Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 44 177
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, знаете ли дали ако се следя по ЗК имам право на направление за преглед при АГ от личния лекар?
Следящият по ЗК не изражда и имам записан час за преглед при израждаш АГ, който работи със ЗК, но се замислих да не би да има някакво ограничение и да се разкарвам излишно до личния за направление.
ninKK@, аз пия Биозин мама от 7месеца вече и нямам намерение да го спирам. Според АГ е добре също да си го продължавам.

# 646
Здравейте, знаете ли дали ако се следя по ЗК имам право на направление за преглед при АГ от личния лекар?
Следящият по ЗК не изражда и имам записан час за преглед при израждаш АГ, който работи със ЗК, но се замислих да не би да има някакво ограничение и да се разкарвам излишно до личния за направление.
Ти се следиш, ползвайки направление за програма майчино здравеопазване. За преглед, ще ти трябва направление за специалист, което е различно. Обаче най-добре звънни на личната да я питаш. Има малко конфликт, тя най-добре ще каже може или не са даде направление.

# 647
ninKK@, аз пия Биозин мама от 7месеца вече и нямам намерение да го спирам. Според АГ е добре също да си го продължавам.
.

Вчера имах такъв казус, отказаха ми направление.

# 648
  • София
На мен като ми даде ЛЛ направление за регистрация на бременност ми каза да избирам добре АГ, защото не може да ми даде повече направления, докато съм бременна, така че по-скоро мисля, че ще ти откажат такова, но най-добре отиди и пробвай Simple Smile

Аз пия Биозин мама от началото и засега нямам препоръка да го спирам 🤷🏻♀

# 649
  • Варна
При мен обратното - ЛЛ каза, че има възможност за смяна, ако не съм доволна и може да ми даде и друго направление, най-добре да се пита конкретния ЛЛ.

# 650
Излязоха ми резултатите. Витамините съм ги пооправила: Б12 - 533; Вит. Д: 29.0 (беше 16 през декември); Желязо: 19,5.
Обаче хемоглобина ми продължава да пада ли пада. Вече е 100. Знам, че не е хубаво да влизам да раждам с под 100,а къде сме още. Чудя се какво ли ще ми изпишат, при положение, че самото ми желязо не е ниско, в граници си е.

# 651
  • Варна
Май това с желязото и хемоглобина ни е проблем на повечето. Аз след последните изследвания съм с 104 хемоглобин и желязо 7.90:( В момента съм на ампули Тотема и се надявам да се вдигнат вече..
А витамин Д не са ми изследвали, трябва ли да го пусна сама?

# 652
  • София
Излязоха ми резултатите. Витамините съм ги пооправила: Б12 - 533; Вит. Д: 29.0 (беше 16 през декември); Желязо: 19,5.
Обаче хемоглобина ми продължава да пада ли пада. Вече е 100. Знам, че не е хубаво да влизам да раждам с под 100,а къде сме още. Чудя се какво ли ще ми изпишат, при положение, че самото ми желязо не е ниско, в граници си е.
Кажи с какво си вдигна б12 и Д Simple Smile Аз пия Амброзия и Джеймъсън, но не помагат.
Моето желязо след вливане на системи е 7.3(беше 4.4). Хемоглобина е 105(беше 100). Само феритина е влязал в норма Sad

# 653
Моят хемоглобин последно беше 95, а желязото ми е на горна граница. Но аз съм с таласемия и това е характерно за анемията. Пия билкова кръв, ще видим дали ще има някаква промяна при следващите изследвания.

# 654
Виким, за Б12 почнах всеки ден да ям по 2 сварени яйца, плюс пия билкова кръв, където също има. Сякаш от яйцата най има полза. Ама купувам домашни от едно село. Беше ми 293 Б12 през декември, сега сякаш вече е ок.
За витамин Д, ми изписаха едни капки Витамин Д3 на Smart Hit, опаковката е жълта, пия по 10 капки на ден.

# 655
  • София
Моят хемоглобин последно беше 95, а желязото ми е на горна граница. Но аз съм с таласемия и това е характерно за анемията. Пия билкова кръв, ще видим дали ще има някаква промяна при следващите изследвания.
И аз съм с таласемия, но със системи желязо миналия път родих със 110. Обаче тази билкова кръв само съм я чувала, на мен си ми изписва малтофер :/ а и преди предишната бременност феритина ми беше много зле 0.2, сега поне дойде е горе-долу добър.
Ще пробвам и аз с яйцата. И нашите са домашни. Ще бия няколко инжекции и дано се покачат. Благодаря!

# 656
Момичета и аз съм с нисък хемоглобин-110 в 27г.с., сестра ми също беше така по време на бремеността, всички витамини и желязо в норма, тя си реши проблема с ядене на фурми. И аз съм другата седмица на изследвания и се надявам да се е вдигнал малко Simple Smile

# 657
Момичета, в 7 месец какво задължително изследват ? Аз от изписването ми от болницата в края на януари не съм правила кръвни. Изписаха ме тогава с 103 хемоглобин. На прегледите предимно сме следели беба, серклажа, шийка и секрет за МБ. Този месец на 01.03. бях при АГ-то за да ми пусне картон за ЛКК. Надявам се за март месец да не е само това. Трябва да звънна. Само ме прати за антитела, защото съм с минусова кръвна група. И за обременяването с глюкоза нищо не каза. В болницата бях с 3.3. и 3.6. за захарта.

# 658
Канди, тя захарта ти е ниска, няма никакъв смисъл да ти правят обременяване. По принцип без да си яла вечер след 20 часа и на следващия ден на гладно, жадно, без дори да са мити зъби се пуска глюкозата. За обременяване ако е над 5 и то пак до 5.5 го имат за нормална.
Иначе на мен по ЗК ми пусна ПКК по 8 показателя, СУЕ и глюкоза и изследване на урина.
Аз си платих отделно за витамините, защото ми е важно да разбера защо ми пада толкова хемоглобина.

# 659
На мен ми излезе ПСРа, отрицателен е. Явно е някакво тъпо вирус че, ама 5 дена се убих да кашлям. Сега още продължава, но по-малко поне.
На мен хемоглобина ми е 105, а пиех желязо. Просто явно това не ми действа ше и док ми го смени, сега съм на Сорбифер и за 10 дена стана 106. Та има време да се вдигне.
Канди, поне 1 ПКК и урина да ти пуснат. Ако не сама си ги пусни ореди следващия преглед.
Обременяване ако нямаш показания може и да не ти правят. Аз мислех, че ще ме пратят, но не го е искала и се радвам, че ми го спести.

Общи условия

Активация на акаунт