Косопад - 19

• 50 427
  • 792
  •   1
Отговори
# 570
Не, не пия, защото ендокринолога не ми е дал. Той ми изследва само ТСХ и нищо друго. На ехограф ме е гледал и каза,че имам структурни изменения на жлезата. Щитовидния панел аз съм си го пускала, както и витамините и феритина,защото се принудих сама да си следя стойностите. Многото изследвания ми ги пусна дерматолога. Пия вит. Д+К2 на Better You, от няколко дена и магнезий 200mg.
За съжаление и дерматолога не вижда проблем във феритина и вит. Д и Б12. Било нормално....
Аз също мисля, че оредяването е дошло от дефицитите на витамините и щитовидната жлеза,а не е андрогенна алопеция.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 21:15 от gera*

# 571
Ама при наваксването на дефицитите не трябва ли и косата да се възстанови?

# 572
Ама при наваксването на дефицитите не трябва ли и косата да се възстанови?
Ами аз си мисля, че би трябвало, обаче всички казват в граници си и никой неми изписва нищо. Реших, че дерматолог ще ми помогне, ама....
Аз не ядях месо една година, както и бях ограничила доста храни за 2-3 години. Всичко това съм го казвала на лекарите, обаче от едното ухо влиза-през другото излиза...

# 573
Gera*  Какъв вит Д и Алое приемате? Аз приемам вит Д на Джонсън, но малко след приема започва да ме боли тялото и ставите и се подувам.  Алоето как точно влияе на косопада?

# 574
  • София
Аз не ядях месо една година, както и бях ограничила доста храни за 2-3 години. Всичко това съм го казвала на лекарите, обаче от едното ухо влиза-през другото излиза...
От тук е тръгнал проблема при теб.
Ниските протеини и въглехидрати винаги водят до проблеми с щитовидната жлеза, а липсата на животински субпродукти до дефицити във витамини и минерали.
Косопадът ти е само симптом на цялостното здравословно състояние.
Трябва първо да оправиш храненето и оттук нататък да мислиш за останалите неща.
Щом имаш структурни изменения на жлезата, значи е потвърдено Хашимотото, търси проблеми в УНГ за повишения ТАТ.

# 575
Gera*  Какъв вит Д и Алое приемате? Аз приемам вит Д на Джонсън, но малко след приема започва да ме боли тялото и ставите и се подувам.  Алоето как точно влияе на косопада?
Приемам на Better You вит. Д+К2.То е спрей и се пръска в устата. Дават го, че има голяма усвояемост, защото не минава през стомаха, а се абсорбира веднага чрез слюнката. Нямам проблеми аз. Алое вера гел пия, защото има много микроелементи и желязо. Все още не смея да си купя сама желязо, не е много ок да си го назнача сама.
S. Magnifica, като се замисля до преди да започна диети косата ми беше наред. Но понеже при мен косопада е скрит, не ми падат много косми и не ми е направило впечатление, че има проблем. Чак сега, когато видимо оредя. И сега даже не ми пада много коса.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 10:16 от gera*

# 576
Ехаа sharpy,
Това се казва добра новина след дългата борба. Можеш ли да споделиш каква беше при теб работещата комбинация, ясно е,че е комплексна грижа и борба по всички фронтове.
Помагай как подържаш добрият резултат. ❤️🤗
Наистина жестока борба беше. Тези, които са ми чели мненията, знаят през какъв ад минах, какви ли не л@йна с извинение измазах, и какво ли не пих. Пожелавам си думата "беше" да си остане така, пожелавам го и на всички тук.
Накратко мога да обобщя, че лично на мен ми помогна Eucapil. Като казвам помогна, от него косата постепенно спря да ми капе. Започна да намалява някъде към края на втория месец от използването му, ползвах го общо около 7 месеца. С мазането му пиех Б12, вигантол и миоинозитол. Всичко друго де що имах хапчета, витамини, мазила и какво ли не / а те бяха като сума сигурно една 5 годишна кола / ги спрях. Миоинозитола си го купих отново по мое усмотрение, след като се чудих по какъв начин мога да повлияя за понижаване на андростендиона и прочитайки някъде за това/ защото и що статии изчетох по темата..../ В храненето си нищо не съм променяла, ям все вредни неща, отгоре на всичко и пуша. Боите за коса ги спрях изцяло още преди 5 години, когато започна този кошмар. 2 години не се бях боядисвала, както и никакви уреди за коса, всичко което имах-подарих. От 3 години се къносвам, първо за удебеляване на косъма и второ за подхранване. Не ми харесва особено цвета, който се получава, но предпочитам този цвят, отколкото да съм без коса. Мисля, че и къната допринесе за резултата към момента. Ако помните в най-тежкия си период са ми падали 1000+ косъма  дневно и нищо не ставаше, с каквото и да се мажех. Косата ми беше станала абсолютна перушина, прозиращо теме и всички екстри. След като проведох курса с Еукапил и миоинозитола, спрях след 7-я месец и после си купих гела на Давинес за ускоряване на растежа /за който научих от тази тема/ И мога да кажа, че наистина има ефект, защото след около 2 месеца мазане с него, виждах новите косми, стърчащи над останалата коса. В момента използвам само и единствено него - когато си мия косата /2 пъти седмично/. Един вид като превенция, ако мога така да го нарека.
По въпроса с феритина - лично аз мисля, че той не влияе на косопада, както масово тук мислихме и се чудехме. Помолих 3 мои приятелки, които имат супер коси и нямат косопад да си изследват феритина, просто от любопитство да видя какъв резултат ще имат. Исках да си платя изследванията, но те милите, знаейки за моя кошмар, направо ми се скараха като им казах да плащам. И на трите резултата беше от порядъка на 15-25. Та с други думи си мисля, че тъй като ние с този проблем не сме знаели преди какво е било нивото му, вероятно е било същото, но не сме имали косопад. Мисля, че основния виновник са високите андрогени и трябва да мислим в направление  - намаляването им.

