Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 795
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
И аз още не съм получила. Утре ще звъня да видя какво става. Моят вх.№58029

# 496
Преди няколко месеца нашата беше до офис на Еконт, така име получихме известие, а си беше там от 2 дни.
Здравейте, дами. Към тези от вас, които са си получили заповедта в последните няколко дни - бихте ли споделили с какъв вх. № сте? Аз съм 58102 и още нямам известие от Еконт. Нетърпението надделява Simple Smile

# 497
Здравейте, аз съм 58027 и все още не съм получила известие . Смятам утре да звънна до офиса на Еконт. Успех момичета 🍀🍀🍀

# 498
Здравейте, аз съм 58105 и също нямам известие все още.

# 499
Здравейте момичета, информацията в сайта на ЦАР веднъж в седмицата ли се обновява? На мен ми дадоха номер в понеделник и исках да видя поне да пише, че е прието заявлението, но все стои написано, че информацията е актуална към 25.06.

# 500
Здравейте, вчера документите трябва да са пристигнали в ЦАР. Как разбирам входящия номер?

# 501
Здравейте, вчера документите трябва да са пристигнали в ЦАР. Как разбирам входящия номер?

Аз звъннах в понеделник и се оказа, че тъкмо бяха пристигнали същия ден и казаха, че няма да ме бавят и веднага ми дадоха номер.
Телефон за информация и справки: 028953146 и 028953148 от 14.00 до 16.00 ч.

# 502
Добро утро, момичета. Заповедта ми се появи в Еконт, утре ще пристигне. Вх. № 58102 Flowers Sunflower

# 503
И моята вече е в Еконт и утре ще пристигне, аз съм вх.№58029. Ей ама точно на последния ден от срока. И съм за последно по фонда, ай дано хвана и последния влак....

# 504
  • до най-прекрасния мъж
И моята вече е в Еконт и утре ще пристигне, аз съм вх.№58029. Ей ама точно на последния ден от срока. И съм за последно по фонда, ай дано хвана и последния влак....
Ще, успех!

# 505
blue.angel - Благодаря ти от сърце! Дано скоро всички сме като теб, с пълно коремче.

# 506
Момичета, моля за помощ.
Най-вероятно ще кандидатстваме с мъжки фактор. Имаме 2 спермограми - първата е с морфология 2.5% по Крюгер и 10% подвижност. Втората е месец по-късно, след добавки, 39% с добра подвижност, морфология пак лоша - 2%. Препоръката след втората гласи: възможност за наличие на антиспермални антитела.

Имам 2 въпроса:

1. Къде да изследваме антиспермални антитела? Питам за лаборатория/болница в София. С еякулат ли е това или кръвно изследване?
2. Можем ли да кандидатстваме за фонда с тази спермограма, имайки предвид, че подвижността е по-добра? В повечето документи пише, че може при добра подвижност под 40%, нашата е 39, точно на ръба. Гледа се добра подвижност, a не обща, нали? Защото общата от втората ни спермограма е 50%, което значи, че няма да може да кандидатстваме, освен ако няма наличие на антиспермални антитела.

Благодаря предварително.

# 507
Момичета, моля за помощ.
Най-вероятно ще кандидатстваме с мъжки фактор. Имаме 2 спермограми - първата е с морфология 2.5% по Крюгер и 10% подвижност. Втората е месец по-късно, след добавки, 39% с добра подвижност, морфология пак лоша - 2%. Препоръката след втората гласи: възможност за наличие на антиспермални антитела.

Имам 2 въпроса:

1. Къде да изследваме антиспермални антитела? Питам за лаборатория/болница в София. С еякулат ли е това или кръвно изследване?
2. Можем ли да кандидатстваме за фонда с тази спермограма, имайки предвид, че подвижността е по-добра? В повечето документи пише, че може при добра подвижност под 40%, нашата е 39, точно на ръба. Гледа се добра подвижност, a не обща, нали? Защото общата от втората ни спермограма е 50%, което значи, че няма да може да кандидатстваме, освен ако няма наличие на антиспермални антитела.

Благодаря предварително.
Здравей, какво е заключението на спермограмите? Трябва да е олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, за да кандидатстваш по мъжки фактор + заключение на уролог. Наличието на спермоантителата се изследва с венозна кръв и определено трябва да се изследват, защото и това е предпоставка за финансиране от ЦАР. В лаборатория Кандиларов правят това изследване. Успех!

# 508
Здравей, Book79,
Първата спермограма е със заключение: астенотератозооспермия, а втората (месец по-късно) с тератозооспермия.
Т.е. подобрена подвижност, но морфологията е зле.
Знам за становищеро от уролог, другата седмица ще ходи на преглед, чудя се с тази гранична подвижност на втората спермограма дали ще успеем с фонда.
Иначе ще пуснем изследване за антиспермални антитела. Чудех се дали може кръв да се изследва или е по-добре еякулат.

Благодаря много!:)

# 509
Здравей, Book79,
Първата спермограма е със заключение: астенотератозооспермия, а втората (месец по-късно) с тератозооспермия.
Т.е. подобрена подвижност, но морфологията е зле.
Знам за становищеро от уролог, другата седмица ще ходи на преглед, чудя се с тази гранична подвижност на втората спермограма дали ще успеем с фонда.
Иначе ще пуснем изследване за антиспермални антитела. Чудех се дали може кръв да се изследва или е по-добре еякулат.

Благодаря много!:)
Здравей, никой не ти гледа показанията, а диагнозата отдолу, а твоите са различни и си подавай бързо документите, за да не изпуснеш заседанието през юли. Направи това изследване, за което се чака по- малко, все пак е имунологично, но мисля че спермограмите ти са достатъчни за кандидатстване и без него ще можеш да кандидатстваш.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 14:48 от Book_79

Общи условия

Активация на акаунт