Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 41 904
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз веднага мога да му съставя селекция на Роджър с 10-тина училища по света с такси между 50000 и 100000 долара на година. Повечето са на места с много чист въздух и с високи заплати на учителите.

# 586
  • София
Аз веднага мога да му съставя селекция на Роджър с 10-тина училища по света с такси между 50000 и 100000 долара на година. Повечето са на места с много чист въздух и с високи заплати на учителите.
Roger е като Нико на стероиди Joy
Наистина ли си мислиш, че ще го впечатлиш със смешните 100К такси?

# 587
  • София
Ох не мога.. много се смях от последните постове. Нико на стероиди Grinning
Още днес ще пиша на Доротея да ми изпрати фишовете на заплатите на всички учители от Иззи, сигурна съм, че моментално ще ми ги изпрати. Даже ще питам и тези, които от други училища колко са им плащали там. Иначе край! Няма да знам какво е нивото, щом не им знам заплатите, ама хааа.

Иначе в Иззи всичко е подсигурено, но покрай Ковид помолиха децата да си носят несесери, за да не пипат всички едни и същи моливи. Е купих 2 несесера за по 7-8 лв, всичко останало е от училището. (дори не го броя за разход).

# 588
  • София
Аз също писах на Керкова, обеща да се включи по-късно днес в темата с подробен отчет.

# 589
  • София
Роджърс, специално за Вас пускам информацията с 41 дена аванс. Wink

Защо 41, не беше ли 42 смисълът на живота?

# 590
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
41 дена до 1 април. Wink

# 591

Съжалявам че е станало неясно. Полезно ще е да съставите селекция на училищата с такси в размер около таксите на училищата тук. Или комбинацията такса месечна вноска за апартамент да излиза такава каквато е тук.

За пречиствателите, не ми се вярва на училищата, които имат пречистватели за финни частици в БГ да взимат 50 000 долара. - Томас Едисън, ДТ,  БШ, Образователни технологии , СУ „Паисий Хилендарски“ това май си е държавно.

Относно заплатите.... там където са изключителните ни лекари  и сестри .... там са и изключителните ни учители.

# 592
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам дали съм разбрала правилно, но ми звучи малко като исканията на една моя позната да се преместят някъде по света:

1. Да е някъде на топло с палми, къща на брега
2. Да е евтино
3. Да има много добро образование и здравеопазване в непосредствена близост до палмите.
Та така - ако има съвпадение по т.1 и т.2, нямаме съвпадение на т.3.
Ако имаме съвпадение на т.1 и 3, нямаме на т.2.

# 593

Съжалявам че е станало неясно. Полезно ще е да съставите селекция на училищата с такси в размер около таксите на училищата тук.
...и обезателно включете резултатите по БЕЛ на НВО и ДЗИ. Joy

# 594
  • в страната на чудесата
Оооох Нико ми липсва...

# 595
  • София
Във ФЛ  чуждестранните учители с експат договори взимат между 6 и 10 000 лв. Отделно се плащат таксите и на децата им. Българските не знам колко взимат, но определено не е толкова, както и чужденците, които са за постоянно тук са с поне наполовина по-малки заплати. И все пак, не мисля, че заплатата определя качеството на учителя. Щеше да е много лесно ако беше така.

А средата каква да е. Минусите на еднотипно селектирани деца в една среда са безброй. От поне 20 години се тръби за оформянето на клики, дори в началните частни училища по света, заради еднородната среда и дългия престой в училище, както и огромните изисквания и преса към децата. Често това остава скрито, но в ерата на интернет все по-видими са нивата на булинг сред  децата, защото поне в социалните мрежи може да се прочете какви си ги пишат на всичките 5-6 езика, които знаят. Та всеки има право на своите фантазии за някакви елити по света или у нас, но реалността на всяко ниво в живота често е доста по-сурова и неприятна.

# 596
  • София
Успях да ви наваксам, та да се запиша.

Задължително ли е кандидатстването в ПУК с випуска на детето? Мъничето ми е в края на годината и по първоначални планове ми се иска да кандидатства със следващия випуск.

Понеже беше спомената Веда, където има и прием от 5 клас вече, миналата година се опитах да добутам до там - звънях им да питам кога ще обявят прием многократно. От февруари всеки месец казваха, че до няколко седмици ще има информация на сайта им ("след съвещание следващата седмица" и други). Такава нямаше поне до 1ви юни. При поредното ми позвъняване 10 дни по-късно изпитът беше минал. Трябвало било да отида  по-рано да подам документи, за да ме уведомят 🤨 В месинджър не си направиха труда да ми отговорят. Много удобно като локация и уж добри резултати, но моите деца няма да стъпят там след това изпълнение.

В едното ни ДУ има пречиствател във всяка стая. Пари не сме давали и не е 'елитно'. Отделно освежиха повечето стаи по време на ДУ.

# 597
  • София
Не би трябвало да има  пречка детето да тръгне на училище със следващия набор. В класа на сина ми има дете от предишния набор /родено през ноември/. Не съм ги питала дали са съгласували предварително с ръководството на училището, но аз бих провела предварителен разговор в такава хипотеза. /В класа на голямата ми дъщеря пък имаше по-малко дете, родено в началото на следващата година/.

# 598
  • София
До колкото аз знам, за да се отложи с една година тръгването на детето на училище е необходимо да има обективна причина - влошено здравословно състояние, което е доказано с документи, СОП или пък е било в чужбина и е необходимо да се върне година назад, за да навакса.

# 599
  • София
Онна, по принцип уж е така. Но аз бях много изненадана да разбера, че в НУКК за първи клас приема е за деца, които са навършили 7г. до 15.09. Тоест родените след това, могат да кандидатстват следващата година. Всъщност така беше преди няколко години. Може и да ми е стара информацията.

Общи условия

Активация на акаунт