Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 5 595
  • 175
  •   1
Отговори
# 15
За Mixload е възможно автоматично дозиране.
Само за вълна не е възможно.
Трябва да намерите настройката за колко мл е за пълно дозиране, максимума е 200 мл.
Пак е невъзможно да се изчерпи цялото чекмедже то е 1000 мл - 1 литър.
Явно изтича от някъде.

# 16
За Mixload е възможно автоматично дозиране.
Само за вълна не е възможно.
Трябва да намерите настройката за колко мл е за пълно дозиране, максимума е 200 мл.
Пак е невъзможно да се изчерпи цялото чекмедже то е 1000 мл - 1 литър.
Явно изтича от някъде.
За да не приказваме празни приказки-това все пак е комби:

# 17
Явно има някакъв дефект. Вчера пуснах пералня на програмата за памук. Не беше разходвал много от него, но днес сутринта проверих чекмеджето и беше наполовина празно. Вероятно изтича някъде от чекмеджето.

# 18
Объркано е Дезинфекция/Пара и Микс точката в инстукциите.
Сериозно ли според вас има дозиране на препарат в Парата, понякога и в инструкциите се допускат грешки, ако потребителят провери на самата пералня ще види че има опция дозиране на Mix Load, а на Пара няма опция за дозиране.

# 19
  • София
Здравейте,
Изчетох доста мнения в темата и се ориентирах горе-долу какво се препоръчва, но въпреки това имам нужда от мнение какви конкретно са минусите на перални Whirlpool. Интересувам се от комбиниран уред за вграждане, там изборът е съвсем малък. Нанасяме се в ново жилище и купувам всичко ново, няма да имам възможност всичките уреди да са висок клас едновременно закупени. Заложих на фурна и котлон Бош по-скъпи, за миялна и пералня уж се спрях на Whirlpool, тъй като предната ми пералня беше такава и не сме имали никакви проблеми. Последните 3г под наем ползвахме комбинирана на Беко, като предпочитанията ми са за съхнене на слънце и наистина ползвам сушилнята само за чорапи, чаршафи и хавлии.
Тези 2 уреда съм посочила като избор на фирмата, която прави и ще монтира кухнята, но съм склонна да обмисля (имам около месец), ако са твърде зле:

https://www.whirlpool.bg/r/produkti/s-domiyalni-mashini/s-domiya … 20-p/859991595290

https://veto.bg/products/peralnya-sas-sushilnya-whirlpool-biwdwg-751482-eu-n

Нямам абсолютно никакво място за отделни уреди. Евентуално бих могла да заменя комбинираната пералня с тази, но за по-голяма разлика в цената нямам възможност в момента:

https://veto.bg/products/peralnya-sas-sushilnya-electrolux-ew7w368si

Благодаря.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 08:06 от Niffi

# 20
  • Велики Преслав
В крайна сметка не разбрах-ако можете да се позволите Електролукса за комби уред изобщо няма смисъл да обмисляте като вариант Whirlpool. Там да си призная вече изгубих нижката кой, къде-кого купува-препродава, но точно тази от линка е от ниския клас по матрица на Мерлони груп. Високия им клас са си тяхна конструкция и е съвсем различно.

За съдомиялна може. Там мненията са добри.

# 21
  • София
В крайна сметка не разбрах-ако можете да се позволите Електролукса за комби уред изобщо няма смисъл да обмисляте като вариант Whirlpool. Там да си призная вече изгубих нижката кой, къде-кого купува-препродава, но точно тази от линка е от ниския клас по матрица на Мерлони груп. Високия им клас са си тяхна конструкция и е съвсем различно.

За съдомиялна може. Там мненията са добри.

Благодаря, да, исках да разбера между тези конкретно 2 уреда има ли голяма разлика, тъй като и двата не са висок клас. Бих могла да си го позволя с усилие, просто се чудех дали и Електролукса този модел е ок или няма смисъл и може би да се откажа от сушилнята.

# 22
  • София
Какво мислите за този комбиниран уред - става ли и дали си струва този компромис или все - пак е по - добре отделни уреди?
https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11568310.html

# 23
Какво мислите за този комбиниран уред - става ли и дали си струва този компромис или все - пак е по - добре отделни уреди?
https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11568310.html
Ако имаш място за два уреда, е по-добре да са отделни, но ако ще е комби, гледай да е възможно най-висок клас.
Нямам лични наблюдения върху тази марка и модела, някой друг вероятно ще ти каже нещо конкретно.
Аз съм с комби в едното жилище (Neff) и отделни уреди в друго жилище - ами, ако не ми беше наложително заради мястото, не бих предпочела комби пред отделни уреди, макар  и комбито да си върши работата задоволително по отношение на сушенето (прането е лесно, не го обсъждам дори) и да нямам нито съсипани, нито свръхнамачкани дрехи.

# 24
Никой комбиниран уред не може да замести напълно отделните и за никое комби не бих дала тази сума, още повече, че е с малък барабан .

# 25
Днес прах и суших пухено яке (Electrolux EW9W7449S9 900 DelicateCare 9 kg)
Нямам специална програма
Прах на деликатни тъкани, на 30 гр, на 1000 оборота центрофуга, с течен препарат за деликатни тъкани
Суших заедно с топки за сушилня, около 2ч, на програма за деликатни тъкани
Якето излезе пухкаво и с добре разпределен пух

Доволна съм, не го съсипах

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 17:23 от valkyrian

# 26
Днес прах и суших пухено яке
Нямам специална програма
Прах на деликатни тъкани, на 30 гр, на 1000 оборота центрофуга, с течен препарат за деликатни тъкани
Суших заедно с топки за сушилня, около 2ч, на програма за деликатни тъкани
Якето излезе пухкаво и с добре разпределен пух

Доволна съм, не го съсипах
Хубаво, но за коя пералня става дума?

# 27
sorry
   Electrolux EW9W7449S9 900 DelicateCare 9 kg

# 28
sorry
Защо казвате, че нямате специализирана програма за якета? Програмата "Outdoor/Funktionskläder" е точно за тях.

# 29
sorry
Защо казвате, че нямате специализирана програма за якета? Програмата "Outdoor/Funktionskläder" е точно за тях.

На тази програма пера скиякета
Няма специална програма за пухени, Но ще пробвам и тази, имам още за пране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт