Безмилостен град - Zalim Istanbul / Актьорите преди и след сериала

• 39 953
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
# 391
  • Sofia
Здравейте, попаднах на тази темичка за сериала и ми се прииска и аз да се изкажа...Попаднах на сериала по телевизията- значииии пълна боза, ама такава история съшита с бели конци, някакви нереални и невъзможни неща, абе бливоч пълен....ама ето го и него...а мале като го видях, Божкее , е вюбИх се......и то толкова, че за неколцина дни...еми изгледах го до края. Само заради Дженк, айлеле как играе това момче- целия е очи и ръце.... и сега ще скрия другото, че някои не са го гледали до края
Скрит текст:
Е няма такъв ужасен финал! Как може интриги толкова време и всичко се разкрива за 2 епизода, като за капак и половината каст умира?!?!? Що за безумие? Това е пълна подигравка с хората , които са го гледали сигурно към 2 год......толкова претупан финал, направо не можах да повярвам, и за каста ми е мъчно- сигурно им е било доста трудно да изиграят тези тотални безумия накрая.... еми това е. Казах си го... голямо разочарование беше за мен, причиних си го по две причини- Дженк иии тоалетите на Шениз...прекрасна жена Simple Smile
Тази сцена Дженк целува Джемре съм я изпуснала...бихте ли ми посочили от кой епизод е?Благодаря!

# 392
  • Свети Влас
Ново маме, съгласна съм с вас. С някои от момичетата го гледахме близо две години и аз лично останах мега разочарована от финала... Ама кои на пита нас феновете...

# 393
  • 'Шоуто' на Дженк Карачай
Само за тези, които са изгледали сериала от А до Я.Ето една статия на турски журналист, публикувана веднага след финала му.Преводът мой(от руски)и моля да бъда извинена за някои неточности.

Скрит текст:
                   Жестокостта в писалката
Като човек, който е гледал предишната работа на Сърма Янък, преди това е писал за нея и е видял как във финала се решава преплитането на събитията, както очаквах, почувствах на какви земни проблеми обръща внимание в своите истории;как тя разкрива строго, но не толкова изкуствено чувството за морал в семейството, фалшивата неприкосновеност на личния живот под покрива, яркия, но гнил живот навън, класовите конфликти, братските връзки, любовта, както в „Госпожа Фазилет и нейните дъщери“. Сърма дава прякори, ако иска да посочи основните роли: например, тя нарича Явуз „робот“ и „хладилник“, Дженк - „психоболен“. Тя тества женските образи по отношение на любовта между двама братя.Натоварва момичетата с тайни, свързани с мъжете, които искат да защитят, а двата мъжки персонажа биват подложени на тест за братство. Класика. Хареса ми начинът, по който връзката беше написана в „ГФИНД“, затова започнах да следя следващата работа на Сърма - „Жестокият Истанбул“.За съжаление не знаех, че тя ще напусне и героите ще бъдат унищожени.Ще има такива, които никога няма да разпознаят сходството между Явуз и Дженк. Ако питате мен, Сърма Янък изведе новия си герой Дженк на следващото ниво. Беше лесно да се напише образът на Ягъз и да се накара публиката да го приеме. Поставената задача - да се разкрие Дженк така, че публиката да го хареса, беше по-трудно. Тъмният свят, който само Дженк можеше да открие, беше толкова добре написан, че повечето зрители го видяха като главен герой в историята. Ако това не беше така, сериалът нямаше да намери място за себе си в деня на най-тежката рейтингова надпревара (понеделник) с епизодите от първия сезон, където няма и намек за любовна връзка между Недим и Джемре.Мислех, че тази история има широка рамка, оформена от въпроса какъв живот се смята за изживян. По-специално ми хареса репликата на Джемре за Дженк „ако стои на два крака, това не означава, че живее“. Дискусията за това колко дълбоко трябва да се гледа, за да се нарече някой жесток, ми напомни късномодерните разкази за лошото и грозното, което забравихме, гледайки доброто и красивото.Чувствах, че доброто и злото, ролите на жертва и чудовище могат да се променят. Вярвах, че превъплъщението на боклуци и чудовища ще бъде вълнуващо приключение. Забележките на Дженк, че никой не познава Недим като личност и акцентът върху отмъщението, предполагаха промени в характера на Недим. В крайна сметка разбрахме, че е добре някой, който от години е осъждан на инвалидна количка, да търси отмъщение.Единственото нещо, което не мога да приема в този сценарий, е, че възможностите са безкрайни: докато Недим, пълен с отмъщение и амбиция да унищожи компанията и който  промени теста за ДНК, казва на любимата си жена "ти не си на моя път",беше оправдан в един момент, Дженк все още е мразен, въпреки факта, че загуби родителите си, детето си и в крайна сметка живота си.Изглежда, че основната тема на сценария е ясна: Дженк се възстановява благодарение на Джемре, докато Недим се изправя на крака, воден от идеята за отмъщение.С какво послание беше написан финала, в който Дженк можеше да плати за грешките си само като умре? Ще задам много прост въпрос за тези, които казват, че историята на Недим не е за отмъщение. За какво говореше тя тогава? Какво друго може да се напише за Недим, след като се изправи на крака? Не беше ли ясно, че доминиращото чувство на героя е желание за отмъщение, дори когато той разбра, че Джемре се е омъжила за Дженк? Обаче не успяха да напишат сюжета за Недим и той се хвърляше от една страна на друга. Нека да напиша ясно: те не са имали смелостта да предписват Недим като антагонист. Но пътните карти както на мъжете, така и на Джемре в началото бяха очевидни.Готов съм да публикувам извинение и да призная, че не знам как да гледам сериала, ако Сърма потвърди, че оригиналният сценарий съвпада с публикувания край. Може би не е изненадващо, че тайната на Джемре от детството не беше разкрита, тъй като сюжетната линия, подготвена за Дженк и Джемре, чиито пътища се пресичаха няколко пъти по отношение на тайните и тайните с техните бащи, беше забравена, когато сценарият се обърна. Възражението в тази статия е, че вниманието и времето на публиката се игнорират. Може би сгрешихме, че продължихме да гледаме шоуто и да следваме фантастичния екип за писане, който възкресява дете, което е умряло в утробата на майката.Ако това беше любовта на Джемре и Недим, планирана от самото начало, той ще трябва да съжалява, че се е поддал на амбициите за отмъщение и това му е позволило да излезе от истинската война, в която го видяхме да се бие за Джемре. Но нямаме нищо друго освен изявлението на Недим, който казва, че е изтръгнал от себе си чувството за отмъщение. Ако той се е отказал да отмъсти, бих искал да знам кога се е случило, как е станало и къде се е случило. Като зрител се питам: каква беше причината за обявяването на войната, когато Дженк, съжалявайки за грешките си, трябваше да се докаже през целия епизод. Отговорът се крие във въпроса: защото Дженк е истинския протагонист в сериала. Любовта на Дженк беше толкова добре написана, че поредицата не намери друг изход освен да го разболее, да го отстрани от триъгълника.За да повярвам в жертвата на Недим, трябваше да видя как той разубеждава Дженк да се ожени за омразната Джерен. Тъй като Дженк е човек, който познавайки чувствата на Джемре, вече се беше съгласил да я обича отдалеч, независимо дали беше с Недим или не, тази маневра от поредицата [отказ на Недим от Джемре] не можеше да се превърне в нищо повече от евтин ход на Недим ,за да го превърне в герой в последния момент.Съгласен съм, че писането на пост-пандемични сценарии в тесни календарни рамки не е лесно, но все пак трябваше да бъде последователно.Тогава отказът на Недим от Джемре щеше да изглежда убедителен и да се смята за истинска братска чувствителност, а не за примитивен героизъм. Освен това, връзката на братята беше стигнала такава точка, че беше възможно да се сближат само заради болест.Това е най-добрият пример за това как сценарист трябва да инвестира в своя сценарий на правилното място. Ако те го бяха показали навреме, тогава щях да видя тази специална и дълбока братска връзка между тези двама мъже и дори бих могъл да разкажа за това, колко специален човек  беше Недим, затова,че не смееше да хване ръката на Джемре.Имаше толкова много ненужни сцени, накратко, и Дженк, и Джемре бяха погубени,заради избелването на Недим и Джерен.Искам да повдигна още една тема, която ме вълнува - Джемре. Хареса ми фактът, че тя беше добър човек, независимо от това, кого избра да обича. Тя беше силно и състрадателно момиче, което винаги беше нетърпеливо да помогне и да излекува. И какво направиха? Дори не и написаха съболезнования към Дженк, който беше загубил любимия си баща. Дори не като влюбена, а като човек, който е спал с него в една стая и е знаел за любовта на Дженк към баща му. Не й написаха нито една дума за Дженк, макар този мъж да беше онзи, който подкрепяше нейните стремежи да следва мечтите си;Дори това да не доведе до нищо, как стана така, че добро момиче като Джемре се превърна в такъв персонаж? В същото време Джерен, две серии преди финала казваше, че Джемре прикрива тайната на Шениз, защото мисли за Дженк и Агях.Не мога да разбера, защо след това тя се опитва да обясни на Недим за скритите тайни, плачейки като дете?Нима не обеща на Дженк да го поддържа, огато той падне? Да не сме гледали до този момент друг сериал?Сгреших само за едно.Мислех,че това е историята на Джемре:кой от двамата мъже заслужава повече безусловната и любов.Но това беше историята на Дженк Карачай.Той беше толкова незаменим в този сериал, че го накараха да потвърди отношенията между Недим и Джемре, които не получиха развитие, макар две серии по –назад да каза, че ще се бори за нея до последен дъх. Дженк никога не би отпратил любимата си при друг мъж. Фактът, че всичко в неговия живот е било лъжа, не можеше да бъде причина да го застави да се предаде.Той беше силен характер и имаше намерение да живее до момента, докато са отворени очите на жената, която обича. Тези които не помнят, могат да отидат и да изгледат отново сцената в хладилната камера. Какво се случи? Няма да оставя този въпрос на спокойствие. От това, което съм виждал, повечето зрители са много разочаровани. Не мисля, че хората, които се тревожеха за Дженк и Джемре, ще забравят през какво са преминали. Интелектът и способностите на тези хора трябва да бъдат третирани както заслужават. ( което означава, че е съвсем нормално да се възмущаваме, да се чувстваме измамени и ни боли, тъй като последните епизоди са изкуствено унищожени.От това, което видях, разбрах, че болшинството зрители са много разочаровани.Не мисля, че хората,които са се вълнували за Дженк и Джемре,ще забравят какво са преживяли.Към интелекта и възможностите на тези хора(зрителите) е необходимо е да се отнасят така ,както заслужават. ( което означава, че е съвсем нормално да се възмущаваме, да се чувстваме измамени и ни боли, тъй като последните епизоди са изкуствено унищожени.) Хората гледат сериали за да избягат от реалностите на този свят. Скъпи зрители и читатели, това е жестокост. Очевидно можете да говорите за това дали пандемията ще промени света, но изглежда , че този , който има способността и силата да извърши жестокост, ще се откаже от нея.?!

