🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 666
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Птица,  точно в темата за кутиите пиша, няма майка, която не се старае, яденетата са им страхотни, а дом.санвич и макарони пак е по добре от вафли с палмови масла или тестени рогчета!
И не забравяйте, че учениците не могат да се хранят само с елдаа и киноа.

# 376
Птица, ако е към мен за оправдаването. Въобще не се оправдавам. Възрастен човек съм и преценявам какво и как искам да направя и уважавам правото на другите да преценяват за себе си.

# 377
  • София
Уважаеми дами, темата е за Мастър Шеф ... нали? Simple Smile

Уверявям ви, че сто на сто има специална тема където разисквате съвременните форми на хранене.

# 378
Прав си, прав си Simple Smile Но те самите участници ни провокират към такива отклонения.

Ето, аз зададох и друг въпрос - доколко мислите, че тазгодишните кандидати за титлата и парите са наистина можещи кулинари? Аз нещо не можах да повярвам.

# 379
  • София
Прав си, прав си Simple Smile Но те самите участници ни провокират към такива отклонения.

Ето, аз зададох и друг въпрос - доколко мислите, че тазгодишните кандидати за титлата и парите са наистина можещи кулинари? Аз нещо не можах да повярвам.
Ми то още нищо не сме видяли.

# 380
  • София
Как мислите, показаните умения по време на кастинга истински умения ли са или просто еднократна дълго и упорито репетирана рецепта? Аз изпуснах първите 2 епизода, но от тези, които видях, повечето не можаха да ме убедят, че наистина знаят или разбират от готвене. Предполагам, че и тази година ще сме свидетели на непрекъснати обяснения как те това не знаят, не са готвили, не са виждали, пипали и помирисвали Wink
Няколко души казаха, че са репетирали по 30-40 пъти това, с което се представяха.Честно казано много са смели, аз готвя от много години, но никога не съм сигурна следващия път как ще стане.От 5 пъти майонеза на ръка, 6-тата винаги ми е издънка.

# 381
  • Sunshine state
Някои от участниците едва сготвиха това, което са репетирали толкова пъти, та не съм убедена, че ще се справят добре по-натам.

# 382
  • Испания
Не си ли замина този, който е правил тортата 40 пъти?

# 383
  • София
Не си ли замина този, който е правил тортата 40 пъти?
Да! Той всъщност не беше готвач, а някакъв клоун или шут!

# 384
Ами това е телевизионно шоу, не професионално училище за готвачи с изпит. Та нормално е да има много аматьори, последните години е доста модерно да се готви. Лично аз познавам много жени, които изведнъж решиха, че всички ще се хранят много здравословно, готвят нон-стоп, но за мен резултатите са плейтнати... буламачи.
А сектантите, които никога не близват джънк ги подминавам направо. Не ми се слушат лекции.

# 385
За последното не си права. Въпрос на убеждение е да ограничиш захарта и джънка на детето си. И малко усилие. Не зависи от това дали работиш или не.
А какво ще яде като порасне, това вече никой не може да знае. Надеждата е, че при вече създадени правилни хранителни навици, няма да се втурне изоглаво към боклуците.

Въобще не ме разбра.
Имах предвид, че фокусирани и осмислящи дните си по точно определен начин хора задават абсолютни критерии за успешност, за да се чувстват добре. Било ядене, било спорт или т.н. Уви, реалността (им) е доста различна.
Но то е и въпрос на зрялост и балансирано светоусещане.

# 386
Следя предаването и в други държави. Нямам наблюдения да е спечелил някой, който твърдо се придържа към убежденията си от началото до края - веган, вегетарианец, кето и т.н.
Според мен подобни участници ги включват за по-висока гледаемост.
Накрая винаги печели най-симпатичния за зрителите, който като по чудо от не можещ да направи майонеза, се е научил да готви и плейтва на ниво скъп ресторант.

# 387
  • Испания

Във вторник кандидатите за титлата „MasterChef“ и за приза от 100 000 лева ще отворят първите кутии и ще открият в тях типични за различни региони на страната ни продукти. Някои ще се изкушат да използват максимум от съставките, а други ще заложат на принципа „По-малкото е повече“.

В сряда започва отборна битка, каквато историята на „MasterChef“ не познава. В нея ще се очертаят първите лидери и ще изпъкнат различни организаторски стилове. Кулинарното пътешествие ще прескочи до континент с дъх на силни, екзотични подправки.

След серия от разнообразни сблъсъци в два последователни дни някои участници ще дадат силни заявки за титлата, а други ще си тръгнат завинаги от най-доброто кулинарно шоу, за да продължат да готвя с любов, но у дома.

Предположението ми ще се окаже вярно. Прекалено много получиха престилка и тази седмица ще си тръгне повече от един участник.

Заглавието ме зарадва и подведе. Казах си: "Е, най-сетне ще има отборна битка извън студиото", но... не би.

# 388
Шеф Роу е със страхотно ансамбълче тази вечер. Много е вариететна Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 389
Направо шукаритетна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт