Индукционни котлони, тема N2

• 44 084
  • 873
  •   1
Отговори
# 825
  • Разпиляна във въображението
Дали да спазя минимума от 28 см плот, или за по-сигурно да взема по-дебел Simple Smile

7200 W е разход, ако работят всички котлони едновременно, нали?

По-горната схема нещо не ми е ясна, долните чертежи. Вляво има 12 мм., а вдясно - 40 мм. Това е един и същи котлон.

# 826
Да, един и същ е. 12 е ако отдолу няма чекмедже, а ако има е 40. Предполагам защото под плота са бобините и електрониката и плота ако е 40 няма да се подават отдолу и да закачат разни неща в чекмеджето.

# 827
Благодаря!

# 828
Ако избера котлон за минимум 28 мм. плот безопасно ли е? Да, в упътването пише минимум, но като се сложат тенджери, тигани... Едно такова притеснително ще ми е Simple Smile
Аз ли не разбирам въпроса или се налага наистина да се преформулира?

# 829
Минимум някъде пише плот 28 мм. Предполагам, че така е изпитано, че е безопасно. Просто се притеснявам дали да вземем минимума, или по-дебел плот.

# 830
Каменните плотове у нас по принцип са 20 мм дебели и никой не е имал проблем с плота. В САЩ съм чувала, че използват 40 мм, но е много тежко.

# 831
Минимум някъде пише плот 28 мм. Предполагам, че така е изпитано, че е безопасно. Просто се притеснявам дали да вземем минимума, или по-дебел плот.
Не виждам защо те притеснява дебелината на работния плот и какво значение имат тенджерите и тиганите. Дебелината на работния плот не се изисква за здравина/респ. заради някакво механично натоварване,  а за правилния монтаж на готварския плот. Ако вземате по-дебел и съответно по-тежък (като плътност и материал) работен плот, вероятно ще се наложи да се обмисля и цялостната конструкция на долния ред шкафове, при нас това го съобразяваха мебелиста и майсторите на плота, като предварително разполагаха с монтажни схеми на всички уреди, с вече взета мивка и т.н.

# 832
Благодаря!

# 833
  • при него
Вилемина, не бих спорила с теб за техническата част, която си описала много подробно.
Искам да кажа мнението си за сдвояване с аспиратора. За мен тази функция е безценна и много удобна, сам тръгва, сам се регулира, сам се изключва. Аспиратора ми е от черно стъкло (панела отпред, на който са бутоните) и това да не цъкам по стъклото с пръстчета, за мен е много полезно.

# 834
Разглеждам моделът на whirlpool и там зоните са 10, 12, 15 общата е 16/21 на 24/38 см. Моите съдове са от 17 до 27 см. От което излиза, че само тези от 17 до към 22 см мога да ползвам?

Чета в упътването, че при първоначално използване се избират киловатите. Наличните нива на мощност са: 2,5 kW – 4,0 kW – 6,0 kW – 7,2 kW. Избирайки ниските това няма да попречи на работата му, нали?

# 835
Разглеждам моделът на whirlpool и там зоните са 10, 12, 15 общата е 16/21 на 24/38 см. Моите съдове са от 17 до 27 см. От което излиза, че само тези от 17 до към 22 см мога да ползвам?

Чета в упътването, че при първоначално използване се избират киловатите. Наличните нива на мощност са: 2,5 kW – 4,0 kW – 6,0 kW – 7,2 kW. Избирайки ниските това няма да попречи на работата му, нали?

Можеш да ползваш съдове в целия посочен от производителя диапазон, защо от 17 до 22 см?
Ние не сме ограничавали мощността и не виждам смисъл от това, особено ако трябва да ползвам повече от един котлон едновременно, а се ползват често така. Вероятно се прави се в сгради, в които самата инсталация няма мощност, но трябва да си провериш за твоя случай, посъветвай се с електричар.

# 836
При индукционните котлони име прекалено малък съд, при който котлонът не тръгва, но няма прекалено голям. Е, ако тенджерата е много по-голяма няма да загрява по периферията. За тенджера с манджа или супа не е проблем, но за скара(грил тиган) или пържене може и да е.

Ако избереш много ниска мощност може и да пречи. Най-малкото ще се лишиш от бързодействие. При мен си е на макс (7,2 киловата) и проблеми нямам. Едно, че никога не ползвам повече от два котлона и друго, че никога не е всичко на макс.

# 837
И аз не бих се лишила в никакъв случай от пълната мощност, освен ако самата инсталация е проблемна, затова посъветвах да включат и електричар, ако имат такива притеснения.

# 838
Добре, ние и без това сме ангажирали да дойде техник да направи инсталацията и да включва уредите. Просто да съм подготвена и горе-долу да разбирам. Вие тук сте от голяма помощ.

# 839
  • София

Според данните от продуктовия фиш, малката зона (за кафе) е 14,5 см, голямата (зад нея) е 21 см, а двете отляво са по 18х20 см, а при сдвояването има се получава зона с размери 20х36 см.

https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shar … Product-Fiche.pdf

Това са съвсем стандартни размери и стават за всякакви съдове.

Моят плот е с 4 зони по ~20 см, а най-големите ми съдове са 2 тенджери и 2 тигана с диаметър 24 см (а не 28 см, както бях писала по-рано). Дъната им са с диаметър около 20,5 см и пасват без проблем. Тенджерите са по 6-7 литра и тъй като вкъщи сме 4 души, не ми се е налагало да ползвам по-големи. Ако някога се наложи да ползвам съд, който да излиза с повече от 1-2 см извън зоната, бих могла да ползвам сдвояването.

Бих ви предложила да побързате с поръчването, защото съдейки по данните за наличност в Техномикс, изглежда не са останали много бройки от модела. Останалите магазини го предлагат на редовната му цената от 799 лв.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 16:52 от Vilemina

Общи условия

Активация на акаунт