Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 152
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Какво мислите за изместването на априлската ваканция за края на април и сливането и с Великден и майските празници? В профила на Стаматов го пише ,че го предлагат. Аз съм бясна, защото имаме планове, а и не само ние. Освен това умората е голяма у всички.
Сега го чувам това. Мега простотия, грандиозна простотия. Малките учат плътно от 4 януари, 4 месеца затворени в стаите и ще излязат ваканция месец преди края на годината? Каква е идеята? Просто липсва логика.
За какви дни в март говорите, какво има на 20-21-ви?

# 601
Е то логика в решенията на МОН рядко има.....
От 18 до 21 .03 предлагат ваканция

# 602
  • Бургас
Аз ли нещо бъркам или пролетната ваканция винаги е била около великден. Никога не сме я наричали "априлска". Просто тази година великден ще е по-късно, чак през май.

# 603
Какво мислите за изместването на априлската ваканция за края на април и сливането и с Великден и майските празници? В профила на Стаматов го пише ,че го предлагат. Аз съм бясна, защото имаме планове, а и не само ние. Освен това умората е голяма у всички.
Хайде сега ново 20!
Тия отгоре постоянно променят нещата.
Защо трябва да местят априлската не мога да разбера?!!!

# 604
  • София
Аз ли нещо бъркам или пролетната ваканция винаги е била около великден. Никога не сме я наричали "априлска". Просто тази година великден ще е по-късно, чак през май.
,Все си мисля, че ти бъркаш. Винаги е била пролетна и преди да започнат да се вихрят тези от МОН (може би не повече от две три години) винаги е била от 1 до 10 април (+/- ден нагоре-надолу). Първи май е прекалено далече от зимната и твърде близо до останалите почивки (Великден, 6 май, 24 май, два дни за матурите на 12 клас)...
За мен местенето на пролетната ваканция е война с деца, родители и хотелиери...

# 605
  • София
От 22.03 до 29.04 са точно 6 седмици, колкото да извъртят учениците по още веднъж, по познатия ни вече график, без прекъсване. Smirk
На няколко места в медиите срещам, че при следващото завъртане ще започнат със 7,8 и 10 клас.

# 606
05.04.2021 ще си е неучебен заради изборите (т. к. на 05.04.2021 ще нареждат отново чиновете по стаите, които са били изборни секции), така че няма особен смисъл от местене на пролетната ваканция.

# 607
  • София
05.04.2021 ще си е неучебен заради изборите (т. к. на 05.04.2021 ще нареждат отново чиновете по стаите, които са били изборни секции), така че няма особен смисъл от местене на пролетната ваканция.
А може точно изборите да са пъкленият план - да не щъкат хората из горите, а да си седят в къщи и да гласуват.

# 608
Всеки път си викам, че по-голяма глупост не могат да измислят и всеки път ме опровергават...
Каквото и да напиша не е в състояние да изрази несъгласието ми.

Аз откакто се помня все си е била априлска ваканцията...

А може точно изборите да са пъкленият план - да не щъкат хората из горите, а да си седят в къщи и да гласуват.
Аз точно обратното си мисля. Нямат полза да гласуват много хора, та гледат да се изпонатръшка народа и да си подредят изборите.

# 609
  • Бургас
,Все си мисля, че ти бъркаш. Винаги е била пролетна и преди да започнат да се вихрят тези от МОН (може би не повече от две три години) винаги е била от 1 до 10 април (+/- ден нагоре-надолу). Първи май е прекалено далече от зимната и твърде близо до останалите почивки (Великден, 6 май, 24 май, два дни за матурите на 12 клас)...
За мен местенето на пролетната ваканция е война с деца, родители и хотелиери...

А кога ще е тази година? В сайта на МОН пише от 03 до 11.04. Миналата година беше 11-20.04.

# 610
По мое време, за поколението родено между 1960 - 1980, Пролетната или априлската ваканция винаги е била от 01-10.04. Чак после почнаха да я нагаждат към великден. Но той се е случвало да е около Гергьовден а ваканцията, все да е април в първата 20-дневка.

# 611
Грандиозна тъпотия ще е да местят ваканцията - и то сега, почти март сме. Такива неща се правят в началото на годината. Ясно ли е кога ще решат?

# 612
Вече било решено, трябвало само министърът да подпише заповедта

# 613
Ох, ужас... пълни кретени. Заради изборите е според мен. А децата не знам как ще издържат. То и ние де... А кои точно са новите предложени дати?

# 614
А има ли лимит на отсъствия по медицински показания? Особено тази година, когато и при сопол искаха да си остават децата вкъщи.

Като прочета такива постове и изпадам в тиха ярост. Какво означава "и при сопол"? Не знам вашите деца какви киборги са, но моето "при сопол" означава, че има вирус или бактерия. Сина ми беше нон стоп болен в градината, заради "само сопола" и "само алергичната кашлица" на другите деца. Някой по-напред питаше за емпатия. Те към собствените си деца не изпитват емпатия, вие искате към обществото.
А знаете ли на нас какво ни се случи в края на октомври 2020г. Получи детето сопол и го спрях от училище. Взех бележка. До този момент не беше отсъствала. На втория ден госпожата ми се обади и каза, че най-вероятно детето е здраво вече и на другия да ходи на училище, че имало две контролни. И в момента детето е със 76 отсъствия и съм заплашена от госпожата, ако пак отсъства. Та, как да процедирам? Затова и съм питала, ако бяхте прочела?

Общи условия

Активация на акаунт