Индукционни котлони, тема N2

  • 45 255
  • 873
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 29 289
Препарат за стъкла или галъв за керамични котлони(много рядко)+ металния нож към котлоните, ако има нужда нещо да се изстърже внимателно.

# 466
  • Мнения: 296
Моля, някой който използва чугунена грил плоча, да сподели как работи с индукционните котлони. От вчера съм с такива котлони на Бош с разширяема комби зона и съм се засилила да купувам чугунената грил плоча. След като прочетох темата за готварските съдове, разбрах, че има противоречие - хем чугуна трябва да е много добре нагрят, за да се слага върху него да се готви, хем и той започва да излъчва и да грее и защитата на котлона задейства и го спира.
Какво се случва и как става готвенето с чугунена плоча или тиган и индукционните котлони. Или зависи от котлоните? Моите са тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Indukcionen- … S611FB5E/p/703317

# 467
  • Мнения: 1 544
Имам чугунени съдове, тиган и грил тиган и няма никакъв проблем да работи върху индукционния котлон. Съдът се нагрява равномерно, слагам включвам котлона и действам Simple Smile

# 468
  • София
  • Мнения: 2 436
Моля, някой който използва чугунена грил плоча, да сподели как работи с индукционните котлони. От вчера съм с такива котлони на Бош с разширяема комби зона и съм се засилила да купувам чугунената грил плоча. След като прочетох темата за готварските съдове, разбрах, че има противоречие - хем чугуна трябва да е много добре нагрят, за да се слага върху него да се готви, хем и той започва да излъчва и да грее и защитата на котлона задейства и го спира.
Какво се случва и как става готвенето с чугунена плоча или тиган и индукционните котлони. Или зависи от котлоните? Моите са тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Indukcionen- … S611FB5E/p/703317

Плочата трябва да е нагрята добре, но това не значи да е прекалено гореща. Зоната може да е включена на 1-2 степени преди последната - плочата пак ще пече. Отнема известно време, докато чугунът загрее, но после не е нужна голяма мощност за да се поддържа температурата.

# 469
  • Мнения: 8 564
За печене на пържоли се нагрява така, че като си сложиш ръката на 5 см над чугуна да не можеш да я задържиш повече от 5-10 секунди. Тогава вече имаш добро инфрачервено излъчване и пържолите се изпичат в дълбочина оставайки сочни. Ръката не трябва да е студена!

# 470
  • Мнения: 296
Благодаря ви! Значи ще я купувам тази чугунена грил плоча Wink

# 471
  • Мнения: 14 493
Благодаря ви! Значи ще я купувам тази чугунена грил плоча Wink
Само обърнете внимание, че има чугунени плочи, които стават за индукция и такива, които не стават.

# 472
  • Мнения: 1 781
Здравейте, Днес отидох да си купя плот за вграждане и се върнах с индукционен котлон. Ето този:
https://www.technopolis.bg/bg/bg/Kotloni/INDUKTzIONEN-KOTLON-WMF … 15240011/p/841027

Реших , че ще ми е по удобно да мога да го местя и на терасата, а и няма да се налага да се реже плота в кухнята. Малко бръмчи докато е включен, но не е много дразнещо.
Изчетох темата и си открих  няколко тенджари , които стават за котлона, но нямам подходящ тиган.
Бихте ли ми препоръчали някакъв тиган или марка, който да е около 26 см  и да не е много дълбок. Моят тефал се оказва, че не става за такъв тип котлони.

# 473
  • София
  • Мнения: 11 157
Аз съм доволна от Tefal Unlimited, от доста време ги използвам, нямат нищо общо със старите или ниските серии на Тефал.
https://www.emag.bg/search/Tefal%20Unlimited?ref=effective_search

# 474
  • Пловдив
  • Мнения: 1 154
Аз имам един сравнително дълбок на ИКЕ@
https://www.ikea.bg/products/cookware/frying-pans-woks/sauteses/ … ne-24-sm/00484253
Много години го ползвам, не е мръднал.

Ако искаш с незалепващо покритие, не мога да ти препоръчам, защото съм купувала какви ли не, и не издържат повече от две години.

# 475
  • Мнения: 29 289
Най-достъпно Делимано.Имам два незалепващи за индукция и нямам забележки.На Икеа са добри знам, аз иначе ползвам основно WMF.

# 476
  • Мнения: 685
Сменяли сме какви ли не тигани (вкл. на Икеа) за 7,5 години ползване на индукция. Най-изненадващо се оказа че сме най-доволни от тиганите на Metro от серията Profesional. Купихме първо един, а после жена ми поиска вече и втори голям (32см) така че сега имаме 2 такива тигана. Не са мръднали за 2 години хем ги мием в съдомиялната. Само стомана са целите, няма никакво огъване на дъната или други негативи които сме имали с други тигани. Единствено че тежат, ако на някой му е много важно. Намерих снимка от каталога им да ги видите макар че това не е точната серия, защото имат 2 серии Aluminium и  Stainless steel. Аз говоря за стоманините но изглеждат еднакво като алуминиевите затова поствам снимката. Естествено на тежест имат разлика (значителна) Цената на стоманените също е по-висока макар че ги пускат на промоции също, макар и по-рядко.

# 477
  • гр. София
  • Мнения: 4 999
Аз имам 1 тиган на WMF stainless steel и не го ползвам, защото всичко залепва и се изнервям. Може би трябва с повече мазнина да се ползва...не знам.
Иначе другите са ми на Bergner, серия Орион, засега съм доволна.

# 478
  • Мнения: 14 493
Трябва да е добре загрят преди да се сложат продуктите,  освен мазнината. Той си е за пържене.

# 479
  • София
  • Мнения: 8 636
Всичко с 18/10 стомана би трябвао да върши съвсем добра работа. Аз имам посуда и от Метро, и от някаква турска марка, която ММ си е харесал (заради дебелите дъна) и работеха по-добре спрямо Тефал и други подобни дори на неиндукционния плот в квартирата. На WMF досега не съм си купила нищо, което да остане неползвано заради представянето си (тенджери и тигани все още нямам техни).

Общи условия

Активация на акаунт