# 394
Само за тези, които са изгледали сериала от А до Я.Ето една статия на турски журналист, публикувана веднага след финала му.Преводът мой(от руски)и моля да бъда извинена за някои неточности.

Скрит текст:
                   Жестокостта в писалката
Като човек, който е гледал предишната работа на Сърма Янък, преди това е писал за нея и е видял как във финала се решава преплитането на събитията, както очаквах, почувствах на какви земни проблеми обръща внимание в своите истории;как тя разкрива строго, но не толкова изкуствено чувството за морал в семейството, фалшивата неприкосновеност на личния живот под покрива, яркия, но гнил живот навън, класовите конфликти, братските връзки, любовта, както в „Госпожа Фазилет и нейните дъщери“. Сърма дава прякори, ако иска да посочи основните роли: например, тя нарича Явуз „робот“ и „хладилник“, Дженк - „психоболен“. Тя тества женските образи по отношение на любовта между двама братя.Натоварва момичетата с тайни, свързани с мъжете, които искат да защитят, а двата мъжки персонажа биват подложени на тест за братство. Класика. Хареса ми начинът, по който връзката беше написана в „ГФИНД“, затова започнах да следя следващата работа на Сърма - „Жестокият Истанбул“.За съжаление не знаех, че тя ще напусне и героите ще бъдат унищожени.Ще има такива, които никога няма да разпознаят сходството между Явуз и Дженк. Ако питате мен, Сърма Янък изведе новия си герой Дженк на следващото ниво. Беше лесно да се напише образът на Ягъз и да се накара публиката да го приеме. Поставената задача - да се разкрие Дженк така, че публиката да го хареса, беше по-трудно. Тъмният свят, който само Дженк можеше да открие, беше толкова добре написан, че повечето зрители го видяха като главен герой в историята. Ако това не беше така, сериалът нямаше да намери място за себе си в деня на най-тежката рейтингова надпревара (понеделник) с епизодите от първия сезон, където няма и намек за любовна връзка между Недим и Джемре.Мислех, че тази история има широка рамка, оформена от въпроса какъв живот се смята за изживян. По-специално ми хареса репликата на Джемре за Дженк „ако стои на два крака, това не означава, че живее“. Дискусията за това колко дълбоко трябва да се гледа, за да се нарече някой жесток, ми напомни късномодерните разкази за лошото и грозното, което забравихме, гледайки доброто и красивото.Чувствах, че доброто и злото, ролите на жертва и чудовище могат да се променят. Вярвах, че превъплъщението на боклуци и чудовища ще бъде вълнуващо приключение. Забележките на Дженк, че никой не познава Недим като личност и акцентът върху отмъщението, предполагаха промени в характера на Недим. В крайна сметка разбрахме, че е добре някой, който от години е осъждан на инвалидна количка, да търси отмъщение.Единственото нещо, което не мога да приема в този сценарий, е, че възможностите са безкрайни: докато Недим, пълен с отмъщение и амбиция да унищожи компанията и който  промени теста за ДНК, казва на любимата си жена "ти не си на моя път",беше оправдан в един момент, Дженк все още е мразен, въпреки факта, че загуби родителите си, детето си и в крайна сметка живота си.Изглежда, че основната тема на сценария е ясна: Дженк се възстановява благодарение на Джемре, докато Недим се изправя на крака, воден от идеята за отмъщение.С какво послание беше написан финала, в който Дженк можеше да плати за грешките си само като умре? Ще задам много прост въпрос за тези, които казват, че историята на Недим не е за отмъщение. За какво говореше тя тогава? Какво друго може да се напише за Недим, след като се изправи на крака? Не беше ли ясно, че доминиращото чувство на героя е желание за отмъщение, дори когато той разбра, че Джемре се е омъжила за Дженк? Обаче не успяха да напишат сюжета за Недим и той се хвърляше от една страна на друга. Нека да напиша ясно: те не са имали смелостта да предписват Недим като антагонист. Но пътните карти както на мъжете, така и на Джемре в началото бяха очевидни.Готов съм да публикувам извинение и да призная, че не знам как да гледам сериала, ако Сърма потвърди, че оригиналният сценарий съвпада с публикувания край. Може би не е изненадващо, че тайната на Джемре от детството не беше разкрита, тъй като сюжетната линия, подготвена за Дженк и Джемре, чиито пътища се пресичаха няколко пъти по отношение на тайните и тайните с техните бащи, беше забравена, когато сценарият се обърна. Възражението в тази статия е, че вниманието и времето на публиката се игнорират. Може би сгрешихме, че продължихме да гледаме шоуто и да следваме фантастичния екип за писане, който възкресява дете, което е умряло в утробата на майката.Ако това беше любовта на Джемре и Недим, планирана от самото начало, той ще трябва да съжалява, че се е поддал на амбициите за отмъщение и това му е позволило да излезе от истинската война, в която го видяхме да се бие за Джемре. Но нямаме нищо друго освен изявлението на Недим, който казва, че е изтръгнал от себе си чувството за отмъщение. Ако той се е отказал да отмъсти, бих искал да знам кога се е случило, как е станало и къде се е случило. Като зрител се питам: каква беше причината за обявяването на войната, когато Дженк, съжалявайки за грешките си, трябваше да се докаже през целия епизод. Отговорът се крие във въпроса: защото Дженк е истинския протагонист в сериала. Любовта на Дженк беше толкова добре написана, че поредицата не намери друг изход освен да го разболее, да го отстрани от триъгълника.За да повярвам в жертвата на Недим, трябваше да видя как той разубеждава Дженк да се ожени за омразната Джерен. Тъй като Дженк е човек, който познавайки чувствата на Джемре, вече се беше съгласил да я обича отдалеч, независимо дали беше с Недим или не, тази маневра от поредицата [отказ на Недим от Джемре] не можеше да се превърне в нищо повече от евтин ход на Недим ,за да го превърне в герой в последния момент.Съгласен съм, че писането на пост-пандемични сценарии в тесни календарни рамки не е лесно, но все пак трябваше да бъде последователно.Тогава отказът на Недим от Джемре щеше да изглежда убедителен и да се смята за истинска братска чувствителност, а не за примитивен героизъм. Освен това, връзката на братята беше стигнала такава точка, че беше възможно да се сближат само заради болест.Това е най-добрият пример за това как сценарист трябва да инвестира в своя сценарий на правилното място. Ако те го бяха показали навреме, тогава щях да видя тази специална и дълбока братска връзка между тези двама мъже и дори бих могъл да разкажа за това, колко специален човек  беше Недим, затова,че не смееше да хване ръката на Джемре.Имаше толкова много ненужни сцени, накратко, и Дженк, и Джемре бяха погубени,заради избелването на Недим и Джерен.Искам да повдигна още една тема, която ме вълнува - Джемре. Хареса ми фактът, че тя беше добър човек, независимо от това, кого избра да обича. Тя беше силно и състрадателно момиче, което винаги беше нетърпеливо да помогне и да излекува. И какво направиха? Дори не и написаха съболезнования към Дженк, който беше загубил любимия си баща. Дори не като влюбена, а като човек, който е спал с него в една стая и е знаел за любовта на Дженк към баща му. Не й написаха нито една дума за Дженк, макар този мъж да беше онзи, който подкрепяше нейните стремежи да следва мечтите си;Дори това да не доведе до нищо, как стана така, че добро момиче като Джемре се превърна в такъв персонаж? В същото време Джерен, две серии преди финала казваше, че Джемре прикрива тайната на Шениз, защото мисли за Дженк и Агях.Не мога да разбера, защо след това тя се опитва да обясни на Недим за скритите тайни, плачейки като дете?Нима не обеща на Дженк да го поддържа, огато той падне? Да не сме гледали до този момент друг сериал?Сгреших само за едно.Мислех,че това е историята на Джемре:кой от двамата мъже заслужава повече безусловната и любов.Но това беше историята на Дженк Карачай.Той беше толкова незаменим в този сериал, че го накараха да потвърди отношенията между Недим и Джемре, които не получиха развитие, макар две серии по –назад да каза, че ще се бори за нея до последен дъх. Дженк никога не би отпратил любимата си при друг мъж. Фактът, че всичко в неговия живот е било лъжа, не можеше да бъде причина да го застави да се предаде.Той беше силен характер и имаше намерение да живее до момента, докато са отворени очите на жената, която обича. Тези които не помнят, могат да отидат и да изгледат отново сцената в хладилната камера. Какво се случи? Няма да оставя този въпрос на спокойствие. От това, което съм виждал, повечето зрители са много разочаровани. Не мисля, че хората, които се тревожеха за Дженк и Джемре, ще забравят през какво са преминали. Интелектът и способностите на тези хора трябва да бъдат третирани както заслужават. ( което означава, че е съвсем нормално да се възмущаваме, да се чувстваме измамени и ни боли, тъй като последните епизоди са изкуствено унищожени.От това, което видях, разбрах, че болшинството зрители са много разочаровани.Не мисля, че хората,които са се вълнували за Дженк и Джемре,ще забравят какво са преживяли.Към интелекта и възможностите на тези хора(зрителите) е необходимо е да се отнасят така ,както заслужават. ( което означава, че е съвсем нормално да се възмущаваме, да се чувстваме измамени и ни боли, тъй като последните епизоди са изкуствено унищожени.) Хората гледат сериали за да избягат от реалностите на този свят. Скъпи зрители и читатели, това е жестокост. Очевидно можете да говорите за това дали пандемията ще промени света, но изглежда , че този , който има способността и силата да извърши жестокост, ще се откаже от нея.?!

