Косопад - 19

• 50 398
  • 792
  •   1
Отговори
# 585
Не съм пила приорин. За сега успех при мен- няма.

# 586
Здравейте, бях писала преди време за ужасен косопад на снопове. Е сега да чукна на дърво мога да кажа, че е преодолян. След много тежко изкаран ковид през декември и множество лекарства, антибиотици и кортикостероиди се появи косопад, какъвто не съм имала никога до сега. И в банята при миене, и при сушене и при сресване падаше по една шепа (много ме е яд че не правих снимки). Много се стресирах защото беше нещо ново за мен и въобще не го очаквах. Косопада спря толкова внезапно колкото и се появи. До тогава мазах и пробвах много неща, които мисля че не ми помогнаха особено. Попаднах на една статия в която пишеше че луковичките на косъма "заспиват" образно казано, и след няколко месеца всичко ще се възстанови. Точно така и стана, при мен всичко спря изведнъж, но пък сега искам да се сгъсти. Дължина си имам до кръста, а и бързо расте Joy

# 587
Някой забелязвал ли е да се усилва косопада при прием на желязо. Пия Тотема с цел намаляване на косопада и вместо да го намали, той се услива. В такова притеснение съм, от 1 година имам косопад, какво ли не изпробвах намалява и после пак се усилва. Желязото ми е на долна граница и затова пия сега допълнително, като си мислех и, че от този недостиг  е косопада.

# 588
Звучи странно, обикновено казват да се пие желязо при косопад. Ама всичко е възможно, за жалост няма една формула за всички, при всеки различно помага.
При мен е много странно, косопада започна когато изчезна пърхота ми, възможно е да е от новия шампоан против пърхут който ползвах тогава. Вчера започна да ме сърби много скалпа и видях че пърхота ми се е върнал, дано и косата се върне с него Grinning В момента пия само витамини и се мажа с това (Rosemary Mint Growth Oil) през ден когато си мия косата, защото просто стои цялата мазна ако не я измия.
Много е депресиращо когато се гледам в огледалото, точно отпред се случва всичко и съм с черна коса и много бял скалп, което още повече "помага" визуално.

# 589
Някой забелязвал ли е да се усилва косопада при прием на желязо. Пия Тотема с цел намаляване на косопада и вместо да го намали, той се услива. В такова притеснение съм, от 1 година имам косопад, какво ли не изпробвах намалява и после пак се усилва. Желязото ми е на долна граница и затова пия сега допълнително, като си мислех и, че от този недостиг  е косопада.
Dani-ela 80,
Тъкмо гледах една графика за различните симптоми при различните нива на желязо в организма.
За да има нови растежи и да спре косопада нивото на феритин трябва да е над 70, което се постига с приемане на по големи дози желязо за по дълго време и то задължително с витамин С.
Колкото по ниски нива толкова по дълъг прием на желязо.
Аз влизам в 3ти месец на прием на желязо 40 мг. Дневен прием сутрин на гладно и 1000 мг. Вит. с за по-добро усвояване.
Другите добавки са задължително след 5 часа от приема на желязото.

# 590
Много благодаря за инфото, Тотема пия 2 пъти по една ампула, личната ми каза 10 дни да го пия така и после по 1 на ден за 20 дни, ама тя не приема проблема ми насериозно за нея желязо и хемоглобин на долна граница било нормално. Едвам настоях да ми изпише тотемата и да ми каже как да я пия. Всичко изследвах само витамин Д не съм.

П>С> Витамин Ц заедно със желязото ли да го приемам или да изчаквам.

# 591
Извинявам се , малко извън темата ми е  въпроса ,относно витамините за коса , от както пия витамин д и б12 и на дюкре хапчетата имам проблеми с цикъла( идва ми за кратко и малко като количество) , дали витамините против косопад влияят на това? Някой забелязал ли е , които пие витамини от повече време?

# 592
Извинявам се , малко извън темата ми е  въпроса ,относно витамините за коса , от както пия витамин д и б12 и на дюкре хапчетата имам проблеми с цикъла( идва ми за кратко и малко като количество) , дали витамините против косопад влияят на това? Някой забелязал ли е , които пие витамини от повече време?
На колко години сте?След 35 при мен цикълът се промени също.

# 593
На колко години сте?След 35 при мен цикълът се промени също.

на 22 съм и забелязвам промяна от както пия витамини , а уж нямам хормонални проблеми , когато си правих изследвания преди 4,5месеца

# 594
Аз пия абсолютно същото от почти 2 месеца. Нямам проблем. На 39г.съм!

# 595
Какво е количеството което приемаш, възможно ли е да си предозирала?
По скоро липсата или намалените нива на витамини се отразяват на месечният цикъл-Неразположенията, които изпитваме по време на предменструалния период, както и в самите дни на месечния цикъл, могат да се влошат поради недостига на някои витамини и минерали. Така например, когато в организма има дефицит на витамини от групата В, тогава сме по-раздразнителни, усещаме умора...
Може би е най- добре да направиш консултация с лекар.

# 596
Какво е количеството което приемаш, възможно ли е да си предозирала?
По скоро липсата или намалените нива на витамини се отразяват на месечният цикъл-Неразположенията, които изпитваме по време на предменструалния период, както и в самите дни на месечния цикъл, могат да се влошат поради недостига на някои витамини и минерали. Така например, когато в организма има дефицит на витамини от групата В, тогава сме по-раздразнителни, усещаме умора...
Може би е най- добре да направиш консултация с лекар.

по едно хапче на ден от вит Д и вит Б12 + на дюкре , да ще направя консултация , благодаря

# 597
Дами, имате ли отзиви за тези?

# 598
Здравейте. Интересуваме тези от вас, които са взимали добавки с желязо, успяхте ли да преборите косопада? Аз имам много обилен косопад. С ниско желязо и феритин съм, хемоглобинът е на горна граница. Хематолог ми изписа витамини с желязо, но честно казано не виждам резултат от тях. Приемали ли сте желязо и имаше ли ефект?

# 599
Аз идвам с друго питане, как прикривате оредялата коса? В смисъл пътя се забелязва, поне от мен и много ме смущава. В момента взимам витамини и се мажа и масажирам скалпа, но ще отнеме поне месеци докато се оправят нещата. Замислям се за сенки за очи на определени места, които са в цвета на косата ми.

Общи условия

Активация на акаунт