Професионални серии за коса 145

• 57 645
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Аз доколкото си спомням тя ходи на фризьор да ѝ свали черното и явно фризьорът е изгорил косата.
Ножица, Архитект серията на Керастаз, една хидратираща маска, ДПШ и преуош на всяко миене, но някой готов например Еластисайсър или Олаплекс 3.
Аз така си спасих косата преди години.

# 631
На изгорена коса само ножицата помага ..и все пак еластисайзър и отгоре ампула Лалга - косата ми е страхотна после. Ама ми идва скъп тоя лукс на всяко миене. Grinning
На теб "Христо Михайлов", / моля те, напиши си името, че е голям зор с тва мъжко име/, може да ти помогне и само еластисайзър, например екстрийма.

# 632
Hristo Mihailov 643569
Мисля, че ще е добър вариант и да ги спреш тези масла по дължините. Аз отдавна спрях да ги ползвам и да вярвам в тях, косата в момента ми се отблагодарява. Особено кокосовото, а и маслото от ший е също тежко. Колкото и да си мислим, че ги отмиваме добре, те остават като филм по косата и пречат на другите продукти да проникват в косъма. В резултат косата поне при мен ставаше суха и разхвърчана.
Използваш все хубави продукти, при правилна комбинация и някоя друга терапия ще има по- добър резултат.
Но с тези постоянни изсветлявания, боядисвания не знам - там вече трябва по сериозна инвестиция за продукти. Не се боядисвам, но има сума ти мнения  и информация в темите ако се разровиш .

# 633
Ами на едното миене слагам масла(ший, арган) по дължините, а на следващото терапията. Довършвам  на  Joico  moisture recovery. Ама вече нямам и трябва да взема друга(коя).? Кой ДПШ  че нямам такъв. На всяко миене редувам. Боядисах се с пепеливо 8 на RR.
Да де,ама тея масла след измиване ли ги слагаш или преди,защото терапията се ползва след измиване.Малко се обърках.
В горния списък май не видях Джойко,затова реших,че нямаш хидратация.
Косата не ми се вижда да е чак изгорена,но претрупана определено.Някой е писал за ЛейбълМ,и аз го харесвам,вземай и действай.
Имаш нужда само от една хидратираща маска щом Джойко привършва.Другите ти продукти са хубави.
Аня хвалеше терапията Blondifier на Лореал,доста впечатляващо количество за без пари.Термото от серията или това на Редкен за блондирани коси също.Второто е хипер добро,до сега не съм попадала на термо с такава хидратация,Керастаз-мерастаз бледнеят пред него.

# 634
Здравейте, от две седмици Ви чета почти денонощно. Писах преди седмица и ми дадохте няколко съвета. Накратко: косата ми е много, много тънка и рядка. Окапа доста след като родих преди 6 месеца.
Скрит текст:
Накъдрих я с безамонячен къдрин, за да и придам малко обем. Разтягаше се като ластик още преди фризьорката да започне да я третира. С една дума: УЖАС!!! Откакто Ви чета, си накупих хаотично някои неща, защото реших по най бързия начин да направя нещо за косата си. Първо си купих протеиновия комплекс в 2 стъпки на Афоджи. Направих го веднъж и усетих как уплътни косата ми. Посъветвахте ме да си взема нещо хидратиращо и си поръчах шампоана и балсама на Филип Кингсли от лилавата серия за експресна хидратация. Бяха ми дали тестер на маската на Макадамия в рибката.
Снощи измих косата си с шампоана на Филип Кингсли, подсуших я с кърпа, нанесох макадамията на цялата коса и стоях с нея 10 мин. Измих я и си сложих гел за къдрици на Лакме. Косата ми стана супер лъскава и подредена. Не се харесвам къдрава, но така или иначе ще си ходя така, поне да изглежда добре.
И така, имам няколко продукта и не знам как да ги съчетая, затова Ви моля за малко помощ.
Имам протеиновия комплекс в две стъпки на Афоджи, шампоан и балсам за екстремна хидратация на Филип Кингсли, гел за къдрици на Лакме, малко от маската на Макадамия. Обмислям следващата ми инвестиция да е в еластистайзъра на Филип Кингсли или голяма кутия от маската на Макадамия. Предполагам, че са съвсем различни продукти, но според Вас кое е по- удачно да си взема? Чудя се дали да си взема и коприната на Чи. Много я хвалите, но се чудя трябва ли ми или не. И не знам как да я ползвам, преди гела за къдрици, след като го нанеса или съвсем отделно. Знам, че постът ми е хаотичен и е пълен качамак, но и на мен в главата ми е същото от толкова много четене във форума и толкова различни продукти и марки.
Благодаря предварително! Simple Smile
[/spoiler]
Според мен и двете неща, които си набелязала са хубави и ще имаш полза от тях.  Редуваш протеин и хидратация, като след афоджи винаги запечатвай с хидратиращ балсам/маска. Не знам дали Чи ще е добре за тънка коса, не съм ползвала, но е хубаво да слагаш някакъв финиш, защото с това къдрене.. още повече си я изтощила.
Според мен обаче за сега инвестирай в грижа за скалпа, прави си ексфолиране (може и с домашни продукти ако кърмиш), масажи с масла, т.е. да възстановиш здравето на скалпа и да оправиш косопада. Веднъж на 3 седмици слагай ДПШ

