Косопад - 19

• 53 022
  • 792
  •   1
Отговори
# 180

здравейте, не съм ,,мама" момиче на 22 г съм и имам сериозен косопад от 5-6м ходя на дерматолог не ми намира причината , изследвах хормони нормални са , витамини  имам дефицит на вит.Д -започнах да ги пия , но няма ефект , щитовидната ми жлеза също е ок , но не знам на какво се дължи .. в момента пия изписани витамини на дукре и шампоан против косапад ... а  от маските ми капе все повече , от тези отвари с репей и коприва също .. МОЛЯ , ви ако някой е имал подобен проблем да ми пише , че вече откачам и не знам какво да правяя
Ковид изкарахте ли? Това е последица от него. Аз съм с 50% по - малко коса, на места голи петна. Днес бях при дерматолог и жената каза, че в кариерата си не е виждала такова чудо, както от тази болест! Много хора са с косопад, жесток! Утре ще пускам изследвания и ще използвам серията на Дюкре. Но ме предупреди, че ще отиде поне 3 месеца!

не , не съм боледувала от ковид

# 181
Освен и аз пак да дам шанс на Неоптида Thinking Едно време го ползвах 3 месеца подред, леко ми омазняваше и като че ли ефект не видях. Поне тогава.

# 182
  • София, Бургас
Здравейте, момичета,
лятото имах косопад и направих куп изследвания, като се установи нисък феритин, все още в граници, но много нисък. Изследвах всички хормони, инсулинова резистентност, витамини и накрая ми препоръчаха да пия Б5 и Б6..сега направих изследване и феритина вече е под референтните стойности. Малко се стреснах и утре съм на хематолог. Имам ендометриоза и съответно доста силен цикъл. Има ли някой с подобен проблем и колко време да очаквам подобрение след назначено адекватно лечение? В момента нямам косопад, дори имам нова коса..не особено много, но поне нямам падаща. Но лятото беше ад..Благодаря!

# 183
Как ти поставиха диагнозата ендометриоза? А желязо пи ли? Или само Б5 и Б6?

# 184
  • София, Бургас
Как ти поставиха диагнозата ендометриоза? А желязо пи ли? Или само Б5 и Б6?

Ами, аз съм с инвитро и от много години знам, че имам ендометриоза. Дори последната година имам и една малка киста. Цикълът ми съответно цял живот е бил много болезнен и много обилен. Желязо не съм пила, а може би трябваше. Не се чувствам зле, но показателите на кръвта говорят друго.

# 185
Здравейте момичета.
Преди всичко се извинявам ако вече сте писали по моя въпрос, но нямам много време да прочета всичките теми.
Имам жесток косопад след раждане, започна след 1вия месец, а малкия е вече на 3м. а той не спира, дори не намалява, пиех витамини за коса Пантогар, взимах ги 1 месец ама не видях подпбрение. Бихте ли споделили, дали има някоя, която го е преживяла и как се справихте с проблема. Има ли козметика, витамини или каквото и да било от която сте останали доволни? Важно ми е да го стопирам, да подобря положението, понеже и без това съм със страшно тънка коса и ако продължава по същия начин, ще остана без никаква коса, започна да се омазнява за 1 ден, да се наелектризира, абе изглежда ужасно. Страшно благодарна ще съм ви, ако споделите и ми помогнете.

# 186
Като ви е казала дерматоложката, че от Ковид много хора са с косопад, дали случайно не е казала отшумява ли този проблем.
Много ми е притеснено за сина ми, само на 15г. е, мина леко през Ковид-а, а сега този косопад.
Cry
Всички казват, вкл. и тя, че след три месеца ще се оправи. Само че аз тогава няма да имам и косъм...

# 187
Някой да е чел/изпробвал дали гел от алое върху скалпа действа добре при косопад?

# 188
  • София
Здравейте, искам да похваля отварата от корен от репей. Нанасям всяка вечер в корените с помощта на празни ампули Kerastase с апликатор, в които наливам отварата и така нанясам към 3-4-5 ампули по 6 мл. Допълвам с масаж. Не омазнява изобщо, по-скоро изсушава, не знам какво точно съдържа, но при мен резултатът е много бърз, сякаш стяга корените или закрепва косъма към скалпа. Още на другия ден косопадът осезаемо намалява. А при мен е целогодишен. Също така дава обем, а като минус мога да кажа, че остава нещо като фин прах в корените.
Миналата пролет също ползвах, но не бях постоянна и го зарязах. Тази година ще се опитам наистина всяка вечер да го прилагам, супер просто и евтино е.
И понеже се притеснявам да не привикне косата ми към репея, имам идея в един момент да мина на корен от коприва, като спиртен извлек или пак отвара, но нямам лични впечатления.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 00:51 от Restless

# 189
Здравейте! Отварата от репей сами ли я приготвяте?

# 190
Някой да е чел/изпробвал дали гел от алое върху скалпа действа добре при косопад?
една приятелка ми каза, че дори си биела инжекции с алое заради косопад и била доволна.

# 191
Здравейте, искам да похваля отварата от корен от репей. Нанасям всяка вечер в корените с помощта на празни ампули Kerastase с апликатор, в които наливам отварата и така нанясам към 3-4-5 ампули по 6 мл. Допълвам с масаж. Не омазнява изобщо, по-скоро изсушава, не знам какво точно съдържа, но при мен резултатът е много бърз, сякаш стяга корените или закрепва косъма към скалпа. Още на другия ден косопадът осезаемо намалява. А при мен е целогодишен. Също така дава обем, а като минус мога да кажа, че остава нещо като фин прах в корените.
Миналата пролет също ползвах, но не бях постоянна и го зарязах. Тази година ще се опитам наистина всяка вечер да го прилагам, супер просто и евтино е.
И понеже се притеснявам да не привикне косата ми към репея, имам идея в един момент да мина на корен от коприва, като спиртен извлек или пак отвара, но нямам лични впечатления.

а при теб капели коса когато си масажираш скалпа? При мен капе много когато си сложа маски и отвари , пробвам от седмица с коприва и репей , но косата не спира да капе , а когато се къпяя е АД... навсякъде е с косми .. дано скоро поне намалее

# 192
Дерматоложката каза да не се маже с нищо докато има активен косопад

# 193
Дерматоложката каза да не се маже с нищо докато има активен косопад
Защо?

# 194
Как я пригответе отварата от репей и какво количество правите, веднъж направих около 1 литър и след 1 седмица се вкисна и я изхвърлих.

Общи условия

Активация на акаунт