Косопад - 19

• 50 660
  • 792
  •   1
Отговори
# 345
Имам притеснения за този продукт. Че ако се почне- няма спиране. Т.е. при спирането косата почва отново да си пада. Отделно не искам да развалям "полето за диагностика" от трихолога. Последното ме спира най- много.

# 346
Къносвай смело. И мен ме беше страх, понякога гледката на падналите косми си е шокираща, но пък да ходя и с бели коси не е работа. Онзи ден в една от групите една дама се похвали с много добри резултати от Миноксидил. Казва, че косата и продължава да пада, но има толкова много растежи, наистина на снимката имаше доста бебешка коса.
Може ли да споделиш кои са тези групи касаещи косопада?

# 347
Някой да е раздвижил в по- добра посока косопада си?
Чудя се дали да си купя миноксидил, докато чакам прегледа при Зарев. При мен си продължава окапването, оредяването си е видимо. Страх ме е да си къносам косата, че докато я измия хубаво ще опада доста(такива са ми страховете).

Не ми е първият пост в темата, но отново отговарям на въпроса, че преборих жесток косопад (беше останала една трета от косата ми, а рекордът ми за един ден е над 300 косъма) като избягвам естрогенните храни и ксеноестрогените (изкуствените естрогени). Засега нямам и пролетен косопад, ще видим ще се появи ли такъв. В къната има естроген и никак не  е странно, че след къносване пада. Още повече, че къната е протеин и, за да не доведе до изсушаване, се ползва със зехтин например, който при косопад никак не го спира, а обратното (като всяка мазна съставка). При мен косопадът започна с използване на билкова смес със хмел, купена от магазин Лечител за подобряване на съня. Започна не само лудо падане на коса, но и толкова болезнен цикъл, че оставах с дни на легло, често виейки от болка. Доверих се на лъжата, че дивия ямс ще ми помогне, понеже бил прогестеронен. Един търговски трик, за да се продава тази силно естрогенна билка. Тя има няккава съставка, която в лабораторни условия се превръща в прогестерон, но това си е химичен процес, който никой не прави за нас, а ни я продават просто стрита на прах. За другите екстри не искам да разказвам и през какво още съм минала, заради завишения естроген. Споделям моя опит, знам, че ви се иска да има добавка и витамин, и минерали да спрат този кошмар, но при мен беше спрян само с ограничаване на естрогена. Почти три години се мазах и пих какво ли не, дадох такава сума за всичко това, че ....Нещата се влошаваха и влошаваха, а това смазва психиката. Логично е, че щом има косопад има причина за него. Причината се отстранява и проблемът също.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 14:04 от Vessita13

# 348
  • София
Чудя се дали да си купя миноксидил, докато чакам прегледа при Зарев. При мен си продължава окапването, оредяването си е видимо. Страх ме е да си къносам косата, че докато я измия хубаво ще опада доста(такива са ми страховете).

Не ми е първият пост в темата, но отново отговарям на въпроса, че преборих жесток косопад (беше останала една трета от косата ми, а рекордът ми за един ден е над 300 косъма) като избягвам естрогенните храни и ксеноестрогените (изкуствените естрогени). Засега нямам и пролетен косопад, ще видим ще се появи ли такъв. В къната има естроген и никак не  е странно, че след къносване пада. Още повече, че къната е протеин и, за да не доведе до изсушаване, се ползва със зехтин например, който при косопад никак не го спира, а обратното (като всяка мазна съставка). При мен косопадът започна с използване на билкова смес със хмел, купена от магазин Лечител за подобряване на съня. Започна не само лудо падане на коса, но и толкова болезнен цикъл, че оставах с дни на легло, често виейки от болка. Доверих се на лъжата, че дивия ямс ще ми помогне, понеже бил прогестеронен. Един търговски трик, за да се продава тази силно естрогенна билка. Тя има няккава съставка, която в лабораторни условия се превръща в прогестерон, но това си е химичен процес, който никой не прави за нас, а ни я продават просто стрита на прах. За другите екстри не искам да разказвам и през какво още съм минала, заради завишения естроген. Споделям моя опит, знам, че ви се иска да има добавка и витамин, и минерали да спрах този кошмар, но при мен беше спрян само с ограничаване на естрогена. Почти три години се мазах и пих какво ли не, дадох такава сума за всичко това, че ....Нещата се влошаваха и влошаваха, а това смазва психиката. Логично е, че щом има косопад има причина за него. Причината се отстранява и проблемът също.
Vessita13, благодаря за споделения опит. Аз забелязвам, че реагирам на естрогените и винаги се сещам за написаното тук. Например по време на овулация (когато естрогенът е най-висок) моята коса пада повече. Минах на къна именно като започна косопадът, уж, защото повече щади. Със сигурност ме накара да се замисля за спирането ѝ, благодаря ти.
Иначе за групата за косопада, тя касае телогенния косопад и е във фейсбук - Telogen Effluvium Support Group се казва.

