Индукционни котлони, тема N2

• 43 995
  • 873
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте. По ваши препоръки си закупихме ето този модел индукционен плот:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-aeg-ike63441fb

Изчетох доста позитивни мнения за него, но все още не мога да дам отзив. Сега идва и следващата ми молба към вас. Понеже за първи път ще използвам индукционни котлони, бихте ли препоръчали съдове за тях (тенджери и тигани), които да са качествени. Не искам да си взимам от най-евтините и след няколко ползвания да са за боклука или пък да се изръся с много пари, а да излязат некачествени. Така че моля тези от вас, които използват индукция от години, да ме насочат.

# 841
Препоръчвал съм тези в темата назад. С тях сме 8ма година.
https://aiko-bg.com/product-40367020034
Но ги изчакайте на промоция - разликата е сериозна. Сега цената е изкуствено завишена.
За тигани - най се задържаха в къщи тиганите на Метро от професионалната им серия - стоманените, не алуминиевите. За жалост стоманените никога не съм виждал да са намалени.

# 842
  • гр. София
Аз ползвам на Bergner и WMF.

# 843
Какво значи качествени съдове? Ми то са тенджери, ако не са менте са все тая. Аз ползвам на WMF, ама има и по-евтини. евентуално по-добре разпределят топлината, имат изолирани дръжки за да не парят, но все си е неръждаема стомана. няма какво да и се развали, ако не е менте.

П.П. Случайно намерих моите в линка от по-горе, но са само 4 тенджери, без касеролата.
https://aiko-bg.com/product-56867020049?rlv_rid=ba3b01fc-7937-45 … 140001&rlv_rpos=1

# 844
Аз ползвам стоманени на WMF главно, имам и някои касероли с капак и тигани на Икеа, включително за палачинки.

# 845
  • На брега на реката
И аз в едното жилище ползвам WMF, а в друго от Икеа.
Не виждам разлика. Ако трябваше да купувам сега  нямаше да дам толкова пари за WMF.
От  Икейските си направих чудесен комплект от 4 тенджери и 2 касероли за окало 130 лв.

# 846
И аз в едното жилище ползвам WMF, а в друго от Икеа.
Не виждам разлика. Ако трябваше да купувам сега  нямаше да дам толкова пари за WMF.
От  Икейските си направих чудесен комплект от 4 тенджери и 2 касероли за окало 130 лв.

Ние взехме нашите WMF  с голяма отстъпка от аутлета зад Метро. Нещо 200 лева ми се върти в главата.

# 847
  • Разпиляна във въображението
Бих ви предложила да побързате с поръчването, защото съдейки по данните за наличност в Техномикс, изглежда не са останали много бройки от модела. Останалите магазини го предлагат на редовната му цената от 799 лв.

Поръчан Simple Smile

# 848
аз ползвам тефал индженио тигани и касероли, тенджери цвилинг и фислер, тенджера под налягане на икеа и някаква 'тенджера/тиган/тава' на лидл. доволна съм от всичките как се държат с индукционните котлони. ползвам ги от години (повечето), преди на керамичен плот, а от година на индукция.

# 849
В сайта  на wmf има постоянно отстъпки. Мисля, че качеството е несравнимо. Изхвърлям регулярно брио, тефал, икеа. Специално при незалепващото вмф са топ. А тенджерите пазят яденето топло много дълго време. Котката, разбира се, отваря капаците на всички марки.

# 850
В сайта  на wmf има постоянно отстъпки. Мисля, че качеството е несравнимо. Изхвърлям регулярно брио, тефал, икеа. Специално при незалепващото вмф са топ. А тенджерите пазят яденето топло много дълго време. Котката, разбира се, отваря капаците на всички марки.
За топлото е абсолютно вярно - сума време чакам да ми се охлади млякото, че да го пресипя в бутилка. Нямам котка за жалост, инак можеше и да не ми се налага това чакане Simple Smile
Аз тенджери на Икеа нямам, само на WMF два комплекта, които са ми достатъчни, но на Икеа имам касерола с капак и два тигана - и от тях нямам оплаквания.  На WMF ползвам една много удачна дълбока тава с капак, която става и за котлон, и за фурна, включително с капака. Мисля си, че техните съдове ще ми омръзнат, но ще ме надживеят...

# 851
  • На брега на реката
Имам 2 съда на WMF с незалепващо и не съм на същото мнение.
И двата съда са трудни за почистване, особено грил тигана.
Завирам вода в тях, пък слагам сода, пък накисвам и пак се налага доста търкане.

# 852
Моите са обикновени тигани, стига им да ги мина с гъбата и да ги изплскна. Грилът маи си е така. Нашият, от лидл, три пъти в миялната и пак трябва да търкам

# 853
Аз ползвам този тиган и го почиствам много лесно от обичайно замърсяване. Обаче при мариноване на пържоли в сок от нар или кленов сироп, наистина се налага предварително да го накисна и да тръкна с грапавото на гъбата, не чак усърдно.   
https://wmf.bg/tigan-profiresist-28sm-pp?_gl=1*xrk95y*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjw9p24BhB_EiwA8ID5BinfjAbS8I7ArzyaAlGecJtC5Zwcv5GFzbR2SkjtBQu8wz1X9GjLHxoCGf0QAvD_BwE

# 854
Грил тиганите са така.Аз имам WMF съдове от 25г и не ми омръзват, запалих едната тенджера с олио и само леко матора дъното вътре.Много са добри.Имам само няколко неща, които не са били на очаквано ниво: стъклен комплект за пипер, сол, една стойка за салфетки, и ми се счупиха мелнички за сол и пипер, но от старите.Съдовете са си топ.

Общи условия

Активация на акаунт