Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 59 307
  • 843
  •   1
Отговори
# 420
Хехе, Дези, ти наистина цяла кошница с козметика. И аз обичам.
За въвеждането не мога да съм много полезна, аз водните гелове си ги ползвам и сутрин и вечер - почиствам лицето - ако предната вечер съм слагала по-тежки текстури измивам с олио за лице - тип Авен, мацвам околоочен, слагам си водно гелче, чакам да попие няколко минути. След това си слагам бяла грижа, попива, слънцезащита, попива и после фдт Grinning Ако няма да излизам и ми е чил ден, само водно гелче и бяла козметика.

Като смесваш текстурите обръщай внимание да не се получава т.нар. кир ефект - това е когато са несъвместими самите кремове. Но това бързо се усеща и просто променяш комбинацията. По правило, ако продуктите са от една марка и линия - флуид и крем, те са си съвместими и си ги комбинирам директно.

С олиата за лице аз съм по-внимателна, кожата ми е смесена. Скраб/клей маска веднъж, макс 2 пъти седмицата. Избягвам да пресушавам кожата, защото почва да отделя повече себум.

# 421
Dez, и аз на някаква вълна козметика, поръчах препоръчаното олио на Алтея с жожоба, и един шампоан от тях укрепващ май с розово масло.Wink Отделно писах за Вишито, по препоръка на Сиси, и от трите неща съм доволна особено от измиващия-скраб маска. Но тя е по агресивна и ще я слагам веднъж-дваж на седмица. Замислих се да поръчам и от хидрогела.... Миксата ще я пробвам, но по натам, че ще се затрупам.
Дано не ме разочарова българската Алтея. Пратиха ми и три мостри подарък! Grinning
Dez, чакам отзиви от хидрогела? Grinning

# 422
Дез, супер избор. Heart
За Neutrogena и Mixa съм сигурна, че няма да си разочарована – слийпинг кремчето при мен действа добре при по-студено време, зимата ползвам предимно, а дневният им гел е пък твърде лек, за лято и под друг продукт е супер. Една идея по-добре при мен се представят продуктите на Микса.
На Апивита измивният гел за лице ползвам – там съм 50/50, добре ми е на кожата, но не ми измива добре грима, маже спиралата.
Ще се радвам да споделиш после за ефекта на продукта на органик шоп и маслото на Лореал. Flowers Hibiscus

# 423
  • Русе
И аз се сдобих с два продукта на Mixa, крем за ръце за суха кожа и лосион за тяло, видях че е като този на Атгелчето. Много съм доволна и от двата крема и ще пробвам и от тези за лице.

# 424
  • Бургас
Скрит текст:

Аз съм вече седмица в офиса.Нямам време за нищо, ама успях да се "курдисам" в нова рокля. Rolling Eyes В сряда спонтанно, напук на студа и модите, си взех от едно магазинче до офиса,  една зелена рокля, на дребно райе, от трико, до коляното и си турих косматият елек. Ми пък харесва ми 😄😅

# 425
mimi, аз с Виши така и не се разбрах Grinning те имат един минерален бууст гел, който трябва да хидратира. Еми, по-гаден продукт не съм ползвала. Лепне, изобщо не се комбинира с други текстури - прави кир ефект, самият той не може да се носи самостоятелно, защото е просто водичка... И с други техни продукти съм така и май ще се откажа от марката.

Иначе нещо друго, което мога да препоръчам и работи добре при мен - ампулите на Бенемедио. Те са основно витамин С - една ампула я ползвам на 2 пъти - освен на лице също на шия и деколте. Избистря кожата, изравнява и освежава много добре. 10 ампули ми стигат за месец всекидневна грижа - слагам само вечер. Ако пък прескачам нанасяне, отиват 2 месеца, но за видими резултати е добре се направи курса всяка вечер или през вечер.

