Безмилостен град - Zalim Istanbul / Актьорите преди и след сериала

• 39 044
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета! Blush

Много е тихо днес тук.

Идвам с нова снимка на Озан, от проекта му с Хазал Субашъ, който очакваме да гледаме в нет платформа.

Heart Интересна визия има тук (визирам прическата и със сигурност бих предпочела перхидрола), но поне е само за сериала. Grinning

# 601
Понеже си съсипа косата сега ще търпим не е визия която не сме виждали в Патрула също беше олизан като си спомняше за ученическите години.

# 602
Понеже си съсипа косата сега ще търпим не е визия която не сме виждали в Патрула също беше олизан като си спомняше за ученическите години.

Маймунко Heart Eyes, ясно е, че всякак ще си го харесваме. Нали си чувала: „Нашето гардже си е най-хубаво!“? Grinning

Оставям тази снимка за настроение, аз лично много я харесвам. Heart

# 603

Маймунко Heart Eyes, ясно е, че всякак ще си го харесваме. Нали си чувала: „Нашето гардже си е най-хубава!“? Grinning

Оставям тази снимка за настроение, аз лично много я харесвам. Heart

ОзБер форевър! ШИП!

# 604
Загледах Висше общество. Ами какво да ви кажа...там Озан не е Дженк Cry поне има ли някакво интересно развитие филма, че съм още на 3 еп и не ме грабва особено...

# 605
Недим също е много чаровен и хубав. Нямам търпение да видя реакцията на Джерен.

# 606
Загледах Висше общество. Ами какво да ви кажа...там Озан не е Дженк Cry поне има ли някакво интересно развитие филма, че съм още на 3 еп и не ме грабва особено...
Скрит текст:
Има. Аз много се ядосвах на Керем в един момент, че и той търсеше голямото отмъщение от хората, които най-много го обичат. Мерт ми е душичка. Добродушко, усмихнат, истински приятел, най-важното там е готов винаги да се опълчи на баба си заради тези, които обича. Финалът е щастлив. Не искам да спойлвам, но като цяло си струва гледането. Връзката между майка и дъщеря (Джансу-Сюрея) се разви в положителна посока. Един момент най-много ми беше излишен и не исках да се случва, но няма да го споменавам. Накрая всеки лош ще получи заслуженото си. Гледай го. Не се отказвай на 3 серия.