# 349
Моето съотнешение естроген/прогестерон е много добро. Не съм се къносвала от 4 месеца, но косопадът си продължава. Аз имам завишени андрогени.
Що се отнася до това, че къната засилва косопада- го написах, защото къносана коса се отмива по- трудно, следователно, докато я мия ще опадат повече косми.
Радвам се, че ти си имала успех и си се справила с косопада. Може ли да напишеш кои храни не приемаш и след колко време видя поникване на нова коса?

# 350
Здравейте момичета! ☺
Нова съм в темата ,съвсем начинаеща и бих искала да попитам някой пробвал ли е с отвара от репей?
Или накрая да си изплаква косата с отвара от коприва.
Днес си направих отвара от репей и мисля за започна мазането още днес.
Четох и за домашни маски за коса ,но тепърва ще пробвам и тях.
Признавам ,че не съм полагала кой знае какви грижи за косата си. ☺
Забелязах от известно време ,месеци ,че косата ми пада ,дори и след едно голямо скъсяване и се притесних.
Косата ми по принцип е рядка ,тънка ,бързо омазняваща се.
Също ще бъда благодарна ,ако ми кажете за някой по-бюджетен вариант ампули ,маски ,шампоани или каквото и да е.
Ще следя с интерес темата.
маска с тривитаминол 2 супени Лъжици и от останалите по 1 с.л можеш да добавиш Зехтин кокосово масло рициново масло бадемово масло мажеш се ври ваш в корените и спиш с маската 3 месеца  1 месец почиваш. Този шампоан също е хубав и има ефект и има един друг в ДМ main tal с един кон пак около 12 лева мисля че беше

# 351

Не ми е първият пост в темата, но отново отговарям на въпроса, че преборих жесток косопад (беше останала една трета от косата ми, а рекордът ми за един ден е над 300 косъма) като избягвам естрогенните храни и ксеноестрогените (изкуствените естрогени).
Скрит текст:
Засега нямам и пролетен косопад, ще видим ще се появи ли такъв. В къната има естроген и никак не  е странно, че след къносване пада. Още повече, че къната е протеин и, за да не доведе до изсушаване, се ползва със зехтин например, който при косопад никак не го спира, а обратното (като всяка мазна съставка). При мен косопадът започна с използване на билкова смес със хмел, купена от магазин Лечител за подобряване на съня. Започна не само лудо падане на коса, но и толкова болезнен цикъл, че оставах с дни на легло, често виейки от болка. Доверих се на лъжата, че дивия ямс ще ми помогне, понеже бил прогестеронен. Един търговски трик, за да се продава тази силно естрогенна билка. Тя има няккава съставка, която в лабораторни условия се превръща в прогестерон, но това си е химичен процес, който никой не прави за нас, а ни я продават просто стрита на прах. За другите екстри не искам да разказвам и през какво още съм минала, заради завишения естроген. Споделям моя опит, знам, че ви се иска да има добавка и витамин, и минерали да спрат този кошмар, но при мен беше спрян само с ограничаване на естрогена. Почти три години се мазах и пих какво ли не, дадох такава сума за всичко това, че ....Нещата се влошаваха и влошаваха, а това смазва психиката. Логично е, че щом има косопад има причина за него. Причината се отстранява и проблемът също.
[/spoiler]
Весита, извинявай, ако си споделяла, но би ли нахвърлила най-общо нещата, които си правила, за да намалиш естрогените? Имам едно лично убеждение, на базата на много четене, че масово, проблемът на жените с косата е точно от естрогенна доминантност, нито толкова мъжки хормони, нито щитовидни, и става все по-масов. Тъпото е, че не виждам как в нашия свят да ги намаля, храните са бъкани с хормони, всичко е пластмаса, бутилките за вода и те...Колите в голям град също, козметиката....Мисля, че ако споделиш програмата си, ще е много полезно за повечето от нас. Благодаря ти! Simple Smile

# 352
Има много статии как да намалим естрогена и как да качим прогестерона.... При мен странното е, че няма как да намаля естрогена, защото такива храни като боб, соя, ленено семе и т.н. не употребявам с години.

# 353
  • вкъщи
Момичета насочете ме с какви изследвания да започна, защото от огромна гъста грива вече имам няколко места край челото почти без коса и отгоре . Имам три операции скорошни с тежки упойки, много стрес и лекарства. Дали не може да е от това? Правя често кисти на яйчника, налагат се операции. Много се депресирам от този косопад. Какви изследвания да направя?

