Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 219
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Уау, какви точки споделяте...
От девойката съм доволна. Идеята на ПИ е да види формата, да изясни слабите места и да работи върху това. Тя, обаче беше бая разочарована от резултата.
Регалия ми харесват като организация, да не забравяме и добрата цена на тази услуга. Не можах да видя коментар на преразказа, което живо ме интересуваше. Вероятно не се прави, само е подчертано с червено на места и поправени запетайки.
Гледах по Мат са на признаци за еднаквост на триъгълници. По литература свършиха "Една българка", не съм гледала кое следва.
Госпожата ни по Мат е леко болнични, не са казали причината, но имат заместници, също са учители по мат и с  преподаването на материала май няма да назаднат. С усвояването и без това са до под кривата круша. Такова бързане, толкова малко време за упражнение. Аз още настоявам да гледаме и да се опитваме да решаваме задачи от движение и работа, защото мисля, че не отделиха достатъчно време за това.

Разсмяхте ме със задачите в избата и на тигана Simple Smile))

# 631
на мне ми се вижда малко сложна системата, особено откриването на резултатите, коментарите и т.н. но се оправям де. иначе коментар има на едното място, потърси пак, два реда е при нас.

# 632
И онлайн Практикумите на Регалия са много полезни. Миналата година с тях успяхме да изчистим случайните грешки от недоглеждане.

# 633
И онлайн Практикумите на Регалия са много полезни. Миналата година с тях успяхме да изчистим случайните грешки от недоглеждане.
Практикумите  на Регалия, само за тяхни ученици ли са достъпни?

# 634
  • София
Моят син е с 81 точки, доволна съм, видя къде трябва да поработи, за да успее да се справи по-добре.

# 635
Практикумите  на Регалия, само за тяхни ученици ли са достъпни?
Не, вървяха в комплект с ПИ. Може да ги пуснат пак със следващите ПИ. А може и отделно да може, пишеше преди на сайта им, сигурно и сега пише.

# 636
на мне ми се вижда малко сложна системата, особено откриването на резултатите, коментарите и т.н. но се оправям де. иначе коментар има на едното място, потърси пак, два реда е при нас.

Специално за преразказа на моя юнак няма абсолютно нищо поправено с червено, нито писано рецензия отдолу(текста е сканиран, не е снимам с телефон) Има го само точкуването колко от колко точки взима за всяко нещо. Явно има значение кой е проверяващият Simple Smile

# 637
  • София
Какво представляват практикумите? Тестове, на които има обяснения на верните отговори ли?

Ние нали сме назад по математика, на контролното на текстови задачи повече от 50% от децата са с двойки. Моето е с 6, щото съм го записала на школа при мен.
А госпожата не бърза, обяснява всичко подробно, само дето не дава достатъчно домашни и контролните и са по-трудни в сравнение със задачите в клас.

Почвам да се притеснявам, че няма да и стигне времето да минат през всичкия материал, а може тази година да ни изненадат и да не го съкратят.

# 638
ето, сега съм от комп, и давам линк. аз не съм записвала, след като ходим на курс по БЕЛ, не мисля, че има нужда.
https://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/praktikum-BEL_7kl.html

# 639
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, бих искала да споделя и за моя син за ПИ на Регалия. Изкарал е 78 т., но знам, че има още време да се подготви. Няколко учителки по БЕЛ се смениха от 5-ти клас до сега, а по математика 6!!! Пълно безумие и знам, че има доста да наваксва, въпреки допълнителните уроци.  На 17-ти  въпрос според мен са му отнели 1 точка в повече, защото поправките са 3. Аз лично не намирам третото определение в това изречение Simple Smile  "Модерни часовници се произвеждат в Швейцария, Япония, Англия и САЩ, но нищо не може да замени великолепието на старите часовници. "

# 640
Аз съм по математиката, но...Какво великолепие? - великолепието на старите часовници ( несъгласувано).

# 641
  • София
Почвам да се притеснявам, че няма да и стигне времето да минат през всичкия материал, а може тази година да ни изненадат и да не го съкратят.
Материалът по МАТ е страшно много. Частният учител на сина често казва, че в училище се препуска със светлинна скорост само и само да се отчете преподаден материал, а децата реално нямат време да упражняват и затвърждават наученото и така се образуват "дупки". Честа практика е след преподаването на нов урок да се дават трудни задачи за упражнение/домашно/контролно, а да се пропускат лесните, защото са лесни. А именно чрез тях най-добре се разбират и усвояват новите знания. Личното ми мнение е, че ако едно дете не получава помощ извън училище по МАТ, няма как да се справи с всичко; говоря за общия случай.

# 642
  • София
Какви резултати споделяте, аз бих била доволна. Нашият краен резултат е 61 т., скромно, но от сърце. Ама то като не се учи, това е. 2 т. на тезата, но аз не очаквах и повече. Яд ме не на тъпи грешки в отговорите и не е хванал 2 грешки в текста с грешките. По МАТ очаквам и по-слаб резултат, не мога да го накарам да седне да решава задачи. Ами това е.
Опасявам се, че накрая няма да можем да се борим и за втори ешалон училища, то е ясно, че за елитните гимназии ние няма да сме конкурент.

# 643
  • Varna
За момичета от Варна:
Първият пробен на МГ Варна по математика ще е на 28.02.2021. Информацията е вътрешна, но сигурна. Ще кача формуляра за записване като го получа. Не е сигурно обаче дали ще е присъствено или онлайн.

# 644
  • Варна
За момичета от Варна:
Първият пробен на МГ Варна по математика ще е на 28.02.2021. Информацията е вътрешна, но сигурна. Ще кача формуляра за записване като го получа. Не е сигурно обаче дали ще е присъствено или онлайн.
Hana, благодаря ти за информацията. Дано да е присъствено.
Но съм изненадана колко рано като дата ще е. По математика ли ще е?

Общи условия

Активация на акаунт