Индукционни котлони, тема N2

• 45 328
  • 873
  •   1
Отговори
# 330
Ами то всичко е програми-има една основна,аз на нея готвих.Сега сложих на нея водата-при нея се включва 2000в.-2ч.Като завря водата,намалих мощноста постепенно и при800в. почна да спира и тръгва,не съм сменяла температурата.

# 331
Значи не е нещо супер, ама за толкоз пари, толкоз. Ще имаш проблеми за разни специфични сладкарски и други неща, но няма да е чак болка за умиране.

# 332
Да и аз мисля така,но каквото такова,е поне манджа ще мога да сготвя!:blush:

# 333
  • На брега на реката
Аз му се чудих на този котлон, но понеже бях чела, че е за съдове до 22 см., се отказах.

Купих Тефал, който е за съдове от 10 до 26 см., за да си ползвам на остъклена тераса, за по-дълго варене или пържене на някои неща.

Доволна съм, но ми се стори доста различен от Тека, който ми е в кухнята.

На слабите степени се чува вкл/изкл, но е за съвсем кратко и не ми пречи.

# 334
  • София
Аз имам индукционен плот на Електролукс с регулиране на степени от 1 до 9. Чува се при включване леко жужене, но като пусна абсорбатора изобщо не ми прави впечатление. Аз използвам степените от 6 до 8 най-често. При по-ниските много бавно се работи. Имам 4 зони за готвене с различен диаметър. Плотът не е стар модел на 7 месеца е.

# 335
  • София
Този добър ли е, има ли го някой Electrolux LIT30230C - https://www.emag.bg/plot-za-vgrazhdane-electrolux-indukcija-2-na … 30c/pd/DZFQCKMBM/ Поръчах го с намаление за 408 и сега се чудя дали да го разопаковам.

# 336
Пробвах лидълския котлон на програма пържене.Програмата продължава 30м.-180гр.През цялото време котлона не спря,но аз и намалях градусите ,защото ми идваше силно.Като свърши програмата, пак включих,отново 30м.и пак не спря.След това включих на друга програма и продължих да готвя без проблем.

# 337
  • UK
Здравейте!
От няколко седмици съм с индукционнен плот АЕГ, искам да ви питам ползвате ли нещо да го предпазите от надраскване. Фурната ми е отдолу и не искам да слагам горещите тави директно върху него. Досега бях с газови котлони и директно от фурната изваждах върху котлоните.

# 338
Нищо не ползвам. С времето се появяват някои драскотини, но не са от горещите тави. По-скоро от някакви твърди и остри тела с неизяснен за мен произход. Гледам да не слагам керамични неща.

# 339
  • UK
А, слагате ли тавите директно от фурната върху плота? Страх ме е да не се спука,

Да кажа само, че съм супер доволна от котлоните , за първи път ползвам индукционни. Единствено палачинките нещо ми се опъват, но имам проблем и с тигана.
 И два пъти варя паста не много успешно, все намалям прекалено много степента на котлоно, после усилвам и тн.

# 340
Слагам горещи тави, не би трябвало да се пука, все пак са котлони.

# 341
  • София
Следя темата отдавна, но тъй като не разбирам нищо от инженерните науки, не знам какво точно да гледам, когато избирам.
А моментът за нови котлони наближава.
Разбрах, че е добре плотът да е Шот серан.
За какви други показатели да гледам?

В момента под плота имам огромно чекмедже, в което има само тенджери и тави. Ще трябва ли да ги махна оттам?
Захранващият кабел колко квадрата трябва да е?

Всякакъв акъл ще ми е полезен.

# 342
  • Велики Преслав
Змия, по принцип, четворка плот, ако се ползва на макс всичко, пиково достига до 8 киловата. Съмнявам се че някой го прави. Моя е с 4 кв. Ползвам съм най-много 3 котлона на макс.
Ти харесала ли си си нещо конкретно

# 343
Има доста неща, но трябва да четеш:
- с фаска или с метален кант
- с дискретни степени или с плавно регулиране
- да не са шумни
- да не спират и тръгват осезаемо на ниска мощност
- да държат достатъчно дълго при вдигане на тигана
- да са удобни за ползване (някои са ми доста странни като замисъл)
- последно, но не по важност - да ти харесват.

# 344
  • София
Не съм харесала нищо засега. Повече от три котлона едновременно няма да ползвам.
Ако препоръчате два-три модела като качествени, ще се ориентирам какво да търся.

Общи условия

Активация на акаунт