Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 46 342
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Привет и от мен Simple Smile Вчера бях при др. Вецев- видяхме бебчо, в 24+3 г.с. е 738 гр. Гледа му сърчицето и каза, че е нормално, без аномалии, беше доволен от прегледа, само плацентата си остава превия... Ограничила съм драстично ходенето пеша- около 1000 до макс. 4000 крачки дневно по изкючение, вечер продължавам да се чувствам с много опъната кожа на корема, едвам дишам като хапна или пийна нещо, трудно се навежда, много се задъхвам като ходя и говоря едновременно, за стълби да не говорим, въобще не е като да си бременна на 20-на години Wink Следващата ни среща, че е чак след 3 седмици, та към средата на месеца записах час и при Чучумишев, че не мога да изкарам толкова без преглед, а той е доста обстоен и прегледите му са като ФМ.
И ние се спряхме на столчето за кола Sybex Aton след като ви поразпитах и ги видяхме на живо в Рая тойс. Иначе сега в сравнение с преди 15 г. има толкова мнооого и различни бебешки работи, какви нямаше преди Simple Smile

# 541
Момичето, случвало ли ви се е както си седите,без никакви проблеми да си имате. Смисъл болки или някакви притеснения да ви налегнат тегави мисли и да ви се свие отвътре? Имам чувството,че само аз се панирам така на моменти от нищото. При положение,че малкия рита,нямам болки или проблеми ама...

# 542
мисля че не, но колкото и смешно да звучи, аз като се събудя да пишкам към 4-5, не мога да заспя един час, че трябва да раждам, какво ще се случи, как ще се случи и как нищо не знам ..

# 543
Здравейте! Нормално е от хормоните да сме ту щастливи, ту мрачни. И аз на моменти се притеснявам от всичко предстоящо макар и да съм го минала веднъж този път. Има и моменти в които не ми се вярва, че съм бременна. 😄 Да ви питам тези от вас, които ще раждат секцио с каква упойка смятате да е? Аз предния път бях с пълна. Не е страшна, но по-късно те вдигат да се раздвижиш в сравнение с епидурална или спинална. И малко се двоумя.

# 544
Аз съм си постоянно притеснена, но то е заради предишните ми загуби - сега се притеснявам дали всичко ще е наред до края. Иначе работата много ми помага да не изпадна в лошо настроение или депресия, които май са нормални заради хормоните.
Nova2020 ще следя въпроса с упойките, защото аз май ще съм секцио първо раждане и нищо не знам по темата - надявам се по-опитните от вас да ни дадат някаква информация Simple Smile

# 545
Засега съм се консултирала само със следящия ми АГ, още не съм минала през анестезиолог за задълбочен разговор. Моят лекар е на мнение, че по-добро от пълната упойка няма, но не сме коментирали точно защо. Раздвижват на шестия час.

Лично аз искам спинална, за да мога да си видя бебчето веднага. Изключително много държа на този момент, особено след като ми пресякоха надеждите за естествено раждане. Четох, че има и такава практика - спинална, докато извадят бебето и после приспиват майката за шиенето, но нищо конкретно не знам за този вариант.

# 546
Първата бременност бях спокойна като мечка заспала зимен сън. Нищо не ме плашеше, даже като имах проблем и се наложи да ме приемат за кратко в болница, никога нищо лошо не ми е минавало през ума и бях мкого спокойна. Сега, с натрупания опит и историите, на които съм ставала свидетел, съм притеснена. Доста неща ме плашат, знам, че не е ок, но понякога не мога да се контролирам. Ето вчера, като ми потече кръв от носа и като не спираше, яко се ошашках. Чак не мога да се позная и се дразня на себе си. Гледам да съм по-рационална, понякога става, понякога не се получава. В крайна сметка реших да се приема в тази по-плашлива версия, като се надявам да ми мине. Преди седмица, с детето без малко да заседнем в асансьора и явно съм реагирала доста неуместно, защото дори тя се обърна и ми каза : Какво ти става, бе мамо, напоследък само се плашиш 😔
Стана ми съвестно, че чак детето е по-разумно от мен.

# 547
Аз общо взето съм спокойна след преглед и след това пак се връщат шантави те мисли. На моменти успявам да се разсеян, ама понякога така ме наблягат, че чак започвам да си чувам пулса. Шантава работа.

# 548
При нас таткото за първи път вчера усети как бебчето рита, беше много мил момент. 😍😍😍 Аз засега съм се успокоила, което си е нормалното ми състояние /но предходните месеци нещо не беше/, вярвам на следящата ме АГ, даже забравих да следя в коя седмица съм... 😀
Имам чувството, че едва наскоро осъзнах, че бебчето е факт и просто трябва да се наслаждавам на тези моменти.
Радвам и се, когато ме рита, когато си я виждам на прегледи, даже видяхме и личицето на 4д 😍, само с гаденето очевидно няма как да се разберем и ще си карам докрай с него. 😂

# 549
Съвсем нормално е това с хормоните - ще ни подлудят. 🤣 Аз съм си спокойна, докато нещо дребно не се случи. Например, ако не я усетя да си рита силно и често 1-2 дена и вече съм в джаза! 😱
За упойките - миналия път бях със спинална. Всичко мина без проблем. Не е нищо неприятно. Страх ме е много от тази игла в гръбначния стълб, но повече ме естрах да ме приспиват и да не знам какво се случва...  Предполагам, че пак ще бъде спинална. Хареса ми да си видя бебка веднага и да я чуя как проплаква. Heart Е, ако се наложи пълна - ще се съобразя, разбира се.

# 550
  • варна
Аз сигурно съм нак голямата паника тук 😂
Първото ми раждане беше секцио със спинална упойка , сега пак ще искам така ...
Вчера си пусках изследвания крьвната ми захар беше 5,3 , моето аг каза , че са ми хубави изследванията ! Чета ИЗ интернет , че при бременни при кръвна захар над 5.1 се прави някакво изследване за гестационен диабет ! Правело се между 24 гс и 28 гс !Вие ще правите ли такова изследване ? И друго се чудя 3 дена бях на системи глюкоза с корнмагнезин - дали от тази глюкоза може да ми е завишена крьвната захар ?

# 551
Здравейте, момичета. Аз нямам идея как ще раждам за сега. Нямам индикации за секцио, но не сме го коментирали, а и май за мен лично е по-добре да го оставим за нататък като момент. И при нас таткото вчера усети истински ритник. Беше му много забавно,защото потупа на определено място и малката му отговори. Той е медицинско лице и благодаря на Бог, че като човек е рационален и спокоен.
Аз тези дни се чувствам по-нормално. Ставам повече, започнах да готвя, забърсвам и пребирам пране. Не смея все още да правя разходки извън вкъщи, но гледам поне по апартамента да се раздвижвам на всеки час.
Другата седмица мисля пак да пусна МБ, защото ме притеснява положението долу без да знам какво си отглеждам.

# 552
Момичета, аз имам проблем с очите (имам астигматизъм, нося лещи за да не вдигам диоптър) и притеснението на всички у дома е дали няма да вдигна диоптъра ако напъвам. Аз хич не искам да ме режат, но ако офталмоложката ми другата седмица каже, че не мога естествено, ще трябва да се примиря.. Обаче пък изниква друг проблем. Преди година и половина имах възпален седалищен нерв и много мъки брах с него. И не знам тази спинална упойка дали няма да е нож с две остриета ако стигна до секцио. На 30.03 съм на късната ФМ и се надявам вече да говорим и за раждането и да имам и информация за очите, дали е ок или не.
Иначе и аз си имам ежедневни притеснения. Понякога младежа го усещам хубаво, понякога изобщо. На 8ми съм при следящия и дано всичко е наред. Сигурно пак ще пускаме кръв, урина и такива неща, тъй като аз вече влезнах в 7м.

# 553
  • Варна
А имате ли такова изпъване и стягане на корема, преди ставаше вечер като съм хапнала и пийнала, но вече е и сутрин така, все едно топка съм глътнала..

# 554
За очите, важно е да каже специалист, има състояния, които позволяват и такива, които не. При всички положения и това с нерва може да попречи на естествено раждане, напъните не са за пренебрегване. В крайна сметка като се роди това бебе, мама трябва да може и да се грижи за него. Сподели задължително с лекарите, за да се вземе най-доброто решение за теб.

Аз пък съм от хората, които не разтварят конци, т. е ако ще ме шият, трябват специални, които в държавните болници няма. Затова се надявам да не ми се налага секцио. Точно с предното раждане го разбрахме това. Та като наближи, ще ходя в болницата да говорим, да си платя за конци, че ако нещо се наложи спешно, да имат с какво да ме зашият 😂

За стягането на корема пия Магнерот. Като се понтрупа сега, по-редки ми се случва, но пак 1-2 пъти на ден се стяга.

Общи условия

Активация на акаунт