# 577
Супер. Записвам си всичко. И моят андростендион е завишен. След колко месеца ти оправи нивата му? И каква в доза пиеш от миоинозитола?

# 578
Моя прогестерон както каза S. Magnifica е нисък, а селена ми е в горна граница. И той излезе току що. Андростендиона ми е нисък, така че се насочвам към допълване на дефицитите.
На мен ми трябва нещо не толкова за косопад, а за израстване на нова коса. Имам капацитет, така че трябва по-някакъв начин да възбудя фоликулите.
Sharpy, каква къна си ползвала? Не ти ли се изсушаваше косата от нея?

# 579
На мен ми трябва нещо не толкова за косопад, а за израстване на нова коса.
Sharpy, каква къна си ползвала? Не ти ли се изсушаваше косата от нея?
Вземи си този гел на Давинес, за който писах по-горе за израстване на коса. Къната, която ползвам е натуралната на Хенафокс. Дължините ми се изсушават да, но ги мажа с едно олио за коса и работата е добре. 2 години не съм се подстригвала и косата ми бая порасна на дължина.
Скрит текст:
Супер. Записвам си всичко. И моят андростендион е завишен. След колко месеца ти оправи нивата му? И каква в доза пиеш от миоинозитола?
Пих го 5 месеца някъде по 1 мерителна лъжичка от това https://drugstore.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%B0% … D0%B3%D1%80-16450

# 580
sharpy, това ли е гела на Давинес, който си ползвала?
https://www.piubella.de/unsere-produkte/men/haarpflege/problemlo … ch-energizing-gel

# 581
  • София
Мио Инозитолът не трябва да се пие при високи нива на SHBG, защото го повишава и от там намаляват свободните андрогени.
При мен SHBG е бил винаги много висок, дори над горна граница, както и Андростендион.
За мен Андростендион няма общо с косопада, изследвала съм го 2 пъти месечно в продължение на месеци и съм го хващала много завишен в моменти без косопад.Сега и без изследвания разбирам кога ми е завишен, косата ми се омазнява по-бързо, челото също ми става по-мазно и ми излиза по някоя  единична пъпка, но това са единствените му прояви при мен.
Мио инозитолът подпомага яйчниците и има влияние върху глюкозата и инсулина.Съответно ако причината за повишени андрогени се крие в ИР и/или ПКЯ е изключително полезна добавка.Но при ПКЯ SHBG обикновено е към долна граница.
Често ендокринолозите съветват жени с висок Андростендион да отслабнат, защото той се превръща в Естрон, който пък се натрупва в подкожната мазнина и от там се превръща в Естрадиол.С две думи отново Естрогенът е проблем.
Също така и при жени пушачки е често завишен.

# 582
Да

Мио инозитолът подпомага яйчниците и има влияние върху глюкозата и инсулина.Съответно ако причината за повишени андрогени се крие в ИР и/или ПКЯ е изключително полезна добавка.Но при ПКЯ SHBG обикновено е към долна граница.
Често ендокринолозите съветват жени с висок Андростендион да отслабнат, защото той се превръща в Естрон, който пък се натрупва в подкожната мазнина и от там се превръща в Естрадиол.С две думи отново Естрогенът е проблем.
При мен не откриха причина защо е повишен андростендион - правих натоварване с глюкоза, другите хормони бяха в норма, нямам поликистоза. А за отслабване - винаги съм била слаба. Иначе да, абсолютно възможно е да е било естрогенова доминантност, ако се е превръщал в естроген тоя андростендион.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:49 от sharpy

# 583
Момичета, успяхте ли да се справите с косопада ?
При мен все още няма промяна и значително косата ми намаля , имам доста засегнати зони с много малко коса... от една седмица пия Приорин надявам се да помогнат..  Имате ли мнение за тях и препоръки за други ефективни продукти ?
Шампоани , ампули и лосиони - при мен нямат ефект

# 584
Момичета, успяхте ли да се справите с косопада ?
При мен все още няма промяна и значително косата ми намаля , имам доста засегнати зони с много малко коса... от една седмица пия Приорин надявам се да помогнат..  Имате ли мнение за тях и препоръки за други ефективни продукти ?
Шампоани , ампули и лосиони - при мен нямат ефект
Аз също приемам Приорин от 3 месеца имам доста нови косъмчета!За самият косопад използвам ампулите и шампоана за косопад на Фито. Определено при мен имаше ефект от тези продукти.

Общи условия

Активация на акаунт