Didyulya, благодаря за превода. Толкова си се постарала! Поне да бяхме разбрали какъв в бил първоначалният замисъл и как е щял да завърши филма, за да ни е яд по-малко Sad

# 395

Скрит текст:
                  Жестокостта в писалката
Като човек, който е гледал предишната работа на Сърма Янък, преди това е писал за нея и е видял как във финала се решава преплитането на събитията, както очаквах, почувствах на какви земни проблеми обръща внимание в своите истории;как тя разкрива строго, но не толкова изкуствено чувството за морал в семейството, фалшивата неприкосновеност на личния живот под покрива, яркия, но гнил живот навън, класовите конфликти, братските връзки, любовта, както в „Госпожа Фазилет и нейните дъщери“. Сърма дава прякори, ако иска да посочи основните роли: например, тя нарича Явуз „робот“ и „хладилник“, Дженк - „психоболен“. Тя тества женските образи по отношение на любовта между двама братя.Натоварва момичетата с тайни, свързани с мъжете, които искат да защитят, а двата мъжки персонажа биват подложени на тест за братство. Класика. Хареса ми начинът, по който връзката беше написана в „ГФИНД“, затова започнах да следя следващата работа на Сърма - „Жестокият Истанбул“.За съжаление не знаех, че тя ще напусне и героите ще бъдат унищожени.Ще има такива, които никога няма да разпознаят сходството между Явуз и Дженк. Ако питате мен, Сърма Янък изведе новия си герой Дженк на следващото ниво. Беше лесно да се напише образът на Ягъз и да се накара публиката да го приеме. Поставената задача - да се разкрие Дженк така, че публиката да го хареса, беше по-трудно. Тъмният свят, който само Дженк можеше да открие, беше толкова добре написан, че повечето зрители го видяха като главен герой в историята. Ако това не беше така, сериалът нямаше да намери място за себе си в деня на най-тежката рейтингова надпревара (понеделник) с епизодите от първия сезон, където няма и намек за любовна връзка между Недим и Джемре.Мислех, че тази история има широка рамка, оформена от въпроса какъв живот се смята за изживян. По-специално ми хареса репликата на Джемре за Дженк „ако стои на два крака, това не означава, че живее“. Дискусията за това колко дълбоко трябва да се гледа, за да се нарече някой жесток, ми напомни късномодерните разкази за лошото и грозното, което забравихме, гледайки доброто и красивото.Чувствах, че доброто и злото, ролите на жертва и чудовище могат да се променят. Вярвах, че превъплъщението на боклуци и чудовища ще бъде вълнуващо приключение. Забележките на Дженк, че никой не познава Недим като личност и акцентът върху отмъщението, предполагаха промени в характера на Недим. В крайна сметка разбрахме, че е добре някой, който от години е осъждан на инвалидна количка, да търси отмъщение.Единственото нещо, което не мога да приема в този сценарий, е, че възможностите са безкрайни: докато Недим, пълен с отмъщение и амбиция да унищожи компанията и който  промени теста за ДНК, казва на любимата си жена "ти не си на моя път",беше оправдан в един момент, Дженк все още е мразен, въпреки факта, че загуби родителите си, детето си и в крайна сметка живота си.Изглежда, че основната тема на сценария е ясна: Дженк се възстановява благодарение на Джемре, докато Недим се изправя на крака, воден от идеята за отмъщение.С какво послание беше написан финала, в който Дженк можеше да плати за грешките си само като умре? Ще задам много прост въпрос за тези, които казват, че историята на Недим не е за отмъщение. За какво говореше тя тогава? Какво друго може да се напише за Недим, след като се изправи на крака? Не беше ли ясно, че доминиращото чувство на героя е желание за отмъщение, дори когато той разбра, че Джемре се е омъжила за Дженк? Обаче не успяха да напишат сюжета за Недим и той се хвърляше от една страна на друга. Нека да напиша ясно: те не са имали смелостта да предписват Недим като антагонист. Но пътните карти както на мъжете, така и на Джемре в началото бяха очевидни.Готов съм да публикувам извинение и да призная, че не знам как да гледам сериала, ако Сърма потвърди, че оригиналният сценарий съвпада с публикувания край. Може би не е изненадващо, че тайната на Джемре от детството не беше разкрита, тъй като сюжетната линия, подготвена за Дженк и Джемре, чиито пътища се пресичаха няколко пъти по отношение на тайните и тайните с техните бащи, беше забравена, когато сценарият се обърна. Възражението в тази статия е, че вниманието и времето на публиката се игнорират. Може би сгрешихме, че продължихме да гледаме шоуто и да следваме фантастичния екип за писане, който възкресява дете, което е умряло в утробата на майката.