Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 259
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
По повод ''теорията и практиката'' ...сме като в онзи виц за Иванчо  и баща му...
На теория- има-ло ваксини, ама не сме искали да се ваксинираме. На практика даже в списъка още не можем да се доредим да влезем говоря от личен опит.
На теория ваксинацията върви като при всички страни в ЕС, на практика  сме на дъното.
На теория щяхме да получим полагаемия ни се дял ваксини, на практика отидоха на друго място.
Много са ми забавни чисто теоретичните коментари на потребители, които също като Иванчо нищо не са разбрали  уроците за теорията и практиката.FriesPeople Person With Pouting Face

# 361
  • София
Автоимунните заболявания са много и не е добра идея да се обобщава на ангро. Най-добре е да се коментира с лекаря, следящ заболяването. Въобще не отварям дума за хора с няколко такива.

И за да съм по темата, как се чувстват учениците, на които предстои в четвъртък да се върнат в училище?
Моят човек не е много доволен, часовете му са до 19 ч, сподели, че очаква само контролни и изпитване всеки час.
Единственото хубаво било, че ще се види с приятелите си.

# 362
  • София
Какво има да спорим, то е кристално ясно, дори е записано по официални документи каква е функцията на училището - не само учебна, а и възпитателна, социална и т.н. С всеки нов документ училищата са все по-малко образователни институции и все повече социална услуга за ученици - децата да са на училища, за да не са по улиците безпризорни, докато родителите работят.

# 363
  • Русе

И за да съм по темата, как се чувстват учениците, на които предстои в четвъртък да се върнат в училище?
Моят човек не е много доволен, часовете му са до 19 ч, сподели, че очаква само контролни и изпитване всеки час.

Зле. Smiley

Нали уж не можели да преподават качествено дистанционно, защо не си карат по график и да използват присъственото за преподаване, а ще наблегнат на изпитването. Всъщност не се чудя.

# 364
На нас днес ни е последният ден засега, не са изпитвали повече от обикновено. Имаха тест по два предмета  и  по физическо са ги изпитали Simple Smile, иначе няма други оценки за този период.

# 365
  • Ямбол
...
Нали уж не можели да преподават качествено дистанционно, защо не си карат по график и да използват присъственото за преподаване, а ще наблегнат на изпитването. Всъщност не се чудя.
Не преподаването е некачествено, а усвояването. Има разлика. Също и изпитването не е обективно по време на ДО. Затова се пренасочва по време на ПО. Графикът не е задължителен, може да се размества при определени обстоятелства и ситуацията сега просто налага пренареждане. Преди през време на грипните ваканции имаше едно дълго преструктуриране и тогава много се губеше. Сега нищо не се губи и който си учи както трябва, не би трябвало да му е проблем изпитването. Стрес и притеснение има за несигурните.

# 366

Много умни глави се занимават, да. Рещенията им са основно популистки и предизборни трикове.
...
Говоря за учените, Loska, за учените, които обясняват защо малките деца не разнасят заразата, не за политици.
За извънземните, който разбрал иронията, разбрал...
За протокола детето ми е на възраст, на която стои само вкъщи. Аз не съм там през деня, та желанието ми да ходи на училище не е предизвикано и от кефа ми да стоя сама вкъщи.

# 367
Всеки с приоритетите си, някои наблегнаха на запълване на пропуски, други на обективни оценки, на килограм. Колко може да е обективна оценка при 3 преподадени урока за един час и контролна проверка на следващия? Не ДО е единственият проблем, но то визуализира още много невидими такива.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 09:06 от Cygnus

# 368
При нас нямаше контролни в повече, за да се използва присъственото обучение. За 10 дни две само, на които си им беше ред.

# 369
В училището на сина ми ПО си мина съвсем нормално, по график. Не са правили ударно контролни. Единствено по английски език са правили 3-4, но то е за постигане на норматив. По математика са правили 2 пъти петминутки (практиката в училището им е такава, при присъствено обучение почти всеки час се правят петминутки) и един тест по БЕЛ, както и един по философия са правили. За две седмици съвсем плавно и нормално обучение.

# 370
  • Ямбол
Оф, все едно аз да преподавам Питагорова теорема така: сборът на катетите е равен на хипотенузата, ако са ми платили. Нали утре някой ще им каже, че това не е вярно, а аз ще съм без работа?
Не всичко е популизъм и не всеки път трябва да се действа под страх - страх от заразяване, страх от умиране, страх от загуба на близки. Затова са умните глави, да обобщят и анализират ситуацията и да вземат подходящи решения. Всичко останало е теория на конспирацията - на тях им плащат за да ни държат болни и глупави. В момента присъственото върви много добре. Можеше още малко да се отпусне и групите по график да не са три, а две - например - 8,9, 12 и 10, 11, 12 класове.
Още малко и като се позатопли, като се увеличат ваксинираните/преболедувалите, няма да има толкова много болни и учениците ще могат да се върнат за повече време в клас.
Отчитам като грешка миналогодишното затваряне при нула или много малко заболели и липса на натиск в болниците. Но тогава нямаха толкова яснота за вируса, както е сега. Учим се от грешките си.

# 371
Това не беше грешка. Нямаха достатъчно информация какво се задава.

# 372
Да се върнем на онези 3,4%, за които имаше спор дали са 1/3 и от какво Joy
Ако в следващата седмица няма бум на новозаразени от групата 7, 8 и 12 клас (сравнено с цифрите за тях от предните три месеца), защо да не продължат училище?
Защото вирусът има много голям инкубационен период,  прозорец за развитие на симптомите, голям прозорец от време за усложнения, така че след 1 месец може да се отчетат данните от сегашното пускане. Освен това все пак са планирани и други класове за присъствено, чиито ред е сега.

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-incubation-period/

Не мисля, че заразилите се от присъственото обучение сега ще го проявят в края на март.
Заразилите в ПО изобщо няма да бъдат тествани в по-голямата си част. Възрастните се тестват малко, често с тестове от аптеката, какво остава за децата. Така че никой няма да влезе в статистиката.
Затова за развитието на епидемията се ориентираме по увеличената смъртност и приетите в интензивно, а там лагът е доста над 1-2 седмици.

# 373
  • Бургас
Няма как да се постигне обективно обмисляне на проблема. Всеки дърпа към него си - един иска на ресторант, друг на фитнес, трети не си изтрайва децата в къщи. Защо едните били затворени, а другите отворени. Според кой каквото му е на сърце.

# 374
Няма как да се постигне обективно обмисляне на проблема. Всеки дърпа към него си - един иска на ресторант, друг на фитнес, трети не си изтрайва децата в къщи. Защо едните били затворени, а другите отворени. Според кой каквото му е на сърце.
Е точно в това е проблемът.
Компромис не може да бъде направен от човек, който е воден от емоциите си, а не от разума...

Начетох се на какви ли не щуротии, къде ли не. Понеже щели да затворят гимназистите, пък дискотеките щели да продължат да си работят, то аз по никакъв начин няма да огранича детето си да отиде на дискотека тогава!
Ами добре, но после не се оплаквай, че няма да ходи присъствено на училище от тук до края на света...
Те дискотеките може и да са отворени, но е важно ние как ще реагираме на този факт.

Общи условия

Активация на акаунт