти само челен лош опит можеш да ѝ дадеш на авторката, защо тикаш другите по твоите стъпки?

# 223
На тези години не бих съветвала да се заживява заедно и особено след 2 месечна връзка.
Поопознайте се, вижте характери и реакции във всякакви ситуации и след това мислете за живеене заедно.

Сега е времето за учене, стаж и развитие, а не битовизми и съжителства.

# 224
  • София
Скрит текст:

Моя приятелка така ги сменяше през няколко месеца, май беше малко по-голяма от авторката. Тук какво ли не изчетох направо се чудя тва живеене заедно за брак ли се приема, за какво ли. Също се сещам за мой приятел, при който гаджето му се събу у тях първата им вечер заедно и си остана там, още са заедно след 15 години. Както и други се сещам, събрали се да живеят заедно още от 1-2 два месеца връзка. Нищо фатално няма ако не се получат нещата, ако не знаят да се пазят бебе може да стане и като гадженца.

Да бее, и аз не мога да разбера защо това съжителство се приема като края на света, все едно на война отива Joy

А иначе жените обичаме да бичим на мъжете как не са се изнесли от вкъщи навреме, как не можело единият спестен наем да компенсира ценния опит от самостоятелното живеене и т.н., сега обаче каква турска сапунка стана за едно изнасяне от вкъщи. И то защото се изнася с мъж. Брей, голямо страшилище този, какво ще й прави, не знам, ама явно дотук беше животът на момичето.

Общи условия

Активация на акаунт