# 607
Здравейте,
След като прекарах няколко безсънни нощи да изгледам сериала, от един момент нататък започнах да се чудя никой от втория екип сценаристи ли не е гледал предишните епизоди и говорили ли са сценаристите от втория сезон помежду си. Препоръчвам на хората, който не са го изгледали, да не четат нататък, макар че аз първо изгледах края.
Да видим:
- Дженк е на 8, когато бута Недим, Недим е 20 години в количка, а родителите на Дженк са женени от 25. Т.е. преди 20 години Дженк би трябвало да е на 5, не на 8.
- Какво е станало с родителите на Недим, не е ясно. Ако "всичко е започнало, когато Недим е видял баща си и леля си", значи баща му е бил жив. Тук очевидно е било заложено нещо, което никой не е развил.
-Уж Дженк е бутнал Недим, но такова нещо в сцената-спомен няма. Той виси отвън, но не става ясно как се е озовал там. И това категорично не е бутане. Само обещание за още нещо. Още история.
- Агях проучва всички, но наема луда с фалшива диплома за любимия си племенник, при това я оставя сама с момчето. А психоложката разпитва за всичко, но не и за смъртта на родителите му. Странно. Явно Недим няма травма, че е сирак, нищо че ходи на гроба на баща си. Щом помни изневерите, странно, че не помни загубата на бащата.
-Недим обожава чичо си, той е единственият, на когото вярва и т.н., но му казва "Всичко е мое", без следа, че чичо му 20 години е създавал това "негово", сякаш му е подчинен. Тук издиша тотално - или уважаваш, или унижаваш.
- При посещението на Недим на сватбата има една ключова сцена с ръкавелите - когато разделя сплетените ръце. Това също е неизпълнено обещание - ако те не се обичат, как ще ги раздели. А там има заложена любов между Дженк и Джемре.
- От един момент нататък явно сценаристите тотално се изчерпват откъм идеи, защото падането от високо за нищо го нямат. Освен това няма ситуация, в която Недим да не види Джемре или Дженк да излизат и да не хукне след тях. Чак става досадно.
- Малко е странно как Шениз е била секретарка във фирмата, но Агях, който не излиза от фирмата, я намира на улицата пред дома си и я прибира. И в историята за секретарката има нещо заложено, което не се развива. А намирането на улицата и сватбата в кратък срок също издишат.
- Джемре не иска за разделя братята, но не си намира квартира, което всъщност се разбира с Агях. Вместо това продължава да им ходи по нервите и им се вози в колите.
- Има заложена драма с работата на двамата във фирмата и проекта, но от един момент никой не ходи във фирмата. И проблемите с проекта и договорите са претупани и забравени.
- Дженк е добре, докато сценаристите не решават бързичко да го утрепят. А добрият Недим уж се жертва, но не казва за болестта на Джемре, за да не принуди Дженк да се лекува.
Има няколко принципа на сценариите и романите, които тук са тотално прецакани от един момент и това предизвиква споровете. Първият е, че обещанията трябва да се изпълняват. Ако Недим е обещал да отмъсти на Шениз, трябва да отмъсти. Ако Агях твърди, че Недим е застинал в детството, трябва да го видим, че израства. Ако Джемре се е съгласила, че бракът ще е истински, ще е истински. Ако са казали, че Шениз е бивша секретарка, да видим защо е важно да го знаем. Ако Агях е приел, че не е важно дали Дженк му е син, значи е приел, че не е. Дженк обещава на Недим да се бори за Джемре, след което си сменя мнението и решава да умре. И т.н. и т.н.
Вторият е, че главният герой е този с най-голямото личностно израстване - и това е Дженк. Така че наградата, залогът, трябва да е за него. Героите трябва да израстват. Недим няма личностно развитие. Има физическо, но не и личностно. Може би само в последния епизод, но не е достатъчно, за да спечели момичето (т.е. залогът). Джемре не е герой, тя почти няма развитие.
Третият - всички трябва да си получат заслуженото - и добрите, и лошите.
Четвъртият - едно чудо на филм, моля. Недим прохожда и проговаря. Точка. Едно чудо. Но после се започва - съживено бебе (второ), Шениз пада и оцелява, че и нищо и няма (трето). Джемре намира родния си баща (четвърто).
Петият е, че самоцелното избиване на герои не е добър похват. А касапницата в последните два епизода е прекалена, чак пресилена. Дженк знае, че майка му ходи и ще направи всичко да спре сватбата, Джерен също, но действат с изненадваща наивност.
Иска ми се да прочета идеята на първия екип. Какво развитие е заложено. Ако може някой да каже не като епизоди, а като сюжет кога се сменя екипа.
Стана малко дълго, но още ме е яд за прецакването на добре заложените интриги и герои. И не мисля, че вирусът има нещо общо. Външните сцени не са проблем - нямаше да ми липсват и половината от сцените с бабата, която се тъпче с нещо.

# 608
6brn напълно съм съгласна с теб. Много го претупаха края. Тези последните епизоди са си ги изсмуквали от пръстите.

# 609

Ами не е зле аз харесвам Мерт, но не е Дженк. 🤷😅
6brn, това все едно аз съм го писала.Толкова да сме на едно мнение.Това за ръцете в показно направо ,че има идея за ДженДжем.Спомнете си олелията като се ожениха и пак Сехер им раздели ръцете.Недим много ме нервеше с това ,че всичко в негово. Аз мисля че Шениз в бутнала Недим и тровела Дженк а хапчета също за да забрави,но като отпратиха Сърма много неща отидоха още повече я осма глуха.
Другия цирк многократно Джерен намеква на кака си за Дженк и това че тя мисли за него и изведнъж ходи да цвили на Недим.Никаква логика.
Персонажа на Дженк само убивайки можеха да избелят Недим и пак не ми в бял. Независимо какво искаше Дженк трябваше да се каже а не да мълчи и да го чака да умре.Малоумия бол ами Нера? Тя какво не заслужава? Щото тя е душевния убиец на Джерен.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 08:30 от x BlackRose x

# 610
  • Русе
6brn, толкова си права в разсъжденията си, че...си готова за сценарист! Не те иронизирам, не ме разбирай погрешно! Към твоите да прибавя и една малка несъществена вметка - ръкавелите на Недим ( спомен от баща му) нали ги откраднаха при пожара? И, фокус-мокус, пак на сцената! Въобще сценаристите са се оплели като патета в кълчища, ама карай, филм да има!

# 611
Имаше още нещо, което ми остана като неизпълнено обещание - освен сцените между Джемре и Дженк, които са си любов - Дженк казва на майка си, че докато другите деца са играели, той е заговорничел с майка си. Но какъв е бил заговорът? Какво са направили? Имаше и една реплика при психодрамата - не помня кой спомена, че помнел случката по различен начин. Но не разбрахме кой и каква е разликата. Какво е различното, което помни?
Розичке, това с избелването на Недим можеше по-рано да мине през осъзнаването, че и Дженк е бил дете и жертва. Но с тази заявка пред Дженк, че дори жена му е негова... не звучи достоверно. Но би ли ми казала къде в сюжета сменят сценарния екип?

