Забременяване с тромбоцитопения

• 1 337
  • 6
  •   1
Отговори
Здраейте, дами! Не знам дали това е точното място за такава тема, моля да бъда извинена ако не е. Понеже до сега не съм попадала на подобен вид тема, искам да видя дали има други със същият проблем като мен. Аз съм на 28, преди 18 години открих, че имам тромбоцитопения, обичайното лечение - кортикостероиди по схема, вдигах ги, като ги спра и пак падаха, та така около 2 години. Накрая се свързахме с хематолога проф. Бобев в София, който ми каза да си изкарам тогавашното лечение и да спра да пия каквото и да е докато вляза в пубертета и да видим тогава какво ще се случи. Та бях с едни стойности от сорта на 25, че и по надолу. Както и да е, влязох в пубертета, откриха ми анемия, след някой друг месец, нещата се оправиха от самосебе си и мислех, че съм се оттървала от това ужасно заболяване, но уви не. На 26 годишна възраст ми се наложи да посетя гинеколог, заради нередовен цикъл, който ми каза да изследвам ФСХ и ЛХ. Каза, че имам поликистозни яйчници и ми изписа противозачатъчни хапчета, които трябваше да пия 6 месеца. Всичко беше наред, цикълът ми се нормализира, но на 5тия месец от пиенето им, започнаха да ми излизаш много синини по краката и цикъла ми беше доста обилен, тогава усетих, че нещо не е наред отново. Пуснах си ПКК и тогава видях, че тромбоцитите пак са паднали. След това няколко месеца лечение, бях ги вдигнала, но след като приключих с хапчетата пак паднаха и сега долу горе ги поддържам около 80-90, което за мен явно е нормално. Проблем е когато паднат под 50, така са ми казвали.
От около година с приятеля ми правим опити за бебе, но когато ми се наложи да си изследвам половите хормони, видяхме, че има проблем и съответното лечение е с хормонални хапчета, но при пиенето на такива, тромбоцитите ми отново почват да падат. Чудим се какво да правим, насочили сме се към репродуктивен специалист, който се надяваме да обърне внимание и на двете неща, защото видимо са зависими и не мога да се лекувам, а искаме бебче.
Моля девойки, които са минали през този проблем за съвет. Чудим се за ин витро, но ... Sad

# 1
Здравейте аз съм с същото заболяване , моите тромбоцити са между 8-24 , вливаха ми урбазон , покачват се и пак падат , докато бях с ниски тромбоцити , миналата година към 8 бяха , бях бременна , наплашиха ме , че като раждам ще загубя много кръв и какво ли не , но ето имам здраво детенце на годинка , къде ли не ходих , какви ли не изследвания правих , не се покачват и това е . Потърсете мнение и от друг хематолог . От кой град сте .Малкия , като се роди и горкото и то беше с ниски тромбоцити , какво ли не му вливаха , за две седмици не се покачиха , накрая вече от нерви , си тръгнахме от болницата , с мое съгласие , и очудващото беше , че на малкия в болницата бяха 30 тромбоцити , а когато му правихме на 6 месеца пълна картина бяха 350 , така че потърсете и друго мнение .

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 11:08 от donchevaa123

# 2
Здравейте аз съм с същото заболяване , моите тромбоцити са между 8-24 , вливаха ми урбазон , покачват се и пак падат , докато бях с ниски тромбоцити , миналата година към 8 бяха , бях бременна , наплашиха ме , че като раждам ще загубя много кръв и какво ли не , но ето имам здраво детенце на годинка , къде ли не ходих , какви ли не изследвания правих , не се покачват и това е . Потърсете мнение и от друг хематолог . От кой град сте .Малкия , като се роди и горкото и то беше с ниски тромбоцити , какво ли не му вливаха , за две седмици не се покачиха , накрая вече от нерви , си тръгнахме от болницата , с мое съгласие , и очудващото беше , че на малкия в болницата бяха 30 тромбоцити , а когато му правихме на 6 месеца пълна картина бяха 350 , така че потърсете и друго мнение .
При мен проблемът е, че за да тръгна да лекувам въпросните хормони,  за да получим бременност, трябва да започна да пия евентуално някакви хормонални таблетки, или такива, които влияят на хормони и от там става падането. Иначе ги поддържам около 80-90, което е добре, на мен не ми пречи, ям цвекло и кивита и се вдигат, колкото и смешно да звучи. Не знам дали наистина е от това нещо, а колкото до докторите по принцип не  е проблем да карам бременност с ниски тромбоцити, все пак пише, че може и самата бременност да ги смъкне, проблема ми е, че за да има бременност трябва да пия някакви хапчета евентуално за решаване на проблема с хормоните. И съм ей така в един затворен кръг и се чудя какво да правя. Чудих се дали да не пробвам направо ин витро, но там при въпросна стимулация няма ли да се разбутат пак тромбоцитите?
А и да попитам как роди след като си била с 8 тромбоцити? Секцио или нормално и къде? Аз се ориентирах да ходя по  София или Тутракан, ще записвам час днес и ще искам две мнения пък да видя кой лекар ще ме грабне повече.

# 3
При мен проблемът е, че за да тръгна да лекувам въпросните хормони,  за да получим бременност, трябва да започна да пия евентуално някакви хормонални таблетки, или такива, които влияят на хормони и от там става падането. Иначе ги поддържам около 80-90, което е добре, на мен не ми пречи, ям цвекло и кивита и се вдигат, колкото и смешно да звучи. Не знам дали наистина е от това нещо, а колкото до докторите по принцип не  е проблем да карам бременност с ниски тромбоцити, все пак пише, че може и самата бременност да ги смъкне, проблема ми е, че за да има бременност трябва да пия някакви хапчета евентуално за решаване на проблема с хормоните. И съм ей така в един затворен кръг и се чудя какво да правя. Чудих се дали да не пробвам направо ин витро, но там при въпросна стимулация няма ли да се разбутат пак тромбоцитите?
А и да попитам как роди след като си била с 8 тромбоцити? Секцио или нормално и къде? Аз се ориентирах да ходя по  София или Тутракан, ще записвам час днес и ще искам две мнения пък да видя кой лекар ще ме грабне повече.
Поговорете и с генеколог , аз родих секцио с пълна упойка в град Варна , заради тромбоцитите и тесен таз , в интерес на истината и аз четох за кивито , и ядох като ненормлна

# 4
От личен опит преди три седмици, понеже ги бях смъкнала на 45 започнах за една седмица да ям много цвекло и киви, след седмица когато си пуснах ПКК бяха 89. Говорих с гинеколог, понеже в момента не знаят как да ме лекуват заради тромбоцитопенията си търся лекар, който отговаря за репеодуктивн медицина и да видя какво ще ми каже.

# 5
  • Варна
Моите тромбоцити бяха ниски от много години, бях спряла да пия каквото и да е. Варираха между 70 и 80 когато забременях, следях се и по време на бременността се качиха о 135, раждах нормално, но желязото и хемоглобина ми бяха много ниски и се наложи да ми преливат кръв.

# 6
    При мен проблемът е, че имам хормонален дисбаланс и за да го лекувам, хапчетата влияят на тромбоцитите, а ако не го лекувам - няма бебе Sad

Общи условия

Активация на акаунт