Отделяне от вкъщи?

• 7 045
  • 270
  •   1
Отговори
# 225
Да се научиш да живееш с някой понякога е много по-трудно от това да живееш сам.
Именно, първо се учиш на буквите, а после да четеш.

# 226
rf22, би ли бил окей дъщеря ти да заживее с момче, което познава от 2 месеца?
Няма нужда да ми отговоряш.

Все пак да ти отговоря.
Една част от коментарите са да се изнесе сама, на квартира. В повечето случаи това означава със съквартиранти, а за тези на общежитие, задължително с такива. Какво произлиза от това- няма проблем да живее с непознати или хора, които познава до известна степен, но с гаджето на 2 месеца вече става проблем... Според мен също е рано, но пък след като го искат, нека опитат.

# 227
  • София
Аз съм за! Нека живее, нека опита, но след някой месец, бурното лято и т.н.
Тя да го поопознае, родителите й също.
Никой не й казва да си седи вкъщи.

Тя обаче, като абсолютен лешпер игнорира масата народ, вкупом с родителите и се фокусира върху НЕЙНОТО желание.
Не знам какво дискутираме, да върви.

rf22, и все пак не ми отговори

# 228
Да, да. Някой месец отлагане едва ли ще я направи стара мома Joy
И стига сте скачали, как 30-40 годишните са млади. Ми не са - в сравнение с 20 годишните са дърти чанти.
Май трябваше да напишеш "сме" вместо "са", щом наближаваш 35. И аз натам отивам. И, да, млади сме още, а пък 20-годишните са си направо деца.

# 229
  • София
Ама хора, нали осъзнавате, че тая връзка вероятно няма да й е последната? Има някакъв шанс да е, но по-вероятно просто ще понатрупа опит, та като й дойде времето за семейство, да знае какво е съжителство, какво се очаква от нея и какво да изисква тя. Колкото повече го отлага, толкова повече време ще й трябва да й потръгне животът. Така е и с образование, и с работа.

И нормално да се фокусира върху нейното желание. Тя своя ли живот живее, или този на майка си и другите? На другите никога няма да угоди, трябва да намери как да направи себе си щастлива. Това става с опит.

# 230
  • София
Лъвице, опитът си е опит, но не е на всяка цена.
Щом родителите изпитват притеснение, нека направи така, че да са спокойни.
Хубаво тръгнала, хубаво ще си плаща семестрите, ама ток, вода, нет и текущи сметки едва ли е плащала вкъщи, тоест разчита на техните.

Да го направи, но да не го прави на верев. Че как й треперят, утре може да й хлопнат вратата за назидание.
А младите жени без подкрепа са изключително уязвими.

# 231
  • София
Те родителите цял живот се притесняват, не може това да я води в живота, защото доникъде няма да стигне.

А ако решат да й хлопнат вратата, значи са доста лоши родители. С такива, по-добре без.

# 232
Ама хора, нали осъзнавате, че тая връзка вероятно няма да й е последната?

Ние сме наясно с това, но тя дали го осъзнава?

# 233
  • София
Според думите й, изглежда да го осъзнава. Ако не го осъзнава, ще го осъзнае. Няма да я убие това.

# 234
  • По света и у нас
Нейното желание трябва да си го осъществи момичето, щом може. Родителите само мрънкат. Не е тръгнала да се татуира, отива да поживее с мъж. Голямо чудо. На 21 е! До кога ще се консултира и ще живее с помощните колелца.Нека да види какво е, пък като не стане ще се върне вкъщи, ще има малко соуп опера за мама и тати. То ако не е тя да им дава адреналин, те ще се вкиснат от еднообразие.

# 235
Скрит текст:
Аз съм за! Нека живее, нека опита, но след някой месец, бурното лято и т.н.
Тя да го поопознае, родителите й също.
Никой не й казва да си седи вкъщи.

Тя обаче, като абсолютен лешпер игнорира масата народ, вкупом с родителите и се фокусира върху НЕЙНОТО желание.
Не знам какво дискутираме, да върви.

rf22, и все пак не ми отговори

Нямам дъщеря и по тази причина не мога да съм съвсем обективен. Като родител обаче едва ли бих подскачал от радост от тази идея, но както съм казвал съм на принципа децата сами да могат да управляват живота си, с риск дори и да сбъркат. А тя вече не е дете. Освен това както бива насърчавана да се изнесе сама, това в повечето случаи означава да живее със съквартиранти, не разбирам каква е разликата с това да се изнесе с приятеля си. Другите неща ги написахме вече по няколко пъти, да не ги повтаряме.

# 236
Чудя се колко от демократите биха се чувствали спокойни, ако дъщеря им се изнесе с партньор, когото познава от цифром и словом осем седмици.

# 237
Ариел, ти само челен лош опит можеш да ѝ дадеш на авторката, защо тикаш другите по твоите стъпки?

А ти защо я тикаш да влиза в манастир докато стане готова (примерно на 40).

# 238
Те родителите цял живот се притесняват, не може това да я води в живота, защото доникъде няма да стигне.

А ако решат да й хлопнат вратата, значи са доста лоши родители. С такива, по-добре без.

Ти сериозно ли? Решила е да постъпи както тя си е решила, без да вземе под внимание притесненията на родителите си, и да заживее с човек, когото на практика не познава. Щом твърди, че е достатъчно възрастна, за да вземе такова важно решение, нека бъде възрастна и да поеме и последиците.
И родителите не са длъжни да я приемат обратно в дома си. И това не означава, че са лоши родители, напротив. Те са казали какво ги притеснява, но тя отказва да отговори какво е то - дали нещо в поведението му, нещо с предишните му връзки, с репутацията му, ако щеш.

# 239
...да се изнесе сама, това в повечето случаи означава да живее със съквартиранти, не разбирам каква е разликата с това да се изнесе с приятеля си.
Съвсем не означава да живее със съквартиранти. И има разлика. Съквартирантите нито ще са и длъжни с нещо, нито пък тя на тях.
И самостоятелната квартира не е манастир.

Общи условия

Активация на акаунт