# 612
Имаше още нещо, което ми остана като неизпълнено обещание - освен сцените между Джемре и Дженк, които са си любов - Дженк казва на майка си, че докато другите деца са играели, той е заговорничел с майка си. Но какъв е бил заговорът? Какво са направили? Имаше и една реплика при психодрамата - не помня кой спомена, че помнел случката по различен начин. Но не разбрахме кой и каква е разликата. Какво е различното, което помни?
Розичке, това с избелването на Недим можеше по-рано да мине през осъзнаването, че и Дженк е бил дете и жертва. Но с тази заявка пред Дженк, че дори жена му е негова... не звучи достоверно. Но би ли ми казала къде в сюжета сменят сценарния екип?
След психодрама Тунис Тасчъ поема две серий 26 и 27 след което поеха последните сценаристи
Това с жена ти е моя беше капака и така да беше дори
Беше ужасно! Но ми харесва как Дженк го подреди с онова; Жалко за теб.Ако за теб има нещо по силно от любовта тогава жалко за това което ти наричаш любов.
Нали отмъщението беше по силно? Какво да говорим повече? Малоумия бол ако седна да пиша няма темата да стигне.
Най - голямото малоумие беше след хладилното.Недим да ги спаси и двамата при положение че два пъти припадна от удара с камък.И само как спаси Дженк без да му пука особено и защо даде кръв защото една нощ не стига за неговите двадесет години.И най-много ме ядоса факта,че просто е така е се захвърли всичко което трябваше да стане и дадоха Джемре като утешителна награда за Недим на финала.Дадоха я на мъж който не направи нищо за нея.Ами Юсуф нали го вкара я холдинга са ги съсипе? Как така изведнъж го избелиха и него? И Дженк ясно го заяви.Единственото хубаво,че Агях се осъзна след като Дженк едва не умря в ръцете им.
Целия плюс на финала Дживан и Дамла

# 613
Розичке, благодаря ти и за цитата. Тъй като в последно време чета книги точно върху писането на сценарии и романи, има нещо, което се нарича тема на филма. Точно това изречение е темата на филма. И героите трябва да са носители на темата. Тя е за кого какво е любовта. В този вариант с победител Недим не го разбираме. Той носител на каква идея за любовта е? Ами Джемре? Какво мисли тя за любовта? И ако от филма трябва да има поука (а трябва), тя каква е? Че ако ходиш и претендираш, че всички са ти длъжни за нещастното детство, печелиш любов и щастие? Хм
Допълвам още две неща:
-чудех се дали да включа хладилното сред чудесата, защото там е много холивудски екшън, много измислици - как прати локация от счупен телефон, как пък знае номера само на Недим, като не си говорят по телефона, как пък Недим пристигна преди Дженк, как пък Недим, който залиташе ги понесе. Все едно гледах Hollowman.
И като казах недоглеждане и абсолютно безсилие, как психиатърката, която от началото знаеше за подменения тест, реши, че бебето е на Недим?

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 10:18 от 6brn

# 614
Розичке, благодаря ти и за цитата. Тъй като в последно време чета книги точно върху писането на сценарии и романи, има нещо, което се нарича тема на филма. Точно това изречение е темата на филма. И героите трябва да са носители на темата. Тя е за кого какво е любовта. В този вариант с победител Недим не го разбираме. Той носител на каква идея за любовта е? Ами Джемре? Какво мисли тя за любовта? И ако от филма трябва да има поука (а трябва), тя каква е? Че ако ходиш и претендираш, че всички са ти длъжни за нещастното детство, печелиш любов и щастие? Хм

Тя нали каза на Дживан.
Че кой е казал, че любовта може да донесе щастие? Ще страдаш,но ще си струва,че си страдал. И ето отново Сърма тук прави съобщение,че ще има Дженк и Джемре Думите на Сехер за мъжа целуващ ръцете от сърце и да не харчи сърцето си ако не в такъв.Кой целуваше ръцете на Джемре? Освен Дженк никой не е бил до нея.Той я подтикна да следва мечтите си.
Пей песни на мъжа ти!
Също беше показност
Отивай плачи на мъжа ти
Също
Ами кървясалата риза на Дженк която Недим зарови? Защо не я намери Джемре например.Писмото на Дженк? Черните писма? Много отворени абзаци.

Общи условия

Активация на акаунт