# 426
mimi, аз с Виши така и не се разбрах Grinning те имат един минерален бууст гел, който трябва да хидратира. Еми, по-гаден продукт не съм ползвала. Лепне, изобщо не се комбинира с други текстури - прави кир ефект, самият той не може да се носи самостоятелно, защото е просто водичка... И с други техни продукти съм така и май ще се откажа от марката.
Аз отдавна ги ползвам, но не са ми най голямата любов, просто сега поръчах серия за мазна кожа...за сега се държи добре. Най любими са ми н Авен, но не намерих специализирани за мазна...! Сега ще взема този фон дьо тен, че стария е от преди 3 години и е отдавна време да го изхвърля. Не че ползвам всеки ден, но да има за поводи.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030000361

# 427
  • Бургас
Оооо дермабленда ползвам от години, супер покривен е и съответно икономичен и държи през целият ден без да мръдне. За ежедневието ползвам БББ /събота и неделя / крем, но през седмицата и на работа си плескам дермабленда и забравям цял ден за тен и визия в лицето. Но много внимателно трябва да се нанася, прекалиш ли , става ужас.

Иначе за лице ползвам на Лореал цялата серия-Лазер Реню и ми е супер на кожата и видимо има резултат.

# 428
Да, Дермаблендът е тежичък продукт. Гледай отдолу да ти е добре овлажнена кожата, за да не пресушава.

# 429
  • София
Ексфолирането е по-добре да се прави с киселини, а не със скрабове.
Аз ползвам млечна на The Ordinary.

# 430
Съблазнихте и мен с Vichy Dermablend.
Днес ще ходя да си изпрося мостри за да подбера подходящият цвят, а и да го усетя. Вече нищо не купувам без тест.  Няма ли мостри - не купувам, те са за това, а не да си ги продават в ОЛХ.

Dez, Микса-та е страхотно кремче! Лек е, бързо попива и ухае много нежно. Аромата за мен е много важен. Blush Кожата стои мека, пухкава, нахранена и хидратирана. Прави и един копринен филм, който е като фина пудра. За нормална кожа клоняща към леко омазняване в Т-зоната е перфектният дневен крем.

# 431
  • Sofia
Много искам да видя как изглежда кожа над 40г,  за която грижата е многостъпкова.
Аз ползвам 1 продукт, и то не всеки ден. Blush

# 432
Познавам жени със страхотен ген, ползващи 1 продукт, и без дефекти и бръчки.  Виждам и себе си, че съм тръгнала в посока, която не ми харесва и грам, и поне ще правя това което ми е по силите.

Наесен вече ще ми трябва професионален пийлинг, защото имам петна, и като цяло кожата на лицето ми не е с равномерен тен. Ползвала съм всякакви продукти, ползвам добра слънцезащита винаги, но професионалната намеса няма да ми се размине. Щях да ходя тази есен уж, но с тези карантини и олелии не ми се занимаваше.
Доста жени го правят, аз все се дърпах, и аз не знам защо.

# 433
  • София
Зависи и от самата кожа. Моята е матова, смесена, в момента изглежда перфектно като повърхност, обаче виси на челюстта. Рутината ми е същата като на Like Smoke.

# 434
Karen, и аз отдавна съм стигнала до извода, че и с жива вода се поливаме, по-млади и по-красиви няма да станем.
Ако козметиката вършеше чудеса, пластичните хирурзи щяха да измрат от глад. Та, затова и не се напъвам. Мацвам там нещо, с което кожата ми да се чувства комфортно и си гледам кефа. Stuck Out Tongue Winking Eye
Е, и не спирам да благодаря на родителите ми за гена, който нося, според мен това е определящото.

Виж, всички като се понарисуваме с боички, определено има съществена разлика. Важното е да има добра основа за боичките , кожата да е подхранена и хидратирана, та поне да не се лющи.
Не ме убивайте с камъни, моля, мнението ми е базирано на личен опит. Kissing Heart

Професионални услуги и пилинги още не съм ползвала, не мога да се престраша все още.
А, контура  на лицето неминуемо се променя видимо, както и всичко останало, не мож го спрем.  И аз си виждам промяната. Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 12:22 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт