Косопад - 19

• 53 024
  • 792
  •   1
Отговори
# 165
здравейте, не съм ,,мама" момиче на 22 г съм и имам сериозен косопад от 5-6м ходя на дерматолог не ми намира причината , изследвах хормони нормални са , витамини  имам дефицит на вит.Д -започнах да ги пия , но няма ефект , щитовидната ми жлеза също е ок , но не знам на какво се дължи .. в момента пия изписани витамини на дукре и шампоан против косапад
Нива на В12 и желязо?  Женските хормони? И спрете мазилата, които не ви понасят. Аз съм доволна от серума на Евтерпа. И постоянно редувам различни ампули.

Б12 пия добре ми е , желязото също , а хормоните си пуснах и те са в норма
Благодаря
[/quote]
Какво означава  "пия, добре ми е"? Какви са стойностите на Б12?
[/quote]

ави лекарката каза ,че са в норма

# 166
Anoniii, не случайно те питам за стойностите. При мен е 261 при референтни стойностите 145-569. И на мен доктора ми казва  "добрд ти е". Е да ама не ми е добре а е нисък и се води начален дефицит. Има тема за този витамин можеш да я прегледаш. Не казвам, че това ти е проблема, но след като започнах прием на Б12 и Мерц в който пак има вит от Б групата, доста ми намаля косопада.
Та, а това те питам за стойностите

# 167
Anoniii, не случайно те питам за стойностите. При мен е 261 при референтни стойностите 145-569. И на мен доктора ми казва  "добрд ти е". Е да ама не ми е добре а е нисък и се води начален дефицит. Има тема за този витамин можеш да я прегледаш. Не казвам, че това ти е проблема, но след като започнах прием на Б12 и Мерц в който пак има вит от Б групата, доста ми намаля косопада.

да , аз разбрах , но не са при мен и не помня  колко точно бяха но са над 200 ,благодаря

# 168
Anoniii, не случайно те питам за стойностите. При мен е 261 при референтни стойностите 145-569. И на мен доктора ми казва  "добрд ти е". Е да ама не ми е добре а е нисък и се води начален дефицит. Има тема за този витамин можеш да я прегледаш. Не казвам, че това ти е проблема, но след като започнах прием на Б12 и Мерц в който пак има вит от Б групата, доста ми намаля косопада.

да , аз разбрах , но не са при мен и не помня  колко точно бяха но са над 200 ,благодаря
Моят Б беше под средна граница и ми казаха, че не е ок.Трябвало да https://apteka.framar.bg/30091087/тироид-код-капсули-30-херба-медика е към горна.На сестра ми са казали същото при друг лекар.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 23:05 от ДХ3

# 169
Точно това имах предвид, трябва да е доста по-висок за да е всичко Ок. Но много доктори не обръщат или не го знаят, не знам.

# 170
Скоро сравнявах мои изследвания с такива на приятелка. Тя след две преждевременни раждания (който късно разбра, че са от анемия) не е имала косопад. Била е с феритин 11, а аз съм с около 45(не помня точно), пак е нямала косопад. Била е с нисък хемоглобин- пак без косопад. С проблеми на ЩЖ- пак без косопад. Много, много съм притеснена. При мен нещата продължават над година. Толкова много искам да си възвърна гъстотата.
Пинки, ти си пила Пиорин, така ли?

# 171
  • София
И моите нива са уж в границата 220,9 , но ще си взема В12 допълнително. Най-добре беше да е под формата на разтворима таблетка за под езика, нали? Аз не можах да се ориентирам само за феритина - моят е сравнително нисък / 22 при граници 13-150/, но не разбрах как да го повиша. Вие какво приемате за тази цел ?

# 172
И моите нива са уж в границата 220,9 , но ще си взема В12 допълнително. Най-добре беше да е под формата на разтворима таблетка за под езика, нали? Аз не можах да се ориентирам само за феритина - моят е сравнително нисък / 22 при граници 13-150/, но не разбрах как да го повиша. Вие какво приемате за тази цел ?
Най-добре капки в носа за Б.
За желязо пия:
https://lifestore.bg/blue-iron-techno-zhelyazo-330-ml

Вит Б:
https://remedium.bg/akti-v12-kampliyt-kapki-2000mkg-5ml-hm-057938/p

# 173
  • София
Най-добре капки в носа за Б.
За желязо пия:
https://lifestore.bg/blue-iron-techno-zhelyazo-330-ml

Вит Б:
https://remedium.bg/akti-v12-kampliyt-kapki-2000mkg-5ml-hm-057938/p

Много благодаря! Това течно желязо много ми допадна. Половината от описаните симптоми, при които се
пие са като моите. Непременно ще го пробвам.

# 174
Пинки, ти си пила Пиорин, така ли?

Да, така се справих с моя косопад след 6-7 месеца какви ли не опити. Разбира се според мен етиологията на косопада трябва да се вземе под внимание.
При мен беше в следствие на много силен стрес, вероятно ковид, проблеми в храненото и следователно и занижени стойности на някой витамини. ( нямала съм дефицити, а по скоро ниско гранични стойности )
Имам и приятелка, която се справи с много силен косопад без ясна причина благодарение на Приорин.
Тук в темата има различни мнения, на някой е помогнал, на други изобщо не. Като всяко друго нещо е много индивидуално. Но за мен си струва да се пробва.

# 175
Благодаря, Пинки.

# 176
Здравейте, момичета. При мен решението с косопада дойде от неоптид спрейчетата на Дюкре. Бях забелязала оредяване в предната част на главата около челото (околните твърдяха, че е само в моята глава) и дерматоложката ми го препоръча. Еми, за нови косъмчета не знам дали работи, защото го ползвам от няма два месеца, но косопадът ми спря напълно. Аз винаги съм си разресвала косата само след душ и преди са падали между 50-100 косъмчета, а сега около 5. Никога не съм вярвала, че противокосопадната терапия работи, но при мен има успех и смятам да го поддържам постоянно. Едно от най-важните неща за мен е и че не ми омазнява и без това мазния и чувствителен скалп. Дано не се сметне за реклама. Просто знам колко обезсърчаващо е да търсиш решение на този проблем и колко е трудна борбата за всяко едно косъмче.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 00:05 от MarilynM

# 177
А колко годишна си? Дерматоложката какво каза за косопада? На какво се дъжи?

# 178
здравейте, не съм ,,мама" момиче на 22 г съм и имам сериозен косопад от 5-6м ходя на дерматолог не ми намира причината , изследвах хормони нормални са , витамини  имам дефицит на вит.Д -започнах да ги пия , но няма ефект , щитовидната ми жлеза също е ок , но не знам на какво се дължи .. в момента пия изписани витамини на дукре и шампоан против косапад ... а  от маските ми капе все повече , от тези отвари с репей и коприва също .. МОЛЯ , ви ако някой е имал подобен проблем да ми пише , че вече откачам и не знам какво да правяя
Ковид изкарахте ли? Това е последица от него. Аз съм с 50% по - малко коса, на места голи петна. Днес бях при дерматолог и жената каза, че в кариерата си не е виждала такова чудо, както от тази болест! Много хора са с косопад, жесток! Утре ще пускам изследвания и ще използвам серията на Дюкре. Но ме предупреди, че ще отиде поне 3 месеца!

# 179
  • София
Като ви е казала дерматоложката, че от Ковид много хора са с косопад, дали случайно не е казала отшумява ли този проблем.
Много ми е притеснено за сина ми, само на 15г. е, мина леко през Ковид-а, а сега този косопад.
Cry

Общи условия

Активация на акаунт