РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 609
  • 471
  •   1
Отговори
# 195
  • Бу-у-урга-а-ас
Кофти начало на този начин за подпомагане. Става ми много мъчно като чета какво негативно отношение вече се е натрупало към колегите. Всеки път като видя обърнатия палец преди темата и ми се свива стомахът. Cry
Ако има колеги, които са от ресурсния център в София да ми пишат на лични  Peace
Всичките близки мои колеги (не познавам всичките си колеги все още) са много съвестни хора и много добри специалисти с невероятно отношение към работата, децата и родителите. Все пак този проект стартира съвсем от скоро и трябва да мине период, в който нещата все още се напасват и започват да работят. Tired А за несъвестното отношение ще се въздържа да коментирам. Все пак си има институции и вярвам, че там ако подавате своите оплаквание и възражения, ще защитят правата на децата ви.  Peace

# 196
Здравейте на всички, За кой ли пореден път пиша по темата но днес направо щях да падна* Отивам днес да се видя с ресурсната тъй като от доста време не бяхме се виждали и както винаги от вратата започна , колко е уморена ,изнервена,болна и т.н. Слава богу за  малкия нищо лошо не каза. Каза че е доволна и добре върви. всичко това беше казано толкова бързо  че едвам смогвах да разбера смисъла на думите и. В един момент и звънна телефона и като започна един разговор с майка и , пак оплаквания пак нейните работи , до тук както и да е но когато и каза пък и после и на мен ми сподели че работила и нощно време како сервитьорка щях да падна от стола. Що за учителка е това се питам аз която няма и минута почивка ,която работи и нощно време , е как ще искам тогава да бъде спокойна към децата. Незнам може и да не съм права но мисля че това нещо наистина се отразява на горките ни дечица.Та тя  винаги изглежда сякаш някой я е дъвкал и после изплюл,Простете за сравнението но си е така.Е оплаках ви се може би на вас да не ви се види толкова сериозно но това аз не мога да го разбера,

# 197
  • Бу-у-урга-а-ас
nonchetoo , разбирам те и разбирам какви са ти притесненията. Но представяш ли си какво и е на жената, да трябва да работи на две места, за да връзва двата края. Все пак няма човек в милата ни родина,който да не знае какви са учителските заплати.

# 198
  • София и там където не се пуши
Дума да не става за учителските заплати, но все пак ако не искат да не го работят. А има и учители направо книга да напишеш за тях. Малко им е оплакването.

# 199
За бога та тя е само на 27год, и се чувства по този начин а какво да говоримза другите учители които са в по зряла възраст. Знам че живота в нешно време е доста труден но не съм съгласна и с това нещо. Нащте дечица не са виновни за да търпят такива работи

# 200
Не искам да се явявам адвокат на Ресурсните учители, но искам да имаме предвид и следното. по закон те трябва да се справят с поне 5 деца с увреждания, да не говорим, че в повечето случаи са и повече. За съжаление, ако трябва да търсим виновни то отново ще опрем до уредбата в държавата ни, в която всичко се прави наопаки. Пуснахме децата в масовите градини и се оказа, че няма кой да работи с тях. Щатовете към Ресурсния център са ограничени, за заплатите не ми се коментира... била съм учител. Разбира се, важно е желанието, което учителите имат, за да работят с децата ни, но това естествено е важно за всяка професия. И не оправдавам факта, че не си на 100% на линия, когато децата имат нужда.
Не знам, нонче, съжалявам, че сте попаднали на такъв ресурсен учител. Опитай да поговориш с нея и това което те нервира, едва ли иначе нещата ще потръгнат.

# 201
  • в полите на Балкана
Без значение дали си ресурсен или обикновен учител ако не обичаш професията си и децата мястото не ти е там.
Неискам да обиждам никого но учителки като тази която нощем си доработва като сервитьорка или тази която вместо да помага на децата с проблеми отива на фитнес и оставя едно 9г. да учи таблицата за умножение 13-14годишно ромче......
Знам има и страхотни учители . Такъв учител е класната на сина ми един разкошен Човек.Тя промени програмата си и часовете по физкултура станаха първи и последен за да не се среща с ресурсната./Освен, че ходеше на фитнес забраняваше му да излиза на двора , защото тогава нямаше рампа и го свляха класната и охраната ,а когато отиваше при нея  тя и охраителя./Класа е страхотен колектив и всички притеснения как ще го приемат когато спря да ходи се оказаха напразни.Най-важното е ,че в тази среда и тои се чувства прекрасно и ходи с желание,а откакто изградиха и рампа в училище направо е повече от доволен.

# 202
Здравейте мами! Дъшеря ми е с епилепсия и е на 6 години. Догодина трябва да е първи клас.За съжаление припадъците и са доста чести и е опасно да я пусна в масово училище.Би ли ми обяснил някой през какви инстанции, процедури и др. трябва да минем за да се ориентираме каква форма на обучение е най-подходяща? От друга страна няма изоставане и не е за помощно училище.Как седи въпроса с тези ресурсни учители?Какви документи трябва да представим в училището и от къде да започнем newsm78?Пред голяма дилема сме изправени! newsm50

# 203
eti първо искам да те питам кой месец е родена - питам те затова, защото ако е в края или началото на годината може да я пуснеш със следващия набор.

Второ ресурсен учител може да не и е необходим. Започва се учебната година без ресурсен

# 204
За съжаление е точно в началото на учебната година -13.09.Следващата вече ще е на 8 години, пък и няма смисъл, защото тя може да чете горе долу пише, има желание да учи...Иначе и аз съм си мислила за това.

# 205
Много помисли, аз също много тежко го преживях отлагането, но мисля, че трябва да им се даде шанс, да са деца по-дълго време. От друга страна пък като тръгне навреме, може да се наложи да се задържи някоя година по-нататъка.

Та тръгва се на училище и учителката преценява, ако тя не може да възприема дастатъчно добре материала, тогава се иска РУ. Ако детето си чете, пише, смята това се иска в първи клас, няма нужда от РУ

# 206
Тези РУ непрекъснато ли са с децата,защото тя има нужда по-скоро някой да я наблюдава да не падне, ако получи припадък отколкото да я интегрира.

# 207
Тези РУ непрекъснато ли са с децата,защото тя има нужда по-скоро някой да я наблюдава да не падне, ако получи припадък отколкото да я интегрира.
не,не са с тях постоянно

# 208
Има някакъв норматив 2-3 часа седмично, ама да кажат мамите с РУ

# 209
  • в полите на Балкана
В Европа където уж отидохме до всяко дете с проблем има ресурсен учител,които да му помага.Това едва ли ще се случи скоро тук.
За сега можем само да се надяваме ,че и в провинцията ще доидат съвесни ресурсни.
Ние случихме на класна 1-4клас дано случим и следтова. Още от сега го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт