Косопад - 19

• 53 025
  • 792
  •   1
Отговори
# 195
Нормално е да се вкисне. Аз я правя на око и в малко лочество. Като се изпръска- правя нова.

# 196
  • София
За отварата от репей аз я приготвям така: 1 суп..л сух корен от репей + 1 суп.л. корени от коприва, заливам с 200-300мл гореща вода. Кисне се около час. След всяко използване се държи в хладилник, но аз я държа в банята. Използвам 3-4 дена най - много, после вкисва.

# 197
Дерматоложката каза да не се маже с нищо докато има активен косопад
Защо?
Не знам, така ме посъветва. Бях си взела ампули на сири и тя каза докато имам засилен косопад да не мажа каквото и да е.  Като спре да ги използвам за да подсилят растежа.

# 198
Кои са тези ампули?

# 199
Ето тези използвам аз https://angelcosmetics.bg/product/556/ampuli-protiv-kosopad-seri … stem-12x10ml.html . При мен косопада спря вече и ще ги започна отново

# 200
Мерси.

# 201
  • София
Здравейте, аз правя отварата от корен от репей на 3 дни, за да е прясна и държа в хладилник. Кипвам към 250 мл вода, слагам на око от билката, вероятно 2 супени лъжици. Препоръчват да поври към 15 мин, но аз и по-кратко варя. Пробвала съм нанасяне с капкомер, спринцовка, а сега и с празни ампули на Kerastase. Поне за мен е важно да целя скалпа и корените, не самата дължина, макар че неминуемо потича и по нея.

Относно масажа гледам да е внимателен, защото и на мен много коса ми е падала от по-енергичен масаж. Опитвам с възглавнички на пръстите да натискам скалпа, правя въртеливи/кръгови/вибриращи движения, но без да разрошвам косата, дано успях да го опиша ясно.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 18:11 от Restless

# 202
  • София
Записвам се в темата, защото след Ковид през ноември и аз и дъщеря ми на почти 16 г. сме с обилен косопад. Започна около месец след заболяването. Консултирах се с личния лекар и той ми каза да пием Приорин, а приятелка преболедувала Ковид още пролетта на миналата година, ми препоръча шампоана на Дюкре. Ползваме всичко това от 1-ви март, но засега няма никакъв ефект. Другата или по-другата седмица ще си правя кръвни изследвания, които ми препоръча лекарката лекувала ме от инфекцията, защото й споделих за косопада, и евентуално ще я попитам за препоръка за дерматолог. Никога не ми е падала косата така, дори и след бременността.

# 203
Един месец е много къс период, за да се очаква спиране , дано всичко е наред.

# 204
И аз съм съгласна, че 1 месец е много кротък период. Ползвате хубави неща, така че имайте търпение и ще имате резултат. При мен дойде след 2ри месец терапия. Правете и масажи Blush

# 205
  • София
Дами, някоя от вас ползвала ли е Creastim на Ducray? Днес се зачетох на тяхната страница и ми се струва подходящ за нашия косопад и се чудя дали да не пробвам.

# 206
Дами, някоя от вас ползвала ли е Creastim на Ducray? Днес се зачетох на тяхната страница и ми се струва подходящ за нашия косопад и се чудя дали да не пробвам.

Здравейте,

в момента използвам Creastim, който ми беше изписан от лекар точно за косопад след Covid.
Много съм доволна, след първата седмица имаше видим ефект, курсът на лечение е 3 месеца и смятам да го изпълня.
Разчитам, че ефекта ще се запази и след като спра употребата.

# 207
  • София
Руми ДГ, благодаря ви за бързия отговор! Нямам навика да се самолекувам, но ми се налага да живея от известно време в провинцията, а тук нямали хората такива оплаквания, затова започнах да чета и да разпитвам, докато се върна в София. Какво друго ви изписаха на вас за косопада?

# 208
Руми ДГ, благодаря ви за бързия отговор! Нямам навика да се самолекувам, но ми се налага да живея от известно време в провинцията, а тук нямали хората такива оплаквания, затова започнах да чета и да разпитвам, докато се върна в София. Какво друго ви изписаха на вас за косопада?

Моя косопад беше придружен с акне по деколтето и гърба, та за него Зинерит, за косата само Creastim.
Притесненията на докторката бяха косопода да не се доведе до склерозиране на фуликула и умирането му. Като минат два месеца ще обърна внимане за растеж на нови косми, но косопада много бързо спря.
При нанасянето му правя и масаж на скалпа, като пръскам на темето, тилът и от двете страни над ушите и търкам с възглавничките на пръстите.

# 209
И моят косопад много бързо спря - 3 седмици. Да ходя ли на дерматолог за това склерозоране, което споменаваш ? Как се установява ?

Общи условия

Активация на акаунт