Индукционни котлони, тема N2

  • 43 963
  • 873
  •   1
Отговори
# 855
  • Пловдив
  • Мнения: 1 151
Може ли да попитам за незалепващите тигани на wmf, дали са безвредни? Последният, който купих на брио не ми харесва, а да не говорим че само на една от зоните “тръгва”. Просто ми трябваше спешно и го взех временно.

# 856
  • Мнения: 7 425
Ех, като се каже "безвредни", сякаш храните, дето ги готвим в тиганите са чисти или истински  Simple Smile
Не може да става дума за сравнение между WMF и Брио, това от една страна, а от друга - за да се отдели значимо за здравето количество вредни вещества от съд, си трябва продължително нагряване на много високи температури, каквито на практика не се достигат при готвене. Изключение са медните съдове, които трябва да са обработени и в тях да не се съхранява храна. Сегашните не знам с какво ги обработват, но в миналото затова са ги калайдисвали.  
Има и чисто стоманени съдове без покритие, ако тези с покритие те притесняват. Аз ползвам и от двата вида.

# 857
  • Пловдив
  • Мнения: 1 151
Че не са чисти храните, не са, но гледам все пак откъдето мога да минимизирам вредите. В Пловдив имаме магазин на тази марка, ще взема да отида да питам на място. Със сигурност ще е по-добре от Брио 😁

Иначе да кажа, че аз ползвам тенджери на метро марката Tarrington house. Имам ги от 15 години. Не са мръднали.

# 858
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Здравейте. Бях се спряла на препоръчваните тук котлони на АЕГ, но моя мъж чел и гледал видеа, та много му харесал на Бош, опитах се да търся точно този модел за да видя какво мислите, но нищо не открих 🤨 въпросът ми е някой има ли мнение и използва ли тези котлони https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/inductio … n-hobs/PXY675DC1E

# 859
  • София
  • Мнения: 2 296
Здравейте. Бях се спряла на препоръчваните тук котлони на АЕГ, но моя мъж чел и гледал видеа, та много му харесал на Бош, опитах се да търся точно този модел за да видя какво мислите, но нищо не открих 🤨 въпросът ми е някой има ли мнение и използва ли тези котлони https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/inductio … n-hobs/PXY675DC1E

Въпросното АЕГ има изгодна цена спрямо функциите си и затова се коментира често, иначе Бош като марка тук се препоръчва дори повече.

Моделът, за който питате, е по-модерен, по-висок клас, и предлага много повече от „тройката“ АЕГ, затова и е по-скъп. Той има 17 степени на мощност и топ-технологии като сензор за пържене, промяна на температурата чрез преместване (MoveMode), максимална гъвкавост на пространството и автоматично нагаждане на зоните към съдовете и др., така че мъжът ви правилно се е ориентирал, според мен.

# 860
  • Мнения: 7 425
Аз точно на този модел съм се спряла за селската къща, но още не съм го поръчвала, не знам защо се ослушвам Simple Smile
Няма и кой да ми изреже плота сега, а под него вече е монтирана фурната и пека на поразия, та не давам да ми я пипат Simple Smile

# 861
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Много ви благодаря ❤️ 💐
Ние живеем в Германия и в момента го има на хубава цена, и явно ще давам съгласието си за поръчка 😂

# 862
  • Мнения: 386
Здравейте насочила съм са към тези индукционни котлони за майка ми …. Бихте ли ме посъветвали дали това е добър вариант ? https://veto.bg/products/kotlon-bosch-puj61rbb5e

# 863
  • Мнения: 50 982
Екстра е за майка. Прост, без излишни екстри, но с достатъчно мощност, керамиката е от добър доставчик, 5 години гаранция... Какво повече иска човек, който не е маниак на тема готвене и не обича сложнотии?

# 864
  • Мнения: 386
Екстра е за майка. Прост, без излишни екстри, но с достатъчно мощност, керамиката е от добър доставчик, 5 години гаранция... Какво повече иска човек, който не е маниак на тема готвене и не обича сложнотии?
Много благодаря🌹

# 865
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Такаа, купен е Боша и монтиран, но имам въпрос. Днес правих палачинки на лявата половина на предния котлон, точно над бутона за пускане и спиране. При спиране на котлона установих, че е доста топла тази част когато задържах да го изключа. Нещо не му е наред или си е така?

# 866
  • Мнения: 50 982
Така си е, това е вторично затопляне - докато пържиш тиганът се затопля от котлона, но от своя страна топлото дъно топли керамиката и топлината са разпространява наоколо. Понякога, ако пържиш по-дълго време, може да е доста топло, но не чак да те изгори.

# 867
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Много благодаря за отговора, че се бях притеснила да няма някакъв дефект. 💐

# 868
  • Мнения: 386
Здравейте отново ,бихте ли ми казали дали е възможно да се вгради съдомиална под индукционни котлони, че майка ми си го е наумила,но аз не съм убедена това възможно ли е изобщо??? Ако има сред Вас с подобен опит и съвет ….ще бъда благодарна ☀

# 869
  • Мнения: 50 982
Не виждам какво пречи ако са спазени нужните отстояния и има отворите за вентилация. Какво значение има дали отдолу е фурна, чекмедже с вилици или миялна?

Общи условия

Активация на акаунт