Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 42 942
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Алиса, дано мине скоро!
Арт, моята 145. Взех си б12 и пия, след месец пак ще пусна. По лекари не ми се ходи и обикаля, та ще видим.

# 676
Алиса, дано мине скоро!
Арт, моята 145. Взех си б12 и пия, след месец пак ще пусна. По лекари не ми се ходи и обикаля, та ще видим.
И на мен не ми се обикаля, АГ имаше съмнения дори че съм с анемия, понеже и хемоглобина ми е нисък, но пък за сметка на това желязото ми е в норма.

# 677
Момичета, един тъп въпрос. Имам спомен, че някои от вас се следяха при Вецев. Дали случайно на някоя от вас е предписал за стягането на корема нещо, различно от магнезий? Уж си записах, нещо с А, но не мога да намеря листчето.

# 678
  • София
Алеракт (в което пак има известно количество магнезий) ми предписа, но после допълни с магнерот.

# 679
Соренда, много благодаря!

# 680
Алиса, дано мине скоро!
И на мен не ми се обикаля, АГ имаше съмнения дори че съм с анемия, понеже и хемоглобина ми е нисък, но пък за сметка на това желязото ми е в норма.
А той моя също е нисък. Даже продължи да пада, въпреки че пиех 2ня доза желязо. Сега ми го смени и мисля, 0е е по-добре с него (за 10 дни 1 единица нагоре, а бях и доста болна). Та ложе да не са ти нацели ли желязото и на теб, ако пиеш.

# 681
Момичета, един тъп въпрос. Имам спомен, че някои от вас се следяха при Вецев. Дали случайно на някоя от вас е предписал за стягането на корема нещо, различно от магнезий? Уж си записах, нещо с А, но не мога да намеря листчето.

Алеракт х 2 табл.дневно+ диаспорал 3× 400 мг. Има полза, само нощем се събуждам със стягания.

# 682
И на мен доктор Вецев ми предписа Алеракт 2х1, друго не.

# 683
Да ви се оплача..аз не се чувствах добре днес- главоболие, гади ми се и болката в ляво продължаваше, та ходих в спешното-
Изследвания- 14.6 левкоцити и MPV леко завишени + белтък в урината. Sad
Прегледаха ме и ми казаха, че не виждат нищо притеснително, но аз продължавам да се чувствам зле, понеделник пак съм на изследвания.. и не знам какво да правя просто.
Поне видяха бебка и казаха,че е добре.

# 684
  • София
Ох, моите ходения по лекари нямат край. Бях при ендокриноложката да й покажа резултатите от обременяването с глюкоза, не й хареса резултата на гладно и ми даде да дам кръвна захар, за да преценим какво да правим. Трябва да й звънна във вторник след прегледа при АГ, защото иска да знае дали бебето върви по-голямо или имам проблем с водите. Давам аз кръвна захар и резултатът е под нормата - 3.78 🤷🏻♀ Предишния ден ми беше адски зле и не стигнах до работа, цял ден лежах и спах, сега се чудя дали не е било заради това. Та, още не знам дали имам или не гестационен диабет и дали ще минавам на диета....
За дефицита на Вит. Д ми изписа по 5 капки вигантол на ден, аз пия Джеймисън, а хематоложката направо ми каза да си намеря от Турция и да бия инжекции. АГ каза да си купя Допел херц. Сега се чудя на кое да се спра 🙄😳. Освен това АГ каза, че фозата фракси ми е добра, а според мен е ниска и недостатъчна...евентуално ще видя Вецев какво ще каже, сма ако той е на друго мнение, пак става много сложно...отчаяна съм вече.
Можете ли да ми препоръчате добър уролог, че и на такъв трябва да ходя. Благодаря, че ме изчетохте и мрън!!!

# 685
Добро утро Simple Smile Как сте със съня и с позицията за сън?
Аз имам проблем - не мога да спя настрани, не ми е удобно и се будя през 30 минути. Заспивам дълбоко само като се откажа да се мъча и си легна нормално по гръб. Знам, че не е добре, така че ако имате съвети как да ми е удобно спането на една страна, ще е страхотно.

# 686
Аз в повечето случаи се събуждам по гръб.. не знам доколко е ок за бебето, но усещам и че целия гръбнак ме боли. Но явно така ми е удобно през нощта. А и в тази позиция мога да дишам, че все ми е запушен носа последно време. Иначе за спането настрани може да пробваш да си сложиш отстрани възглавница, за да те придържа да не се обръщаш. Ако имаш такава за кърмене или някаква подобна. На мен хич не ми е удобна, но още малко като почне да ми тежи ще я пробвам отново дали ще мога да спя с нея.

# 687
Взех си такава възглавница от Лидл - комбинирана и за бременност, и за кърмене. Не знам колко е ок като изпълнение. Но и с нея ми е неудобно и накрая просто съм я запратила на пода....

Аз в повечето случаи се събуждам по гръб.. не знам доколко е ок за бебето, но усещам и че целия гръбнак ме боли. Но явно така ми е удобно през нощта. А и в тази позиция мога да дишам, че все ми е запушен носа последно време. Иначе за спането настрани може да пробваш да си сложиш отстрани възглавница, за да те придържа да не се обръщаш. Ако имаш такава за кърмене или някаква подобна. На мен хич не ми е удобна, но още малко като почне да ми тежи ще я пробвам отново дали ще мога да спя с нея.

# 688
Добро утро Simple Smile Как сте със съня и с позицията за сън?
Аз имам проблем - не мога да спя настрани, не ми е удобно и се будя през 30 минути. Заспивам дълбоко само като се откажа да се мъча и си легна нормално по гръб. Знам, че не е добре, така че ако имате съвети как да ми е удобно спането на една страна, ще е страхотно.
Аз съм по същия начин 😩 Голяма мъка ми е това спане! Спя с 3 възглавници, две нормални и една за бременни. Тази за бременни ми е зад гърба, а с втората нормална си подпирам корема. Така реално нямам място да се обърна по гръб или по корем, а най-много леко на страни

# 689
Аз пък по гръб не мога да легна Sad и за бебо май никак не е удобно защото веднага започва да рита. От лежане на ляво и на дясно ме заболяха мускулите от страни на краката и таза. Иначе със съня имам отдавна проблем, рядко ми се случва да спя цяла нощ. Малкия нощем е по-активен или поне аз тогава го усещам, снощи как се беше наместил и го усещах долу ниско да рита - имам чувството,че ще пробие нещо. И особено като ритне в пикочния мехур, просто трябва през 10 минути да ставам до WC. Малко не си го представям как ще  е в последното тримесечие, щом от сега имам такива проблеми.
Имам и доста обилно течение, при вас как е? Пускам всеки месец микробиология и стерилна урина, уж всичко там е ок.

Общи условия

Активация на акаунт