Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 35

• 68 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
# 346
От мен закуски разни:

# 347
  • ВАРНА
Гъбено-чеснова супа
Мадлени с шоколадова черупка за кафето

# 348
Може ли рецептата за мадлените,страхотно изглеждат.
И рецепта за супата също искам.Може и на лични.
Благодаря предварително

# 349
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Днес сме си сами с малкия и всичко направено е по негова поръчка.
Пиле с ориз.Пилето е толкова ситно нарязано с идеята измежду ориза да хапне и месо , но уви.....Изрови го набързо и го махна.

Пирожките на Лабрекс (нали не бъркам).Обожава ги моето злоядо дете.Ама колко са деформирани.....

Шоколадов салам.

И за мен едни тиквички с домати.

# 350
Захарче, дай моля те, рецептата за този сладък салам и най вече сподели направата му. Изглежда супер.

# 351
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Заповядай Джасте 🙂

Скрит текст:
Необходими продукти :
2 пакета чаени бисквити
3 с.л. какао
3с.л. мед
1 пакет масло (125г)
Пудра захар на вкус

Смилат се бисвитите.Аз за по бързо ги слагам в чопъра.Към тях се добавя какаото и се обърква добре.В топла вода се разтваря меда и се добавя по малко към бисквитите , за да стане като тесто.Водата не знам колко е точно....Купичка средна.Маслото се разбива с пудра захар на вкус.Слагам докато ми се стори добре.Не знам точно количество.Това е крема.Тестото разделям на две топки и го разточвам върху фолио във формата на правоъгълник.Мажа с крема и завивам на руло.После във фризера за няколкобчаса да стегне.Става чудно и изчезва бързо.

# 352
  • ВАРНА
Гъбено-чеснова супа
Скрит текст:
300гр гъби,голям морков,шепа ориз,половин глава чесън се задушават добавя се щипка чубрица и се долива вода.Вари се малко,защото зеленчука е почти готов.Застройва се със сметана и малко кисело мляко.
Мадлени
Скрит текст:
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0 … 0%B5%D0%BD%D0%B8/ А шоколадовата черупка е след изстиването им.Във формата се слага по половин супена лъжичка разтопен шоколад,кексчето се притиска и охлажда  в хладилник за 10минути.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 09:06 от bubanka

# 353
  • Mediterraneo
Айсберг с риба тон

калмари

Домашен хот-дог

Ореховки

# 354
За обяд в събота приготвих много вкусно свинско контрафиле със сос, което всички вкъщи оцениха високо.👩‍🍳🥘🥂😋
https://---shoretner923-3pCHVIi

# 355
Пилешки бутчета

Кашкавал на фурна

Принцеси с чайче

Вечеря с пълнени гъби, печено свинско и салата айсберг с домати

# 356
Може ли да напишеш как правиш кашкавала, много добре изглежда? Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 09:07 от bubanka

# 357
Разбира се - не спазвам конкретна рецепта и малко на око го правя.
Разбърквам добре 4 яйца, прибавям около 300грама настърган кашкавал и около 200мл прясно мляко. Имах и малко крема сирене, което трябваше да оползотворя , та сложих и него. Малко сол на вкус, разбърках всичко, изсипах в малка намазнена с масло тавичка и пекох около 40-50 минути докато придобие цвят.

# 358
Днешната закуска - мекици с тесто по рецепта на "My cooking book blog"

# 359
Малеее обожавам да ви гледам ....
Поклон за всяка чиния Heart

Днес направих една турска къпана баница с домашно точени кори беше трудно ,но много вкусно !

Общи условия

Активация на акаунт