Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 42 953
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Направлението за следене може да се смени много пъти, тоест ако не си доволна от лекарката, просто се сменя, но веднъж като е пуснато не може да се издаде направление за преглед (това са думи на мойта лична)

# 661
Благодаря ви, има логика и по-скоро ще си взема направление за смяна на АГ и ще започна да ходя само при новия АГ, който ще ме изражда.
Направлението за следене може да се смени много пъти, тоест ако не си доволна от лекарката, просто се сменя, но веднъж като е пуснато не може да се издаде направление за преглед (това са думи на мойта лична)

# 662
Благодаря ви, има логика и по-скоро ще си взема направление за смяна на АГ и ще започна да ходя само при новия АГ, който ще ме изражда.
То не пречи да я питаш все пак, може да имаш късмет 😘

# 663
На мен ми излезе ПСРа, отрицателен е. Явно е някакво тъпо вирус че, ама 5 дена се убих да кашлям. Сега още продължава, но по-малко поне.
На мен хемоглобина ми е 105, а пиех желязо. Просто явно това не ми действа ше и док ми го смени, сега съм на Сорбифер и за 10 дена стана 106. Та има време да се вдигне.
Канди, поне 1 ПКК и урина да ти пуснат. Ако не сама си ги пусни ореди следващия преглед.
Обременяване ако нямаш показания може и да не ти правят. Аз мислех, че ще ме пратят, но не го е искала и се радвам, че ми го спести.

Мрс.РН Само кашлица ли имаше ?
Между другото ми свърши вчера 2седмичното лечение със Сорбифер и се чудя дали да пусна и кръвни утре. Дано да е имало ефект, че неяденето на млечни продукти направо ме разяждаше отвътре 😂😂

# 664
Започна с хрема, ама яко запушен нос, особено вечер едва спях. След 3-4 дни започна една кашлица, ама чак до повръщане ме докарва ше, така се давех. Малко отпаднало ми беше и това е. Мм от петък беше с болки в мускулите и ставите, всяка вечер вдигаш температура. Чак днес взе да му просвета.
А за колко време са ти го изписали Сорбифера? На мен ще си ми е до раждането. Само го следим от време на време.
А що не ядеш млечни? Яж си, само гледай да има 2 часа отстояние от желязото и ням а проблем. С магнезия, ако пиеш, е важно да са разделени също.

# 665
Това е нещо ново. Моята лекарка каза само да има 1 час между желязото и магнезия,нищо не е казвала за калция. Аз пия много мляко - прясно и кисело, колко време трябва да мине между приема на желязото?
Ковид карах в начална бременност,мина леко предвид лекарствата,които пия за подтискане на имунитета. Мисля,че в напреднала бременност не е толкова опасен за бебето,но трябва да се пазим - повече лимон с мед, ехинацея на мен ми действа много добре, има и други хомеопатични за повишаване на имунитета. В момента и другите вируси са опасни за нас,не само ковид

# 666
Момичета да ви попитам някоя от вас изпитвала ли е леки болки отгоре на стомаха,над пъпа доста, по към ребрата?
Като прерязване е някак. 
Утре съм на лекар, но не знам дали трябва спешно да ходя още сега?
Много са странни, не са нетърпими, просто е нещо което не съм изпитвала досега?

# 667
Момичета да ви попитам някоя от вас изпитвала ли е леки болки отгоре на стомаха,над пъпа доста, по към ребрата?
Като прерязване е някак. 
Утре съм на лекар, но не знам дали трябва спешно да ходя още сега?
Много са странни, не са нетърпими, просто е нещо което не съм изпитвала досега?

Аз мисля че съм усещала нещо такова, много често усещам и някакви други неразположения, но последния път говорих с лекарката и тя каза, че е нормално да усещаме странни болки, ако не са много продължителни и щом не са ниско долу , мисля че няма какво да те притеснява. Може да е застанал бебчо някак, отделно се разширяваме, пък и се случват доста новости с тялото. Аз откакто го чух от лекарката, спрях да ги мисля леките болежки, стига да не са дълготрайни

# 668
Аз имах болки под гърдите, по-точно в ребрата, от лявата страна, по-рядко вдясно. Поотшумяха сега, но когато хапна по-обилно, целият гръден кош почва да ме боли. Всъщност, по-скоро е тежест и неприятно чувство, особено след вечеря. Спасението ми е лека вечеря. Обяснението, което ми даде лекарката, е, че е от разрастването на матката и притискането на органите. 🤔

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 20:28 от dimi_

# 669
fl0w3rlinna, аз изпитвам нещо подобно на това, което ти описваш. Болката за първи път я усетих в събота, когато бях на планина, без да съм се преуморила. След това я чувствах и в покой. Тази седмица бях при моя гинеколког по друга причина и го попитах и за това - каза, че е нормално.

# 670
Момиченца, минавам само да се оплача и за малко кураж, че вече започвам сериозно да се отчайвам и депресирам...
От 5 дни абсолютно всяка нощ получавам ужасяващи болки в гърба и в корема около пъпа с характер на спазми/колики. Със сигурност не са контракции, постоянни са, все едно имаш спукана язва на стомаха, брутални просто. А бебка междувременно си буйства, рита и щурее. Болките са съпроводени и с позиви за ходене до тоалетна по голяма нужда, но няма ефективно изхождане, най-много съвсем минимално. Оплакванията минават от Парацетамол, който не ми се иска да пия, но иначе просто ще умра, като имате предвид, че имам висок праг на болка. АГ смята, че това е от позицията на бебето, което, като застане седалищно, притиска червата ми, гръбнака и вътрешните органи. Хубаво, но остават два месеца и половина до юни, всяка нощ ли ще се гърча така?! Тепърва бебенцата ни ще нарастват и още.
Колкото и нелепо да звучи, притеснявам се да не ми загние някое черво от натиска и исхемията и да направя перитонит, защото болките са страшни...
Не знам дали има такива случаи при бременни, дано не съм първата.
И в болница не мисля, че е подходящ момент да постъпвам с толкова много заразени в момента, а и не знам реално как може да ми се помогне. Само Парацетамол помага, нито Но-шпа, нито Магнерот.
Извинявам се за дългия пост, но след 5 кошмарни нощи имам нужда да помрънкам на хора, които знам, че ще ме разберат...
Хубав уикенд, мами! ❤

# 671
Алиса, много съжалявам. Моят съвет е да не си представяш ужасии, обикновено въображението ни е доста по-цветущо от истината. Защо не направиш консултация с гастроентеролог? Може пък да ти даде добър съвет или да изпише терапия, която да помогне. Другото, което ми хрумва е йога за бременни, знам, че имат "трикове" , с които да провокират бебето да смени позицията си.
С предната бременност малката беше се облегнала по начин, по който пристискаше единия бъбрек и се беше получило възпаление. Насочиха ме към нефролог, пих един АБ, с който оправихме възпалението, а тя междувременно се премести. Успех😘🍀

# 672
Много съжалявам и се надявам скоро да отмине. Наистина може да потърсиш мнение на специалист. Когато се раздвижиш помага ли? Аз при някои определени болки ставам за кратко разхождане или лягам. Има позиция когато застане и все едно рита в слабините и серклажа. Стискам палци.

# 673
При ставане е по-зле, защото коремът натежава напред и нещата се влошават.
Току-що се консултирах с гастроентеролог и ми даде подробни указания за диетичен режим с повече течни храни, без кисели пресни плодове (а аз доста похапвам зелени ябълки и портокали напоследък), изписа ми пробиотик и таблетки за смучене със соли, успокояващи стомаха, в краен случай и лактулоза за по-лесен пасаж. Дано да има ефект и да се свърши тази мъка.
Благодаря за подкрепата, Радева и Кенди! 💐💐💐

# 674
Момичета да се включа за бързо и пуснаха ми изследвания за б12 и резултатите ми са 208 така като гледам съм почти на долната граница. АГ ме изпрати на хематолог предполагам че ще ми изпише нещо. Има ли някоя от вас с толкова ниска стойност?

Общи условия

Активация на акаунт