Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 5 595
  • 175
  •   1
Отговори
# 45
За пране има, за сушене надали има кой знае какви допълнителни програми, основно са сушене за памук, синтетика, вълна и за време по избор. То просто няма кой знае какво да измислят.
LG мисля че имаха за 1 риза, 5 ризи някакви такива странни, но не си спомням.
Иначе за пране има допълнителни програми, но и те са за ограничен капацитет и нищо впечатляващо. Примерно обувки, пердета, нови дрехи, 1 дреха, черни дрехи, различни видове завивки, възглавници... и т.н.
Самата пералня си има всички основни: памук, синтетика, деликатни, вълна, връхни дрехи, дънки. Каквито програми има за пране, такива има и за сушене. Какви точно се инсталират през приложението за този модел-не знам.

# 46
Здравейте. Някой имал ли е такъв проблем: Чисто нова пералня (комбинирана) LG  fdr711s2h, при първо пускане на програма (която и да е) започва да работи и след 3-4 минути дава грешка “dE2”? Не е препълнена с пране…

# 47
Здравейте. Някой имал ли е такъв проблем: Чисто нова пералня (комбинирана) LG  fdr711s2h, при първо пускане на програма (която и да е) започва да работи и след 3-4 минути дава грешка “dE2”? Не е препълнена с пране…
Какво казва упътването за такава грешка?
С едно кликване намирам това: https://www.lg.com/bg/poddryjka/produkt-pomosht/CT20094041-20153465746882
Може да има и други. Ако нищо не върши работа, звънни на техник.
Не знам какво е това чекмедже, но и за твоята ще се намерят указания.

# 48
Това е проблем с ключалката. Като за начало я изключи от контакта за 10 мин. Включи пак, увери се, че вратата е затворена добре и пусни да пере на някаква програма. Може и празна да я пуснеш.
Ако не става, викни техник.

# 49
Изключвам, включвам, започва да работи и след 3-4 минути дава грешка. Пробвах на празно, пробвах само с една завивка, напълних я, пробвах почти всички програми и пак резултата е същия….
Благодаря ви за съветите, момичета.
Явно без техник няма да стане, за съжаление, от чисто нов уред не го очаквах.

# 50
Здравейте!

Знам, че се препоръчват отделни пералня и сушилня, но искам да попитам ако се вземе комбиниран уред с термопомпа AEG и Electrolux, пак ли е по-добре да се вземат отделни уреди?

В нашия случай имаме място за отделни уреди, но досега съм ползвала комбинирана пералня със сушилня и съм доволна, но се развали и сега трябва да решим да вземем ли пак комбиниран или отделни уреди?

Благодаря за мненията и съветите!

# 51
Здравейте!

Знам, че се препоръчват отделни пералня и сушилня, но искам да попитам ако се вземе комбиниран уред с термопомпа AEG и Electrolux, пак ли е по-добре да се вземат отделни уреди?

В нашия случай имаме място за отделни уреди, но досега съм ползвала комбинирана пералня със сушилня и съм доволна, но се развали и сега трябва да решим да вземем ли пак комбиниран или отделни уреди?

Да, вземете си отделни.

# 52
  • София
Здравейте!

Аз също имах комби, но след него преминах на отделни уреди. Толкова съм доволна, че не бих искала никога да се връщам на варианта с комбиниран уред.

Сушилнята се справя много по-добре не само заради термопомпата, но и заради барабана. Устройството на отделната сушилня е различно и нейният барабан е с обем между 100 и 120 литра, докато комбинираният уред има барабан като на всяка пералня - около 65 литра. По-големият обем осигурява повече въздух, което води до по-добро сушене и по-малко намачкване.

По-удобно ми е и това, че след като прехвърля прането в сушилнята, мога веднага да пусна още една пералня и така да обработя повече пране за по-кратко време.

Други предимства на сушилните са по-големият избор на програми и възможността да се постави кошница за сушене на обувки, плюшени играчки, пуловери или изтривалки.

# 53
Всичко е въпрос на конкретни обстоятелства. Аз пък нямам оплаквания от комбито си и ако изгори пак ще си купя същото, защото:
- Мога да сместя две машини една върху друга, но предпочитам мястото да си държа коша с прането и други неща.
- Двама сме и пера три перални седмично, та това с едновременната работа изобщо не ме касае.
- Има си термопомпа и не свива. За мачкането няма как да се каже - чаршафите ми мачка, повечето дрехи не.
- Многото програми не ме вълнуват, защото ползвам три без оплаквания и проблеми.
- Едно комби 9 серия на АЕГ е доста по-евтино от два отделни уреда 9 серия.

Иначе не отричам предимствата на отделните уреди, но конкретно за мен не си струват.

# 54
  • при него
Аз също съм съгласна, че два отделни уреда е по-добре. Само искам да подсетя, когато има wi-fi, през приложението, програмите и за пране и за сушене са много повече.

# 55
Аз ползвам и комби, и отделни във второ жилище - определено бих заложила на отделни при наличието на място. Предимствата по-горе са изброени, няма да се повтарям.

# 56
Имам комби 9 серия на АЕГ от близо 4 г, много съм доволна от нея, почистваме филтрите редовно (след всяко сушене).
Днес няколко пъти ми изписа грешка за втория въздушен филтър.
Чуденката ми е как почиствате зад него?Вадя го, чист е, но зад него не. Не мога да достигна с нищо толкова навътре,  не намираме и да се разглобява, а днес видях, че има доста насъбрани мъхове и умувам как да я почистя.
Та моля за помощ 🤗

# 57
Имам комби 9 серия на АЕГ от близо 4 г, много съм доволна от нея, почистваме филтрите редовно (след всяко сушене).
Днес няколко пъти ми изписа грешка за втория въздушен филтър.
Чуденката ми е как почиствате зад него?Вадя го, чист е, но зад него не. Не мога да достигна с нищо толкова навътре,  не намираме и да се разглобява, а днес видях, че има доста насъбрани мъхове и умувам как да я почистя.
Та моля за помощ 🤗
В гаранция ли е?
Някъде назад в темата слагах снимки как се почиства. Ако можеш, потърси.
1.Изключва се от тока.
2. Маха се горният капак. Винтовете са "по-особена" звезда.
3. Под него има още един пластмасов капак, но ВНИМАНИЕ- върху предната му част е монтиран един датчик. Първо съвсем внимателно се освобождава той. Хванат е с две винтчета и лежи в гнездо. Внимава се да не се скъсат кабелчетата.
4. Пластмасовият капак е хванат с има -няма двайсетина винта за корпуса. Отвивате всичките и леко и внимателного повдигате. Казвам леко и внимателно, защото отдолу е кондензатора и снадката на тръбите е с една лепкава изолация. Тя може да е залепнала за капака. Просто надигате и ако има нещо залепнало в предната част, освобождавате лекичко с нож или вътра на права отвертка.
5. Хоп! Всичко е пред очите и можете да чистите. Поизчистете и въздуховода. Първо огледайте формата му и не го чистете с нещо остро, за да не го пробиете.
Сглобява се в обратния ред.
 Намерих си поста в предната тема:
https://bg-mam.ma/p/1618272/47468055

# 58
Оо това упражнение си е за майстор. Аз не бих се справила с тази задача.

# 59
Не е за майстор Simple Smile  Просто има доста винтове за развиване и е желателно да се пипа внимателно-без теглене и дърпане.
Няма начин да платя на някого да ми развива винтове Simple Smile и да ми философства докато го прави.

Общи условия

Активация на акаунт