Ако това беше любовта на Джемре и Недим, планирана от самото начало, той ще трябва да съжалява, че се е поддал на амбициите за отмъщение и това му е позволило да излезе от истинската война, в която го видяхме да се бие за Джемре. Но нямаме нищо друго освен изявлението на Недим, който казва, че е изтръгнал от себе си чувството за отмъщение. Ако той се е отказал да отмъсти, бих искал да знам кога се е случило, как е станало и къде се е случило. Като зрител се питам: каква беше причината за обявяването на войната, когато Дженк, съжалявайки за грешките си, трябваше да се докаже през целия епизод. Отговорът се крие във въпроса: защото Дженк е истинския протагонист в сериала. Любовта на Дженк беше толкова добре написана, че поредицата не намери друг изход освен да го разболее, да го отстрани от триъгълника.За да повярвам в жертвата на Недим, трябваше да видя как той разубеждава Дженк да се ожени за омразната Джерен. Тъй като Дженк е човек, който познавайки чувствата на Джемре, вече се беше съгласил да я обича отдалеч, независимо дали беше с Недим или не, тази маневра от поредицата [отказ на Недим от Джемре] не можеше да се превърне в нищо повече от евтин ход на Недим ,за да го превърне в герой в последния момент.Съгласен съм, че писането на пост-пандемични сценарии в тесни календарни рамки не е лесно, но все пак трябваше да бъде последователно.Тогава отказът на Недим от Джемре щеше да изглежда убедителен и да се смята за истинска братска чувствителност, а не за примитивен героизъм. Освен това, връзката на братята беше стигнала такава точка, че беше възможно да се сближат само заради болест.Това е най-добрият пример за това как сценарист трябва да инвестира в своя сценарий на правилното място. Ако те го бяха показали навреме, тогава щях да видя тази специална и дълбока братска връзка между тези двама мъже и дори бих могъл да разкажа за това, колко специален човек  беше Недим, затова,че не смееше да хване ръката на Джемре.Имаше толкова много ненужни сцени, накратко, и Дженк, и Джемре бяха погубени,заради избелването на Недим и Джерен.Искам да повдигна още една тема, която ме вълнува - Джемре. Хареса ми фактът, че тя беше добър човек, независимо от това, кого избра да обича. Тя беше силно и състрадателно момиче, което винаги беше нетърпеливо да помогне и да излекува. И какво направиха? Дори не и написаха съболезнования към Дженк, който беше загубил любимия си баща. Дори не като влюбена, а като човек, който е спал с него в една стая и е знаел за любовта на Дженк към баща му. Не й написаха нито една дума за Дженк, макар този мъж да беше онзи, който подкрепяше нейните стремежи да следва мечтите си;Дори това да не доведе до нищо, как стана така, че добро момиче като Джемре се превърна в такъв персонаж? В същото време Джерен, две серии преди финала казваше, че Джемре прикрива тайната на Шениз, защото мисли за Дженк и Агях.Не мога да разбера, защо след това тя се опитва да обясни на Недим за скритите тайни, плачейки като дете?Нима не обеща на Дженк да го поддържа, огато той падне? Да не сме гледали до този момент друг сериал?Сгреших само за едно.Мислех,че това е историята на Джемре:кой от двамата мъже заслужава повече безусловната и любов.Но това беше историята на Дженк Карачай.Той беше толкова незаменим в този сериал, че го накараха да потвърди отношенията между Недим и Джемре, които не получиха развитие, макар две серии по –назад да каза, че ще се бори за нея до последен дъх. Дженк никога не би отпратил любимата си при друг мъж. Фактът, че всичко в неговия живот е било лъжа, не можеше да бъде причина да го застави да се предаде.Той беше силен характер и имаше намерение да живее до момента, докато са отворени очите на жената, която обича. Тези които не помнят, могат да отидат и да изгледат отново сцената в хладилната камера. Какво се случи? Няма да оставя този въпрос на спокойствие. От това, което съм виждал, повечето зрители са много разочаровани. Не мисля, че хората, които се тревожеха за Дженк и Джемре, ще забравят през какво са преминали. Интелектът и способностите на тези хора трябва да бъдат третирани както заслужават. ( което означава, че е съвсем нормално да се възмущаваме, да се чувстваме измамени и ни боли, тъй като последните епизоди са изкуствено унищожени.От това, което видях, разбрах, че болшинството зрители са много разочаровани.Не мисля, че хората,които са се вълнували за Дженк и Джемре,ще забравят какво са преживяли.Към интелекта и възможностите на тези хора(зрителите) е необходимо е да се отнасят така ,както заслужават. ( което означава, че е съвсем нормално да се възмущаваме, да се чувстваме измамени и ни боли, тъй като последните епизоди са изкуствено унищожени.) Хората гледат сериали за да избягат от реалностите на този свят. Скъпи зрители и читатели, това е жестокост. Очевидно можете да говорите за това дали пандемията ще промени света, но изглежда , че този , който има способността и силата да извърши жестокост, ще се откаже от нея.?!