# 635
Ванеска, преди миене ги, слагам маслата. Не е толкова изгорена, но явно аз не успявам да си комбинирам нещата правилно.
Ще взема сега ДПШ и термото на Редкен и  да видим.
Мелисанде, не съм и помисляла да се обезцветявам вкъщи. За целта бях на фризьор, не е изгорена, просто ми е доста суха. И това ми е първото обезцветяване ако не броя римуувър на Престиж.

# 636
  • Някъде там
Преди време бях питала за този продукт някой от темата си го беше взел, но нямам спомен за мнението.
Затова ще попитам пак

# 637
  • София
Мелисанде, изпробва ли крема-шампоан?
Да, вече два пъти.
Бях на фризьор в Inspire за консултация относно изсветляване (понеже благодарение на редовен мат с разредена 8ца косата ми си стана 8ца и сега това няма падане, а аз принципно я искам много светло пепеляво русо) и ми казаха че косата ми е в много лошо състояние, косъмът се къса и не биха рискували блондор или силно изсветляваща боя тъй като косата ми ще стане на дъвка.
Направиха тест за еластичност на косъма и казаха че се къса само, което доколкото знам значи че имам нужда само от хидратация.
Христо Михайлов, може да направиш и ти теста, ако косъма се разтяга само иска протеин, ама при мен явно протеина е дошъл в повече.
A това на косата си причиних от последното боядисване - нанесох oway в корените и colorolex и последните 10 минс разнесох разреден остатъка от боята по дължините.първо че в корените се сдобих с отровно жълто оранжев цвят, макар да бях добавила и от silver коректора на oway, че и дължините ми изгоряха.
Повече никога при никакви обстоятелства не се докосвам до тази марка, и майка ми направих - същият жълто-лайнян цвят.
Ужас 🙈🙈🙈 а се бях запасила като за последно.
Както и да е, споделяйки тези неволи си представяте че дължините ми са сихи крехки и накъсани.
Та спешно поръчах шампоан и маска от серията (понеже имам термо и балсам от старата блондинска) и засега съм приятно очарована.
Но шампоана при мен трудно се пени, заради текстурата може би, хубавото е че въобще не премива и косата е хидратирана след него.
А маската е пълен разкош - може би тя и терапист са единствените от които имам хубав ефект, имах мажистрал но ми идва слаба тя, докато тази е богата и напояваща.
Препоръчвам я на всеки, но е за изтормозени коси, иначе според мен особено шампоана би утежнил.
Моята е в такова състояние че правя преуош с еластисайзър и ячрм, след това мия с шампоана крем , после слагам маската, после балсама и за финал термото  и олиото на joico и спрея на маракеш и нощният серум на керастаз, иначе няма разресване.

Това е цвета с който се добих от силно изсветляващите бои на oway 🙈 тук е дори леко променен като качвам снимката, на живо е още по зле.
Това е от корен ниво 5ца-6ца като цвета трябваше да е светло пепелно русо 🙈

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 01:29 от Мélisande

# 638
Има едно много добро масло на Алтерна за преди баня- предпочитам го пред маслата от типа на кокосово, арганово,но за гъста коса си ми идва малко лукс ,но имам една бутилка и си е глезотийка
https://fgstyle.bg/produkt/hidratirashta-terapija-za-kosa-predi-izm/

# 639
За харесващите ампулите Pro Longer - в emag са на много добра цена, осен това ги "хваща" и код Care30 с още  -30%. Дори с доставката пак са на супер цена Simple Smile

# 640
В Нотино -15% на маски и балсами, но не на всички. Innocent

# 641
  • София
За харесващите ампулите Pro Longer - в emag са на много добра цена, осен това ги "хваща" и код Care30 с още  -30%. Дори с доставката пак са на супер цена Simple Smile

Съпер, мерси за препоръката.
За 7 лв поръчах 2 😊😊

# 642
Благодаря, купих 10.

# 643
Благодаря, купих 10.
Изкупихте ги, лами такива 🤣🤣😍

# 644
Ми... с доставката ми легнаха 40 лева. Не съм ги ползвала никога, ама пък косата ми цъфти и се запасих.

Общи условия

Активация на акаунт