Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 322
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Интересно, как всички сега откриха, че в училище хигиената е под всякаква критика. Че тя си е такава от... откакто е създадено. До сега на никой не му правеше впечатление и на всички им беше все тая.

# 151
  • София
Трябва да има ясно определени критерии - колко деца на каква площ, как да се ешелонират почивките на децата, да се направят блок часове, зимата до тук е мека, позволява сравнително адекватно проветряване, повече помощен персонал за почистване на етажи и сервизни помещения, брой заболел - може да има безброй критерии и решения - при малко повече желание и отговорност можеше нещата в училищата да са различни. Но тук никой не иска да поеме отговорност. МОН търкалят едни приказки, писания и нищо. Накрая директорът или изпълнява заповеди
или изпълнява собствената си програма на страх и притеснение или липсата на страх и притеснение.
Изначално трябва да бъде зададено, че ПО е ценността, която се преследва и се работи към това как да се осъществи, а не как да получаваме имитиращ продукт. Наборът от знания умения, които не може да се усвоят при ДО е огромен.
И понеже постоянно ни се говори за здраве, според дефиниция на СЗО здраве е:
"състояние на пълно физическо, психологическо и социално благоденствие, а не непременно отсъствие на заболяване или слабост.”

Ако една година от моят живот е 1/40, то от живота на сина ми 1/13, т.е. в емоционален план тежи доста повече... Какво да кажа за малката - 1/5...

Тук-там има училища, които търсят психолози да работят с децата, но има доста места, на които директорите са силно реактивни и гледат на колегите като на натрапници.
Много деца имат нужда от помощ, което може да не е очевидно.
Нагоре в темата се спомена за смърт на родители и близки - всяка смърт е тежка за децата, но ковид смърта е натоварена с цялото медийно говорене, страхове - къде рационални, къде ни толкова, а децата имат невероятната способност да произвеждат чудовище от нещата които не разбират.
Не е нужно да сте съгласни с мен за ПО, но  се старайте да стигнете до вътрешността на децата си.
Малката беше с малко Т, оказа се зверски цистит, докато стигнем до диагноза никой не и е споменавал дори ковид или каквото и да е в тази посока ... Когато казах че отиваме на лекар, детето изпадна в истерия "Не, не, не съм болна, не ме води на лекар не съм болна, няма да умирам!" ( В къщи от април не се гледа телевизия).
Изводите всеки сам да си ги направи. Децата са приспособими, но цената е висока.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 21:26 от magi_sveta

# 152
  • Отвъд алеята зад шкафа
За съжаление  гласът на мнозинството родители, които са за ПО, не се чува и няма изразители по медиите.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 08:58 от gadamer

# 153
  • София
Няма никакво значение чий е родителският глас. нещата се правят според други критерии централно. Всяка родителска група може да си крещи колкото си ще - така или иначе ще бъде чут този глас, който е изгоден.

# 154
  • Отвъд алеята зад шкафа
Няма как да бъде чут глас, който мълчи.

# 155
МОН сондира родителите за нагласите им на какво мнение са относно провеждането на бързи антигенни тестове. С нетърпение очаквам да видя резултатите.

# 156
Като гледам каква неграмотност цари измежду родителите за антигенните тестове, не мисля, че може да се очаква нещо от анкетата. Няма да се одобри тестване. Някои родители са съгласни на антигенен тест, но само ако е от кръвните Joy

# 157
  • София
Отсега е ясно какви ще са нагласите, ако приемем, че групите в социалните мрежи отразяват до голяма степен мисленето на родителите. Като цяло не искат. Само можем да се досещаме защо не искат - официално казват, че е заради бъркането в носа, но неофициално е близо до ума да се сети човек, че ако детето излезе положително, това трябва да означава карантинирано семейство.

# 158
  • София
Какво ще ни каже еднократен антигенен тест?   Ако ще го провеждат примерно всеки понеделник преди влизане в училище, при постоянно ПО - ок. Твърдо ЗА, но за еднократно изследване - абсолютно НЕ. Като ще си харчат пари, защо не си направят кръвни тестове за антитела. Но те ще дадат реалната картина на хората срещнали вируса и не са удобни на други.

# 159
Каква представа ще ти дадат кръвните тестове? За Банско какво разбрахме от тях? Че повечето хора не са боледували и трябва да се пазят. Това ще излезе и в училищата.
Естествено, че антигенният тест дава моментна картина и е по-ефективно да се тества всяка седмица, което никога няма да стане дори да имахме пари, защото родителите няма да позволят такива "инвазивни стресиращи" процедури за децата си.

# 160
  • Варна
Принципно съм За антигенните тестове в училище, но също регулярно, а не еднократно и на всички, а не само на "съгласните". Щото ако в класа само аз съм съгласна и тестват само моето дете няма никакъв смисъл и полза. Не ме е страх от карантиниране, една карантина изкарахме, това е най-малкият проблем.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 12:30 от Месечинка виторога

# 161
Тествам се редовно (в лаборатория) и смея да твърдя, че антигенните и ПСР тестовете са изключително неприятна процедура. Нищо общо, ама наистина нищо, с взимането на носен секрет. 
 Не бих го причинила на малко дете без нужда, а още по-малко - всяка седмица.  Разбирам, че има смисъл като мярка за ограничение, но аз лично пред тест всяка седмица или ОРЕС, избирам детето ми да остане у нас. 

# 162
  • Варна
И аз съм чела, че за някои хора е неприятно, за мен лично не беше нищо особено. Бях се настроила за нещо ужасно след всички четени оплаквания, чак не повярвах, когато лаборантката ми каза да се омитам. Факт, нищо особено не беше, пък не знам.

# 163
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз два пъти си правих пср, за 2 секунди мина, нищо особено. По-неприятен ми беше кръвният тест от вената за антитела и този с убождане на пръста.

В Австрия въведоха 2 пъти в седмицата тестване на учениците, само че с някакави нови тестове, подходящи за деца.

# 164
Аз имам десетина антигенни теста. Не е приятно, но нищо фатално. Като знам моето дете какви по-страшни неща е преживяло, направо не разбирам лигавщините за тестовете. Как пък при тестването за Гърция не се стресираха децата, а за училище ще се стресират?
Ама нищо де, мен ДО ме устройва. Просто се чудя на акъла на искащите ПО. Хем искат ПО, хем са против тестване и против носене на маски в клас.
И всъщност при по-малко заболели, както се предполага, че е сега, ми се струва по-добре да правят пулове с ПСРи.
Хем ще хващат по-рано от антигенните, хем ще са по-евтини, защото ще са в пул (стига да не излизат много болни).
В работата на ММ първо тестваха с пулове, но после се отказаха, защото излизаха много положителни и там вече се доплаща. Но в момента би трябвало да  няма толкова, въпреки че знам ли, София пак е червена зона.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 14:02 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт