Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 152
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Трудно ми е да повярвам, че има учител, който ще каже на децата да свалят маските!
Може да има такъв, който да си затвори очите за някой, с неправилно сложена/несложена маска, но да каже да ги свалят ..... Smirk

Слънчева, колкото и да ти е странно - има такива учители. Има и такива, които не вярват още във вируса и твърдят, че маските спират кислорода и какви ли още не глупости. И не разказвам по чуто и разказано, а съм го чувала по време на ДОто на детето. Отделна е темата защо е необходимо да споделят идеите си пред децата по време на обучението им, но...

# 586
Днес има 81 диагностицирани деца с ковид, дано го карат леко.🙏
За децата ми е най-голямата грижа.
Оказва се, че няма никакво значение дали болестта протича леко или не. Най-страшното  са последствията до 3-4 седмици след като  се водиш оздравял.  А те са страшни дори за възрастни.
Как ще гарантираме тяхната безопасност? И следващата учебна година ли ще е като тази  и като предишната?
Пак ли само ще отмятаме ...бройки- опитни зайчета-  този път деца?

# 587
Моето дете (7 клас) днес ми изтърси, че класната им казала от 4-ти да се стягат за присъствено обучение. Това вярно ли е?! Аз не съм чула за подобно нещо в медиите. За малките училища с по една паралелка от клас знам, че ги пускат всичките, но нашето не е такова и затова съм в чуденка.

# 588
  • София
Още миналата седмица го чух и аз това, че има вероятност... Подминах го като слух, в който някой не е разбрал нещо.
Интересно ми е, с каква ли информация разполагат учителите?

# 589
  • София
Моето дете (7 клас) днес ми изтърси, че класната им казала от 4-ти да се стягат за присъствено обучение. Това вярно ли е?! Аз не съм чула за подобно нещо в медиите. За малките училища с по една паралелка от клас знам, че ги пускат всичките, но нашето не е такова и затова съм в чуденка.
Като нищо ще отворят училищата, щом, живи-умрели, кръчмите отварят в понеделник.
Но ще видим утре, тези от щаба не са съгласни с ББ. Но пък кой ли ги слуша.

# 590
Язък са масовата ваксинация, ако направят тази простотия. Хората се ограничиха максимално, докато ваксинират, ние ще се разпищолим, с извинение. Свинщина. Не мисля, че щабът ще го позволи.

# 591
Масова е ваксинацията само по ТВ и в главите на 20-те хил. ваксинирани.
За всички останали дето висим в списъците е ... ако не това лято...дано да е поне в рамките на годината Hands Pray

# 592
Масова е ваксинацията само по ТВ и в главите на 20-те хил. ваксинирани.
За всички останали дето висим в списъците е ... ако не това лято...дано да е поне в рамките на годината Hands Pray
mamamari, и за тях, защото им предстои в следващите дни и седмици. Същите това твърдят.

# 593
  • Варна
Като нищо ще отворят училищата, щом, живи-умрели, кръчмите отварят в понеделник.
Но ще видим утре, тези от щаба не са съгласни с ББ. Но пък кой ли ги слуша.
Направо съм потресена от изказванията на този човек. Бройките растат главоломно, той ще отваря заведения, WTF??? Просто думи нямам, откачена работа. При това положение излиза, че и учениците трябва да пуснат, естествено. Въпреки че точно обратното говореха от МОН, че при скачане на бройките всички ще минат ДО. Значи училищата затворени, а кръчмите - пей сърце. Ами... какво да говорим повече.

# 594
  • София
За мен това е скандалното, че кръчмите ще отворят преди децата да влязат в училище.

# 595
В столицата няма никакво значение .Ако не са в кръчмата , ще са в някой апартамент  и на другата сутрин на училище...ама без маски.
Върви обяснявай, че имало разлика м/у третокласничка и тийнейджърка.

# 596
то не че и кръчмите стояха съвсем затворени - колко хора постват от клубове и ресторанти...

# 597
  • вкъщи
Какво мислите за изместването на априлската ваканция за края на април и сливането и с Великден и майските празници? В профила на Стаматов го пише ,че го предлагат. Аз съм бясна, защото имаме планове, а и не само ние. Освен това умората е голяма у всички.

# 598
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мисля, че е ... няма да пиша определение ... Само ще кажа, че 1-4 клас са на училище присъствено от 4.01, малки деца, зима, захлупено, мрачно ... и 4 месеца без почивен ден освен събота и неделя ... О, излъгах - имаха 1 ден междусрочна ваканция Simple Smile ... 83 дни учебни ще имат до 29.04 ... и само 3.02 и 3.03 , среди,са почивни за тях ... Горките ни деца! Не знам дали има такова натоварване и учене без възможност да починеш, другаде ... и то в тази ситуация ... Лудост, но ...

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 17:20 от Почти безобидн@

# 599
  • Бургас
А има ли лимит на отсъствия по медицински показания? Особено тази година, когато и при сопол искаха да си остават децата вкъщи.

Като прочета такива постове и изпадам в тиха ярост. Какво означава "и при сопол"? Не знам вашите деца какви киборги са, но моето "при сопол" означава, че има вирус или бактерия. Сина ми беше нон стоп болен в градината, заради "само сопола" и "само алергичната кашлица" на другите деца. Някой по-напред питаше за емпатия. Те към собствените си деца не изпитват емпатия, вие искате към обществото.

Общи условия

Активация на акаунт