Косопад - 19

• 50 615
  • 792
  •   1
Отговори
# 420
Кой трихолог си посетила Бети 13? И защо е некадърен?

Какво е това вълшебство с Магнолия, Ситара? Може ли линк към темата, където се обсъжда?

# 421

Какво е това вълшебство с Магнолия, Ситара? Може ли линк към темата, където се обсъжда?

Не беше трихолог, а дерматолог с квалификация за познания в областта на косопада предполагам. Явно главното нещо с което се занимава са тези процедури за андрогенна алопеция, която нямам. Sweat Smile Името и е д-р Светла Петкова.

# 422
В поста си споменаваш трихолог, който е некадърен. Питах, защото ми предстои преглед при трихолог и искрено се надявах да не напишеш името му, че той ми е последната възможност.

# 423
"Тъй като явно няма кадърни трихолози който някой да препоръча" Това казах, но просто по наблюдения из форуми и т.н никъде не прочетох в БГ да има такъв. Главно се пише за тази клиника "Лилия" където ти одират кожата с процедурите им и козметиката, която ползват. Това имах предвид. Simple Smile Ако някой знае, нека сподели..

# 424

Направо ви слагам линк към рецептата, съставки, описание, от блога на Магнолия - стрхотна мацка с много яка коса и много ги разбира нещата за косата.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1179718392448380& … d=468155173604709.
Бтв: това мумио може да се позва и за пиене - голяма панацея за всичко ще дойде. Тия дни и аз ще го забървам това вълшебство, пък да видим Simple Smile
Редактирам се, да добавя и темата:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1316747.new#new

# 425
Много благодаря!

# 426
  • София
Само имайте предвид, че мумиото го лови допинг контрол.
Не знам дали има сериозни състезатели в темата, но за всеки случай е по-добре да го напиша.

# 427
  • София
Момичета, и аз при вас.
След сравнително тежък ковид през януари-февруари с двустранна пневмония, лежане в болница и много антибиотици и други "благинки" се сдобих със силен косопад. Особено при къпане ми падат малки кичурчета коса, съответно я отрязах с 10-15 см. Консултирах се с кожен лекар и ме посъветва за шампоан на Фито и техните добавки за коса. Започнах ги преди около седмица. Изследвах феритин и хормони на щитовидна жлеза. Хормоните са съвсем ок, но феритина е около 13-14 при граници 13-150 (два пъти го изследвах - в Цибалаб и в Рамус). Желязото е в норма, но в долната част на границите. С друг лекар не съм се консултирала, засега пия добавките и действам със шампоана. Допълнително приемам различни витамини, отново антибиотик и кортикостероиди в ниска доза, понеже при мен се установи като последствие от пневмонията фиброза. Взимам и разни билки, вкл. мажа корените на косата с отвара от репей.
Прочетох цялата тема с интерес, има много съвети, благодаря ви.
Според вас трябва ли да приемам желязо? И друг въпрос - последно се боядисвах преди около 1,5 месеца и ми лъсват белите косъмчета вече тук-таме. С каква боя се боядисвате при косопад? Нещо по-щадящо има ли?

# 428
Може ли да ми предложите добър шампоан против косопад , ползвам от 2 месеца на ducray , но не виждам ефект , а той е предписан от дерматолог ..

# 429
Може ли да ми предложите добър шампоан против косопад , ползвам от 2 месеца на ducray , но не виждам ефект , а той е предписан от дерматолог ..
2м нищо не е...Трябва да минат поне 4-5, за да се види дали реагира косата:(

# 430
Момичета, и аз при вас.
След сравнително тежък ковид през януари-февруари с двустранна пневмония, лежане в болница и много антибиотици и други "благинки" се сдобих със силен косопад. Особено при къпане ми падат малки кичурчета коса, съответно я отрязах с 10-15 см. Консултирах се с кожен лекар и ме посъветва за шампоан на Фито и техните добавки за коса. Започнах ги преди около седмица. Изследвах феритин и хормони на щитовидна жлеза. Хормоните са съвсем ок, но феритина е около 13-14 при граници 13-150 (два пъти го изследвах - в Цибалаб и в Рамус). Желязото е в норма, но в долната част на границите. С друг лекар не съм се консултирала, засега пия добавките и действам със шампоана. Допълнително приемам различни витамини, отново антибиотик и кортикостероиди в ниска доза, понеже при мен се установи като последствие от пневмонията фиброза. Взимам и разни билки, вкл. мажа корените на косата с отвара от репей.
Според вас трябва ли да приемам желязо? И друг въпрос - последно се боядисвах преди около 1,5 месеца и ми лъсват белите косъмчета вече тук-таме. С каква боя се боядисвате при косопад? Нещо по-щадящо има ли?
Аз също съм с нисък феритин и мислех да си купувам желязо, но снощи четох една статия, че когато е дефицитен добавките не могат да го оправят. Разрових се за препарат, но там е много сложно, защото се гледа как ти са еритроцитите и други неща и се отказах. Трябва да се пуснат допълнителни изследвания и хематолог да прецени какво да пиеш и по колко. Записах час за дерматолог направо.

# 431
  • София
Кои показатели са най-важните е за изследване при мъжкия косопад освен тестостерон?

# 432

андростендион
Dhea-s

# 433
Момичета, и аз при вас.

Кортикостероидите няма как да не докарат косопад - повишен кортизол и съответно тестостерон и след него и естроген. Лично аз бих търсила алтернатива, тъй като кортикостероидните препарати имат тежки странични ефекти - те нарушават калциевия баланс в организма, повишават кръвното и т.н. Но като цяло се въздържам да давам коментари в тази тема и въобще такива, свързани със здравето, защото това е много сериозна тема. Но исках да кажа, че кортикостероидите и косата не вървят ръка за ръка.

# 434
  • София
Vessita13,

благодаря за мнението. Косопадът започна преди кортикостероидите. Тях ги пия от 12 дни, но днес при поредния преглед при пулмолог ми казаха, че ще трябва още поне 3 седмици. Пия минималната доза. Знам за страничните ефекти от тях, но не знам имам ли избор за изчистване на фиброзата, ако не ги пия. Само половите хормони не съм изследвала още, но явно и това ще трябва. Ще се радвам да споделиш алтернатива на кортикостероидите.

Общи условия

Активация на акаунт