Много благодаря, много интересно беше за мен да го прочета Simple Smile..... Всяка една дума за Дженк и Джемре, не бих могла да кажа и/или напиша по добре..

novo mame, Simple Smile

Напълно съгласна Simple Smile

# 396
Тоя Агях направо мъжка версия на Сехер кьорчо прост...
Поне не цвили де....ама само се прави на някакъв гестаповец

Ново със Сера

# 397
  • Пловдив
Къде мога да го гледам напред сериала?
С друго име ли е или?
Че не го намирам.

# 398
Къде мога да го гледам напред сериала?
С друго име ли е или?
Че не го намирам.
Има го на доста места, търси го като
ЖЕСТОКИЯТ ИСТАНБУЛ с БГ суб.
Аз го гледам тук Simple Smile
http://zavinagisvarzani.blogspot.com/search/label/%D0%95%D0%BF%D … 7%D0%BE%D0%B4%201

# 399
Мисля,че бях споменала преди за дигиталната театрална постановка в която ще участва Озан

18-ти март 20ч
Шекспир - Сън в лятна нощ към кадрото са още Селма Ергеч,Мелтем Джейлян, Неждет Серт,Селин Шекерджи и Каан Йълдъръм

Информация от уикипедия за самата творба на Шекспир :
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%BD_%D0%B2_%D0%BB%D … D0%BD%D0%BE%D1%89

Ново с Беркер / Недим

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 22:36 от x BlackRose x

# 400
Някой знае ли къде мога да намеря снимки на тоалетите на жените от сериала? Търсих в пинтерест но няма много 😞. Или някакъв фен сайт на сериала?

# 401
Едва ли Simple Smile
Виж кои брандове са изписани след края на филма.

# 402
  • Sofia
М, даа значи всеобщо мнение е, че финала е пълен провал... аз също благодаря за превода Simple Smile

# 403
Последните епизоди мисля ги забравя,че ги имаше накратко

Сера - Онедио

# 404
Може ли малко разяснения в какви отношения са актьорите извън сериала? Разбрах, че Озан и Беркер са приятели. А с момичетата какви са отношенията? Black rose, ти беше казала, че не харесваш Сера , може ли да разясниш малко защо? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт