Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 686
  • 18
  •   1
Отговори
Заповядайте в новата  6-та тема за избор на комбинирана пералня със сушилня!
Старите теми :
Тема1
Тема2
Тема3
Тема4
Тема5

Какво е добре да знаем за комбинираните уреди или по-точно за тези, които са масови на българския пазар:

1. Комбинираните уреди работят на принципа на кондензацията докато сушат.
2. Те биват основно 2 вида според вида на нагряване: с обикновен нагревател и с термопомпа
     2.1. Тези, с обикновен нагревател, сушат на по-висока температура в сравнение с термопомпените и използват значително количество вода, за да охлаждат по време на сушенето
     2.2. Тези, с термопомпа, сушат на по-ниски температури в сравнение с нагревателните и са по-икономични откъм разход на вода и електричество. Имат филтри за мъхове, които успяват да уловят голяма част от отделения мъх по време на сушене.
3. Което и комби да изберете, грижете се добре за него, за да Ви служи вярно повече години. Мъхът е основен враг на уреда. Почиствайте го редовно, както е указал производителят!
4. Което и комби да изберете, добре е то да е с по-голяма вместимост на барабана, за да се намали мачкането на дрехите по време на сушене.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 13:03 от petiaivanov

# 1
Разгледах повечето неща ,който сте писали и като цяло препоръчваме машините само на AEG и Electrolux, никоя друга ли няма добри отзиви ,тоест тези който са по бюджетните не стават,като gorenje,beko,не са добри и бързо се развалят ли,защото ние сме на квартира в Австрия и няма нито пералня нито сушилня и сега искаме да вземем или комбинирана уред защото чакаме дете и мисля ,че ще е по удобно,или само пералня,но сега много се озадачих каква да е

# 2
Разгледах повечето неща ,който сте писали и като цяло препоръчваме машините само на AEG и Electrolux, никоя друга ли няма добри отзиви ,тоест тези който са по бюджетните не стават,като gorenje,beko,не са добри и бързо се развалят ли,защото ние сме на квартира в Австрия и няма нито пералня нито сушилня и сега искаме да вземем или комбинирана уред защото чакаме дете и мисля ,че ще е по удобно,или само пералня,но сега много се озадачих каква да е

Само въпросните три перални (май бяха четири) имат термопомпа. Другите са с нагреватели, което може и да суши по-бързо, но има голям риск за дрехите (а тези с термопомпа на практика сушат всичко). Освен това тези с нагреватели харчат вода колкото и за едно изпиране.
Освен това само тези 3(4) модела имат филтър за мъхове, което е огромен плюс.
И за капак са много тежки и не мърдат при центрофуга.

# 3
Аз гледах днес по вашите магазини. Можете да се спрете също на Siemens, Bosch, LG. В MediaMarkt гледах добри цени. Само задайте да е поне за 9 кг пране, за да е с голям барабан.

Да, бързо се развалят.

# 4
Аз гледах днес по вашите магазини. Можете да се спрете също на Siemens, Bosch, LG. В MediaMarkt гледах добри цени. Само задайте да е поне за 9 кг пране, за да е с голям барабан.

Да, бързо се развалят.
Благодаря много ще погледна там

# 5
Значи, да си похваля моята (пу,пу..). Живея в 48кв малко жилище с открита тераса и нямам място за сушене вътре и (вън, зимата). Колкото и да ме уговаряха, че такъв уред не струва купих - на промоция, случайно избран. 2016 - чаках големия си син я взех набързо. От този ден до днес, тази пералня пере и суши всеки ден (на бързата програма пране+сушене - 45мин за около 1-2кг дрехи, и 90мин за 2-3кг). Други програми рядко ползвам. Пера ги вечер (всичко носено пред деня), оставям в коридора през нощта и на сутринта всичко от деня е готово за прибиране. Ако не надвишавам много лимита на програмата, може и съвсем сухи да ги извадя, готови за обличане/прибиране, но аз умишлено ги искам леко влажни, като се извадят горещи лесно се опъват и не са на мекица намачкани. Моделът вече не се предлага - има следващи такива, предполагам са със сходни характеристики : https://www.whirlpool.bg/r/produkti/peralni/svobodnostoyascha-pe … 9716/853304811000

# 6
Нещата много се промениха от тогава, а от скоро с новия собственик съвсем ще се променят. Радвайте се на вашата и дано работи още дълго.
Пране + сушене за 45 мин означава, че преплаква с почти студена вода,, а не пере.

# 7
  • София
Здравейте, моля за мнение коя от тези комбинирани перални е за предпочитане?
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … S-ANTHR-/p/653725
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … DR508SBW/p/652059

Благодаря.

# 8
Здравейте, моля за мнение коя от тези комбинирани перални е за предпочитане?
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … S-ANTHR-/p/653725
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … DR508SBW/p/652059

Благодаря.
Хайер, заради по-големия барабан, повечето обороти и функции.
Другата, отгоре на всичкото, е и слим-модел- всичко ще става на хармоника.

Извън горното питане: комби с центрофуга Sweat Smile

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 17:24 от petiaivanov

# 9
Здравейте,

Закупих комбинирана пералня със сушилня AEG LWR73164Q с Autodose опция. Когато реша да я използвам, изчерпва цялото количество препарат в чекмеджето, независимо, че в приложението съм задала количеството, което да използва при пране с различни кг. Случвало ли се е при някого това?

# 10
Здравейте,

Закупих комбинирана пералня със сушилня AEG LWR73164Q с Autodose опция. Когато реша да я използвам, изчерпва цялото количество препарат в чекмеджето, независимо, че в приложението съм задала количеството, което да използва при пране с различни кг. Случвало ли се е при някого това?
А като използваш тази опция, на екрана свети ли Autodose?
На коя програма прави така?

# 11
Скрит текст:
Здравейте,

Да, показва се иконката на чекмеджето, от което ще използва течност. Най-често пера на MixLoad, понякога на Eco 40-60 или Cottons. При всичките се случва.
Не съм правила настройки по самата пералня, а всичко съм задавала от приложението.

На 13-ти ще дойде техник да види от къде е проблема, но тъй като не успях да намеря инфо в интернет се чудех дали някой друг е имал подобен проблем.

# 12
Скрит текст:
Здравейте,

Да, показва се иконката на чекмеджето, от което ще използва течност. Най-често пера на MixLoad, понякога на Eco 40-60 или Cottons. При всичките се случва.
Не съм правила настройки по самата пералня, а всичко съм задавала от приложението.

На 13-ти ще дойде техник да види от къде е проблема, но тъй като не успях да намеря инфо в интернет се чудех дали някой друг е имал подобен проблем.
За MixLoad не е приложимо автоматичното дозиране. Посочено е в табличка в упътването за кои програми е приложимо.
Според мен не си направила правилно настройките, както е указано стъпка по стъпка. Не разчитай на приложението да я програмираш, а отвори кнжижка и прочети как става, защото действаш грешно.

# 13
Благодаря много! Вероятно това е грешката. Ще пробвам довечера.

# 14
Моля. Ще чакаме да кажеш дали се е получило. Просто следвай стъпките в упътването.

Общи условия

Активация на акаунт