За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 331
  • 548
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз съм си намерила някакъв мой баланс за храната - кое по-скъпо, кое по-евтино, аз си знам. Хич не ме интересуват кошниците на другите. Лошото е, че и в моята кошница нещата скочиха с около 5-10 лв на ден.

# 136
Давам може би към 1500 лв за храна. Двама възрастни и две деца. Като цяло не ядем много, обаче си купуваме яко глезотии. Навън не се храним, храната от топлите витрини, Кентъки то, макфоналдса, бургерите и дюнерите не ги броя за храна навън.
Ипотека имам, но се покрива от наема, така че също не я броя за разход. Кола нямам, купувам си годишна карта за градски транспорт.

# 137
  • София
700 лв на месец много ми се струва за двама души за храна. Ние сме двама възрастни и едно дете и около 500 даваме средно.

# 138
  • София
Де да знам. За храна. И за чаветата. Simple Smile
Сметките, особено отоплението зимата, също е перо, но не е най-голямото.
Наем не плащам, кредити нямам. Лични. Simple Smile
Почивка, дори и дълъг уикенд, също не е за пренебрегване.
Такива работи. Simple Smile

# 139
  • Бургас
аз съм сама с тийнейджър на 18 и поне 1000 лева отиват за храна, младежът яде много, а и отказва евтини храни като  варива, полуфабрикати и захарни и тестени изделия и т.н.

# 140
И при нас разхода е г/д както при sea.sea. Ще видим сега като сменим държавата какъв ще е.
Все пак не зависи само от това какво яде човек, а и колко яде човек. Все пак ММ е 60кг 165см, не мога да го сравнявам с някой 90кг 180см.

# 141
А какъв процент от месечния доход отделяте за храна на месец? И какъв процент от дохода отива за наем/ипотека, ако имате.

При мен за храна, ако се готви само в къщи трябва да отива 500-700 лв за двама човека.
Двама възрастни и две деца на 10 и 6 години в домакинството. Доходът ни на домакинството е приблизително - 2000лв/месец
- 20% заеми - ипотека + потребителски
- 30% за храна
- 10-15% за сметки (ток, вода ТЕЦ, телефони, тв+ интернет)
- 20-25% за уроци ( специалист по дислексия, ментална аритметика, рисуване, психолог). Тук включвам и таксата за градината на малкия и докато имаха извънкласни дейности.
- 10-20% - други (лекарства, забавления, пътуване, почивка, дрехи, обувки, играчки, книги, непредвидени, дребни ремонти...)
- 0% спестявания

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 15:18 от Mama Ru

# 142
И при нас бая отива за храна. Може би към 30% от общия доход. Но тук зависи доста и доходът какъв е. Бих казала, че сме около или над средния, но кой знае.

Също и пазаруваме от малки магазинчета и в нашия квартал е доста скъпо. Домати от 2-3 лв не съм виждала. Наистина хубави, розови/биволско сърце, под 5-6 лв не съм купувала май. Не помня. За плодове и зеленчуци редовно оставям около 20 лв. и ги изяждаме за 2 дена понякога.

# 143
Nora, преди да имам деца и аз не съм готвила изобщо. Всяко нещо с времето си Simple Smile

# 144
Nora, преди да имам деца и аз не съм готвила изобщо. Всяко нещо с времето си Simple Smile

Да, и аз така си го представям. После ще му мислим...

# 145
За храна не мога да го засека с точност. Например купувам едни хлябове дето са малки и са по 5-6 лв и стигат за ден, най-много два. Но са хубави и смятам, че са добре похарчени пари.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 16:51 от Gentleman1

# 146
  • София
Нашата ипотека е около 10%, храната около 8%. Но почти не се храним навън в момента, ако ходим по ресторанти както преди, може и до 15% да го добутаме.

# 147
  • София
Както казах, не мога да направя сметка само за храна, защото рядко пазарувам само това. Все има домакински неща, фестивални напитки и т.н.
Зимата за ток и вода плащаме около 10% от общия доход. Лятото са около 5%.
Сметки за мобилни телефони - около 1% месечно. ТВ и Интернет са съвсем малко повече.
Застраховки около 10%.
Горивото е доста различно в различните сезони. Има моменти, когато разходите за гориво са над 20% от месечния доход, но пък има месеци, когато е несъществен разход.
В момента поради ограничените почивки погасяваме кредита с ускорени темпове.

# 148
Както казах, не мога да направя сметка само за храна, защото рядко пазарувам само това. Все има домакински неща, фестивални напитки и т.н.
Зимата за ток и вода плащаме около 10% от общия доход. Лятото са около 5%.
Сметки за мобилни телефони - около 1% месечно. ТВ и Интернет са съвсем малко повече.
Застраховки около 10%.
Горивото е доста различно в различните сезони. Има моменти, когато разходите за гориво са над 20% от месечния доход, но пък има месеци, когато е несъществен разход.
В момента поради ограничените почивки погасяваме кредита с ускорени темпове.

Аз плащам интернет и кабелна общо 20 лв на месец. За тел около 25 лв. Застраховка - само гражданска 200 лв на година.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 16:52 от Gentleman1

# 149
  • София
Да вземеш да препоръчаш застрахователя си, че на мен само ГО на Смарта ми е почти 300.

Общи условия

Активация на акаунт