Косопад - 19

• 53 033
  • 792
  •   1
Отговори
# 150
Моят Д3 вече е в нормите, но ще го попия още малко, че да го вдигна и него.
Сега се сетих, преди години, сама (ММ постоянно в командировки) с две малки деца, бях си изследвала ТСХ. Резултатът бе на горна граница, а косата- жива, дълга, без косопад. Според мен, за да действа ЩЖ на косата и да предизвиква косопад,  доста от показателите ѝ трябва да са извън нормите, и то с доста големи отклонения. Поне сега така се успокоявам....

# 151
Следи ме ендокринолог за жлезата, за да я види на ехограф.Докато всякакво лечение водя при д-р Тошков.Той няма как да ми прави ехографии.
Ето например имам камъни в жлъчката и се следя, ако изникне проблем лекарите в болницата го установяват, а д-р Тошков ме лекува, спрямо изследванията, които съм направила, ако трябва ми добавя нови.
Просто съм преценила, че предпочитам да се лекувам с нетрадиционни методи.

# 152
здравейте, не съм ,,мама" момиче на 22 г съм и имам сериозен косопад от 5-6м ходя на дерматолог не ми намира причината , изследвах хормони нормални са , витамини  имам дефицит на вит.Д -започнах да ги пия , но няма ефект , щитовидната ми жлеза също е ок , но не знам на какво се дължи .. в момента пия изписани витамини на дукре и шампоан против косапад ... а  от маските ми капе все повече , от тези отвари с репей и коприва също .. МОЛЯ , ви ако някой е имал подобен проблем да ми пише , че вече откачам и не знам какво да правяя

# 153
здравейте, не съм ,,мама" момиче на 22 г съм и имам сериозен косопад от 5-6м ходя на дерматолог не ми намира причината , изследвах хормони нормални са , витамини  имам дефицит на вит.Д -започнах да ги пия , но няма ефект , щитовидната ми жлеза също е ок , но не знам на какво се дължи .. в момента пия изписани витамини на дукре и шампоан против косапад ... а  от маските ми капе все повече , от тези отвари с репей и коприва също .. МОЛЯ , ви ако някой е имал подобен проблем да ми пише , че вече откачам и не знам какво да правяя
Нива на В12 и желязо?  Женските хормони? И спрете мазилата, които не ви понасят. Аз съм доволна от серума на Евтерпа. И постоянно редувам различни ампули. Още нещо-непоносимост към храни също влияе върху косопада. Изследва се с кръвен тест.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 20:49 от 77roza

# 154
здравейте, не съм ,,мама" момиче на 22 г съм и имам сериозен косопад от 5-6м ходя на дерматолог не ми намира причината , изследвах хормони нормални са , витамини  имам дефицит на вит.Д -започнах да ги пия , но няма ефект , щитовидната ми жлеза също е ок , но не знам на какво се дължи .. в момента пия изписани витамини на дукре и шампоан против косапад ... а  от маските ми капе все повече , от тези отвари с репей и коприва също .. МОЛЯ , ви ако някой е имал подобен проблем да ми пише , че вече откачам и не знам какво да правяя
[/quote] Нива на В12 и желязо?  Женските хормони? И спрете мазилата, които не ви понасят. Аз съм доволна от серума на Евтерпа. И постоянно редувам различни ампули.
[/quote]

Б12 пия добре ми е , желязото също , а хормоните си пуснах и те са в норма
Благодаря

# 155
Анони кои хормони ви изследваха ?

# 156
Анони кои хормони ви изследваха ?

естрадиол , прогестерон и тестостерон

# 157
Феритин?

# 158

а това няма ли го при кръвните изследвания или отдеално се изследва?

# 159

а това няма ли го при кръвните изследвания или отдеално се изследва?
Отделно

# 160
ДХ3, моля те сподели повече за д-р Тошков. И аз в последно време се чудя дали да не се насоча към него. Къде приема той? И ако не е проблем да споделиш, какъв проблем лекувате с него? Аз бих се консултирала по отношение на щитовидната жлеза и хранителни непоносимости (или може би стомашни проблеми). Но най-вече ме вълнува какъв му е подходът при проблеми с щитовидната жлеза.

# 161
Аз съм на същата възраст и преди почти една година страдах от тежък косопад в продължение на 6-7 месеца. В момента положението е много добре, постепенно си възвръщам гъстотата и се старая да отгледам по- здрава коса. По едно време ми се струваше, че няма да има край, но не се отчайвай.
Спазваш ли някакви диети ? Ограничаваш ли се от храна ? Преживяла ли си някакъв стрес, депресия ( наколко месеца преди началото на косопада )? Боледувала ли си от ковид ?
Моя съвет е Приорин, не пречи да си го пиеш с витамин Д в комбинация. Цената не е ниска, но за мен си заслужава всяка стотинка.  
Сега го поднових отново, защото отново имах силен стрес и ме е страх след няколко месеца да не се отключи отново косопад.

# 162
Аз съм на същата възраст и преди почти една година страдах от тежък косопад в

продължение на 6-7 месеца. В момента положението е много добре, постепенно си възвръщам гъстотата и се старая да отгледам по- здрава коса. По едно време ми се струваше, че няма да има край, но не се отчайвай.
Спазваш ли някакви диети ? Ограничаваш ли се от храна ? Преживяла ли си някакъв стрес, депресия ( наколко месеца преди началото на косопада )? Боледувала ли си от ковид ?
Моя съвет е Приорин, не пречи да си го пиеш с витамин Д в комбинация. Цената не е ниска, но за мен си заслужава всяка стотинка.  
Сега го поднових отново, защото отново имах силен стрес и ме е страх след няколко месеца да не се отключи отново косопад.

диети не съм , но не ям редовно , не съм боледуваала все още от ковид , покрай изпитите и сесии съм стресирана иначе не бих казала , че е силен стрес ..но може би вс влияе

благодаря ти

# 163
здравейте, не съм ,,мама" момиче на 22 г съм и имам сериозен косопад от 5-6м ходя на дерматолог не ми намира причината , изследвах хормони нормални са , витамини  имам дефицит на вит.Д -започнах да ги пия , но няма ефект , щитовидната ми жлеза също е ок , но не знам на какво се дължи .. в момента пия изписани витамини на дукре и шампоан против косапад
Нива на В12 и желязо?  Женските хормони? И спрете мазилата, които не ви понасят. Аз съм доволна от серума на Евтерпа. И постоянно редувам различни ампули.
[/quote]

Б12 пия добре ми е , желязото също , а хормоните си пуснах и те са в норма
Благодаря
[/quote]
Какво означава  "пия, добре ми е"? Какви са стойностите на Б12?

# 164
Бъди спокойна, храни се редовно, стреса от сесиите ще отмине, прави йога, медитация. Пий витамините за дефицитите, които имаш, ако имаш желание пробвай с Приорин. Прави си маски, които са ти приятни, използвай нежни шампоани, грижи се за дължините. Сресвай внимателно косата си, не връзвай на стегнати опашки, а носи прически, които пазят косата ти. Също не по-малко по важност са масажите. Прави поне по 10-15 мин на ден, като виж в ютуб техники. Ако нанасяш лосион или ампула съчетавам с масажа. Бъди спокойна! Стискам ти палци Hug

Общи условия

Активация на акаунт