Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 41 917
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Ох, аз влизам да се похваля с ученичка от днес, а с изненада установявам връзката между ЧУ и финните прахови частици.

# 571

Децата ми ще са в частно училище (и затова ще питам от време на време за въпроса), но само до момента в който не могат да се оправят сами с дистанционна програма от вкъщи, а като узреят още малко направо смятаме да купим апартамент в чужбина и да ги изпратим там. На Летище София може да се видят доста такива ученици, които учат в чужбина. Частните училища (всички) в БГ са СМЕШНИ (някои хора използват думата МЕНТЕ Simple Smile) в сравнение с техни аналози в чужбина..... а за някои частни училища таксите тука са по- високи от тези на частни училища в чужбина. Не може да очакваш, че за нивото на учителските заплати тука ще намериш такива хора каквито са учители в чужбина със заплати започващи от 3,000 евро за най-обикновените и доста по-високи в частните. Да не говорим за предимствата на средата. Определено в БГ хората с капацитет не искат да стават учители. Определено тука тренда е надолу.
Сигурно частните училища в БГ са СМЕШНИ, вероятно е да са МЕНТЕ. Но Вие сте абсолютната еманация на комплексарщината и еснафщината. Дали би Ви било удобно да ни освободите от Вашето словоблудство и празнодумство във форума?!?! Коленопреклонно благодаря!

# 572
  • Пловдив/София
Rogers, за мен пък е тъжно да се заключиш децата вкъщи с пречиствателите, вместо да излезеш за малко дори в “опасните” дни. Изнежването и пазенето прекомерно не е в плюс.
Имате право на мнение относно училищата, но е проява на много лош вкус да коментирате учителите. Когато се запознаете с всички, подложите ги на тестове за интелигентност и се потвърди мнението, че са хора без потенциал, тогава се вихрете в темите.

# 573
  • София
Дори не ми в хрумнало да питам дали има пречистватели... не ми е важно. ...
То е ясно, че много малко хора са си направили труда да проверят какви са последиците от замърсяването с финни прахови частици. ЗАСЕГА Simple Smile Това се променя бързо особено за частните училища, ....
 Правил съм си проучвания за последствията от замърсяванията. Хората  масово не са светнати. При опасни нива на замърсяване с частици в София, градинките са пълни с майки, които разхождат децата си. Което е много, много тъжно.

Децата ми ще са в частно училище (и затова ще питам от време на време за въпроса), но само до момента в който не могат да се оправят сами с дистанционна програма от вкъщи, а като узреят още малко направо смятаме да купим апартамент в чужбина и да ги изпратим там. ....
Интересно ми е - на колко са децата Ви? Според мен или нямате, или още са 3-4 годишни. Доста неща ще се променят в мисленето Ви за времето, когато станат ученици. Може да се окаже много по-тъжно да учат онлайн/или в чужбина от крехка възраст, отколкото да подишат малко ФПЧ /и да - имам пречистватели вкъщи и също доста се вълнувам от проблема със замърсяването в София/.

# 574
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не разбирам такива хора защо изобщо стоят в София/България, а не заминат. Но  постът очевидно цели провокация и няма да му обръщам повече внимание.

# 575
Е стига де. На мен пък ми е интересно да наблюдавам изявите на кралица Елизабет II в Бг мамма. Очевидно в Итън има пречистватели и учителите получват заплати, които са мерило за качествата им, а не обратното. Simple Smile

# 576
Човекът банално прави проучвания.
Първо за пазара на чуждестранно англоезично дистанционно образование в България, а после и за очакваното от пазара ниво на обзавеждане и заплащане в ЧУ.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 11:33 от Ezhko

# 577
  • София
Частните училища (всички) в БГ са СМЕШНИ (някои хора използват думата МЕНТЕ Simple Smile) в сравнение с техни аналози в чужбина..... а за някои частни училища таксите тука са по- високи от тези на частни училища в чужбина. Не може да очакваш, че за нивото на учителските заплати тука ще намериш такива хора каквито са учители в чужбина със заплати започващи от 3,000 евро за най-обикновените и доста по-високи в частните. Да не говорим за предимствата на средата. Определено в БГ хората с капацитет не искат да стават учители. Определено тука тренда е надолу.
Ако става дума за аналозите - за ДШ е така, дори училището в Белград е с по-добро ниво на обучение и по-ниска такса. Приятели предпочетоха децата им да останат във Френския лицей в Букурещ, след като им изтече договора за работа в Румъния, защото не им хареса средата във ФЛ в София. Англо-американските училища  в Испания и Португалия са с по-ниска цена от софийското и според приятели, които са там, средата е по-дружелюбна.
Тук всички обсъждат кандидатстване в университети в чужбина, някои хора имат възможност малко по-рано да пратят децата там и го правят, не винаги става дума за първенющина. Познато дете след 7 клас в СС отиде в училище с пансион в Англия, просто родителите имат високи изисквания за ниво на образование и могат да си го позволят.
Страната ни е хубава, но държавата ни е ужасна, мисля всички ще се съгласят. Това се отразява и на образованието. Колежка на мъжа ми едва записа детето в 1 клас, във всички добри  частни училища в София няма места. Затова някои се принуждават да пращат децата на частни уроци и курс на 5 години, за да си подсигурят прием в добро училище. Сит на гладния не вярва. И ние кандидатствахме в СС след първата година в предучилищна в ДШ, но не ни приеха, явно подценихме подготовката. Харесвам училището и това не ми е променило мнението за него.
Снощи говорих с приятелка в Берлин, иска им се да се върнат в България, но просто не могат да измислят къде да учи детето.  Между другото сподели, че държавното училище там нямат онлайн обучение, а им пращат материали по мейла и са така от средата на декември до март. ДШ София все пак проведоха някакво онлайн обучение, дори и на предучилищната.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 16:20 от Meмчо

# 578

Децата ми ще са в частно училище (и затова ще питам от време на време за въпроса), но само до момента в който не могат да се оправят сами с дистанционна програма от вкъщи, а като узреят още малко направо смятаме да купим апартамент в чужбина и да ги изпратим там. На Летище София може да се видят доста такива ученици, които учат в чужбина. Частните училища (всички) в БГ са СМЕШНИ (някои хора използват думата МЕНТЕ Simple Smile) в сравнение с техни аналози в чужбина..... а за някои частни училища таксите тука са по- високи от тези на частни училища в чужбина. Не може да очакваш, че за нивото на учителските заплати тука ще намериш такива хора каквито са учители в чужбина със заплати започващи от 3,000 евро за най-обикновените и доста по-високи в частните. Да не говорим за предимствата на средата. Определено в БГ хората с капацитет не искат да стават учители. Определено тука тренда е надолу.
Сигурно частните училища в БГ са СМЕШНИ, вероятно е да са МЕНТЕ. Но Вие сте абсолютната еманация на комплексарщината и еснафщината. Дали би Ви било удобно да ни освободите от Вашето словоблудство и празнодумство във форума?!?! Коленопреклонно благодаря!

Ами не Simple Smile  

Дали някой има представа как вървят заплатите на учителите в частните училища. Във финансовите отчети на дружествата има някои насоки, но ако има инсайдъри ще е ценна информация за това как се ценят учителите.

АК - Американски колеж
ААУ - Англо-американско училище
СС - Света София
СГ - Свети Георги
ПБ - Петър Берон
ОТ - Образователни технологии
ТЕ - Томас Едисон
КО - Климент Охридски
БШ - Българско школо
Изи - Izzi Science for Kids
Уве - Увекинд
Британско

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:19 от Rogers

# 579
А това какво полезно инфо ще ми даде за качествата на самото училище и нивото на образование в него?
Защото според мен въпросът не е за тази тема, а там където се обсъжда пазарът на труда. И не ми правете връзка добре заплатени учители - добро училище. Не винаги е така, а и добрите училища за да стана наистина добри отдавна са оценили какво трябва да правят за подбор и запазване на качествени учители.

# 580
  • София
Снощи говорих с приятелка в Берлин, иска им се да се върнат в България, но просто не могат да измислят къде да учи детето.  Между другото сподели, че държавното училище там нямат онлайн обучение, а им пращат материали по мейла и са така от средата на декември до март. ДШ София все пак проведоха някакво онлайн обучение, дори и на предучилищната.

Това всъщност не говори толкова за нивото на училищата в България, всеки преход е сложен и затова пътуващи семейства залагат на училища от типа на Френския лицей и другите изброени в поста Ви, които си съществуват навсякъде. Ако аз тръгна да си местя децата в Берлин, също ще имам сериозни трудности къде да ги запиша, което не означава, че в Берлин няма читави училища. По въпроса за средата - нямам представа каква е във ФЛ, но и за училището, в което са децата ми съм чувала какви ли не легенди, които опитът отвътре изобщо не потвърждава. Заключенията, направени без личен опит, често стъпват на предразсъдъци и тенденциозно преразказани истории.

П.П. А тази дискусия за ФПЧ удря в земята скиорската в другата тема. Онази поне е силно информативна и образователна, а тук дори не мога да осмисля какво се търси Grinning

# 581
  • Пловдив/София
На мен би ми била интересна информацията за заплати, но не вярвам дори някой да знае, да я сподели тук. Знам за преместени учители от СС в Изи и от Питагор в Бш, но не знам дали се дължи на заплата. Допускам обаче, че не биха отишли на по-ниска.
В СГ според мен са по-високи от средното, но там не бих отишла заради финансовата селекция на децата- то е непосилно за повечето родители в Чу.

# 582
Дали някой има представа как вървят заплатите на учителите в частните училища. Във финансовите отчети на дружествата има някои насоки, но ако има инсайдъри ще е ценна информация за това как се ценят учителите.

Не си малко нагъл Simple Smile

# 583
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от отлично информиран източник знам, че в неназовано  (по разбираеми причини) частно училище са закупили тежкотоварен камион, за да могат да доставят заплатата на учителите.

Скрит текст:

Роджърс, специално за Вас пускам информацията с 41 дена аванс. Wink

# 584
На мен би ми била интересна информацията за заплати, но не вярвам дори някой да знае, да я сподели тук. Знам за преместени учители от СС в Изи и от Питагор в Бш, но не знам дали се дължи на заплата. Допускам обаче, че не биха отишли на по-ниска.
В СГ според мен са по-високи от средното, но там не бих отишла заради финансовата селекция на децата- то е непосилно за повечето родители в Чу.
Доколкото знам средната заплата на учител в ДУ е около 1200 лева на такъв в частно около 2200 лева.
Но като всеки друг сектор е кой за колкото се продаде.

Общи условия

Активация на акаунт