# 354
  • София
Лелка, възможно е от стреса покрай операциите да е, но най-добре е да пуснеш изследвания да. Аз също се интересувам от това какви изследвания е добре да се направят. Споделям това, което аз разбрах, но вероятно ще пропусна нещо. Добре е да се изследват хормони на щитовидна жлеза (FT3, FT4, TSH, TAT, MAT) Инсулин, витамин Д и витамин Б12, Феритин и желязо, кортизол, полови хормони (изследват се на 3ти ден от месечния цикъл) това са: Тестостерон,Естрадиол, Пролактин, Прогестерон (изследва се в пълен покой, след почивка), LH и FSH, пълна кръвна картина, за да се види има ли някакво възпаление в организма. Общо взето май е това, за което се сещам. Споделете ако съм пропуснала нещо.

# 355
SitaraB, точно така е - газовете от колите са етрогенни, много козметични съставки са хормонални дисръптъри, а също е вярно, че косопадът е точно от естроген. Когато телата ни произвеждат повече мъжки хормони, тъй като сме жени, телата ни се стремят да ни върнат в женското най-грубо казано, като увеличават производството именно на естроген. При стрес се увеличават мъжките хормони и кортизола, за да можем да се борим - fight or flight. За производството на кортизол  организмът ни жертва/използва прогестерона, защото този хормон се оказва най-ненужен, освен това е за задържане на бебета, а никак не е добре, ако има стрес да има бебе.

За себе си съм установила какво е силно естрогенно и какво не, сравнявайки стотиците научни статии, експерименти и лаишки коментари, които съм прочела. Това са плодовете и най-вече някои от тях - малини, ягоди, портокал, грейфрут, мандарини... няма да изреждам всички. Действително е много трудно да се поддържа такава диета, но още по-трудно е да ходя плешива. Когато се оказа, че на едно събитие няма да мога да отида, защото ме е срам от лъсналото ми теме и не искам да карам и мъжа ми да се срамува от мен, практически сведох всички дейности, включително и съня до санитарен минумум. Останалото - четене. Казах си, че изход има и така малко по малко всеки ден наблюдавах тялото си. На мен бобови не ми влияят негативно, соя не ям, но има ли я в козметичните продукти ми излизат дебели подкожни и болезнени пъпки. Излишно е да казвам, че всичко се разучава подробно преди употреба. Зелен чай, каркаде, ройбос, какао, невен (в кремове, лутеин като хр.добавка) канела, джинджифил - естрогенни. От телешко месо, мляко, млечни продукти, яйца не съм видяла косопад. В началото косата ми растеше на снопчета, супер много растежи. Сега продължавам да имам още много. Косата ми по принцип е гъста, а сега изглежда срвнително нормална, но предполагам, че се стреми да върне предишната  гъстота, затова имам интензивен растеж.

Не ангажирам никого с моето мнение, всеки си върви по пътя, аз споделям какво се случи с мен. И последно - пропилен гликол, различни бензоеви производни, арбутин, ниацинамид, центела азиатика, са също естрогенни.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 21:52 от Vessita13

# 356
Благодаря, беше ми изключително интересно да прочета и .....ми беше малко. Като имаш време и желание- включвай се пак.

# 357
  • София
А някой има ли реални наблюдение при боядисване на косата с обикновена (професионална боя, не къна) дали се засилва косопада от самата боя, не от къпането и ресането след нея? То може би зависи и от това каква е причината за косопада, но все пак имате ли такива наблюдения? Защото аз не се боядисвам, но от дълго време се каня да си запиша час за боядисване (кичури с леко обезцветяване) и сега се чудя какво ли ще излезе от това, въпреки че при мен не е чак толкова силен косопада в момента, не падат цели кичури, а само отделни косми при ресане, но и няма тенденции скоро да спре и просто не ми се отлага вече. Как мислите?

# 358
Здравейте, имам следния проблем. Имам косопад и косата ми значително намаля, но там където е паднала не поникват нови косъмчета. Ползвам шмпоан за събуждане на фоликулите, ампули за сгъстяване,както и серум. Но не се получава. Някой да е имал същият проблем и дали бихте имали идея какво да правя. Мерси!

# 359
Здравейте, имам следния проблем. Имам косопад и косата ми значително намаля, но там където е паднала не поникват нови косъмчета. Ползвам шмпоан за събуждане на фоликулите, ампули за сгъстяване,както и серум. Но не се получава. Някой да е имал същият проблем и дали бихте имали идея какво да правя. Мерси!
Може ли да кажете какви ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт