За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 348
  • 548
  •   1
Отговори
# 165
Харчим много за храна и гориво. В петък вечер, събота или неделя често обикаляме безцелно. ММ е 1.90/95 кг мускули, в работата си има фитнес и тренира всеки ден, следователно яде доста. Готвя ежедневно. Не обичаме да купуваме готова храна, не ни е особено вкусна, а и държа да знам как е приготвена. Консумираме страшно много риба, месо, плодове и зеленчуци, които не бих казала, че са евтини. За алкохол не харчим - и двамата не пием...той си купува тютюн за цигари, но пуши не повече от 2-3 на ден. Предстои ни да си вземем къща (вече сме си я набелязали) и там ще отидат доста пари за ремонти.

# 166
Най-много харча за козметика, маникюр/фризьор всеки месец, хранителни добавки като витамини например, за дрехи по-малко, но също. Храна рядко купувам аз, но и тя, ако ми се притиска нещо конкретно, плодове например.

# 167
Най-много харча за козметика, маникюр/фризьор всеки месец, хранителни добавки като витамини например, за дрехи по-малко, но също. Храна рядко купувам аз, но и тя, ако ми се притиска нещо конкретно, плодове например.
Това от семейния бюджет или само от твоят? Smiley Че ти 1500 ли даваш на месец за тези козметики, маникюри/фризьори? Витамините и добавките на месец за цялото семейство са ни не повече от 100 лв. + протеин.

# 168
  • София
А храната и сметките кой ги плаща?

# 169
  • София
Аз да си призная, до училището имаме пазарче за хранене, та на обед взимам от там за мен и децата. Има ресторант, много качествен, има пица, дюнери, бургери... По 10 лв си заминават в работен ден.

# 170
Аз да си призная, до училището имаме пазарче за хранене, та на обед взимам от там за мен и децата. Има ресторант, много качествен, има пица, дюнери, бургери... По 10 лв си заминават в работен ден.

Ами не е много, а и не се занимаваш. Даже е изгодно.

# 171
Честно казано, изгодно е, ако си навит да ядеш фураж за хора, а не храна.

# 172
  • тук-там
Аз също не го разбирам.... 10 лв за боклуци за нищо ги нямате...Думата ресторант определено не се свързва с дюнери, пица и бургери, че и качествени
10 лв са две манджи за по 3 души.

# 173
Зависи, има и готвено между 2,50/4,00лв порция. А и след прекаран цял ден на крак работа, на някой не му се занимава.

# 174
Уф, оставете хората да ядат каквото искат. Голямата работа, че ще хапнеш от време на време дюнер, бургер или нещо подобно.

Не всички обичат да готвят, не на всички им се отдава. Аз лично ненавиждам. Правя го, защото се налага. Веднъж в годината детето отива на почивка с баба си за една седмица - една седмица без готвене и пазаруване, ям включително дюнери, Макдоналдс и подобни неща. Оцеляла съм.

Като ходя на почивка, задължително на полупансион.

# 175
Аз пък обичам и да готвя, и навън да ям. Така че нещата се балансират идеално. Вкъщи се готви, но не нон стоп, а когато искаме. Така има винаги разнообразие.

# 176
  • София
И аз ям и дюнер и пържени картофи.
Ама не се опитвам да го изкарам здравословна, евтина храна. А тук вече редовно това се твърди.
И готвеното пиле с грах е дори по-лошо, няма да ви обяснявам, ама пилешото се купува по 1.20 на кг...

# 177
Аз не готвя, но и никога не съм купувала от топла витрина. Поръчваме от ресторанти, в които иначе си ходим в  нормални времена преди ковид. Другата опция е от 1-2 места около нас, които познаваме и пазаруване салати, сирена, колбаси и тн, и където продават 2-3 готвени опции и супи на деня, но не си представяйте ония мрачни забутани помещения, където разни съмнителни лелички готвят. Такива има в нашата сграда, тъпкано е по обяд, евтино е, но не мерси. Не е нашето.

Общо взето от години ползваме/поръчваме от едни и същи 5-6 места, от които нямаме оплаквания и сме доволни.

Не казвам, че е здравословно или евтино. Но като сме претеглили плюсовете и минусите за нас, засега така е ок.

# 178
  • тук-там
Аз имах предвид Rockstar, койта спомена, че за обяд взима......за нея и децата. Не в събота, не на празник.... Разбирам го като  - всеки ден. И това е само обеда...10 лв..., фаст фууд, всеки ден.... Мииии ......не.

# 179
  • София
Аз готвя с кеф и на почивка. Е, там повечето работа е за ММ. Но определено предпочитам да вечерям на плажа пред кемпера вместо да търпя други хора в ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт