ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 375
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Някакси ме стегна гърлото. Колко гадно - отново е 23.58 и 2020 се завръща!
Поздравления за девойката!

# 256
  • о`майна лунна нощ е
Наборчето нещо му става. Днес по програма нямат първи час и почват чак в 8,20 часа. Но! Вчера каза, че става и тръгва пак нормално за 7,30 часа в училище, защото кабинетът бил празен, а той с /ще ги нарека условно Кирето и Емчо/ трябвало да решават задачи по математика.

Както и други споменаха - това дистанционно им разстрои чакрите и физическата издръжливост. Каза, че се уморява много в училище и ентусиазмът от втория първи учебен ден, нещо намаля до критичния минимум. От "един ден отлетя" мина на "ох, остават още ... олеле, цели шест дни в клас".

# 257
  • София
Добро утро! ☕
Много добър разказ, браво! 🤗
Незаслужено оплювяме 2020, просто така се случи.
Моят осмокласник ме дразни с глупости. Понеже е супер пестелив, не си купува нищо. В дните, в които излиза рано, не яде по цял ден. Онзи ден имаха минус първи и нулев час спортни дейности, после пак ФВС последни часове и не беше си купил дори вода. Станало му зле след втората доза спорт. Може ли такива неща... Пари има в себе си,  не иска да носи нищо. Та, само заради това се радвам, че ще останат пак вкъщи. Тук поне нещо ще се храни...

# 258
  • София
Наборът се е поизложил на контролното по математика - някакви задачи недорешил, една задача оставил за накрая, предал и после се сетил за нея... Хич не изглеждаше притеснен, обаче...

# 259
Моят пък снощи решава квадратни уравнения. Ама не на хартия. Нещо го бъзикнах да вземе да направи една програма за решаване на квадратни уравнения и вечерта само с това се занимава. Задачите, които уж трябваше да реши пак артисаха. Контролното им всъщност щяло да е в понеделник.  Щеше уж по философия да учи. Не знам дали стигна до учебника.
Доживях да видя шестица по математика тази учебна година. Решил в час няколко задачи на дъската. Когато бяха присъствено в началото на годината, учителката не им пишеше оценки за излизанията на дъската. Сега обаче е решила да постави оценки докато са в училище и не са се върнали пак вкъщи.

# 260
  • Между гори и планини
А моя преди малко притеснен се обади, че едно момиче от класа им е под карантина, защото майка му е с Ковид 🥺 Бил стоял до момичето, а то носило маската си под носа. И моя вече е в паника, че се е заразил.

# 261
  • о`майна лунна нощ е
Бащата на набора е стоял с часове в бус с болен колега /разбрали са по-късно, че е такъв/ и не се зарази. Успокой го. Каквото и да е станало, в момента нищо не зависи от него.

На няколко места, а и в редица интервюта говоря за това, че е важно с какъв вирусен товар си се сблъскал. През човек няма начин да е много. Нали за това носим маски, мием ръце, дезинфекцираме - за да се сведе до минимум това, което може да пренесем и предадем като количество.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 12:02 от `ТуиГ

# 262
  • София
Много се развълнувах от разказа. Поздравления за девойката! Много ми помогна да разбера чувствата на моето дете, а и своите собствени ....

# 263
  • София
Доня, мисля че не става толкова лесно заразяването. Толкова много случаи има в които се заразява само един член от семейството, а другите са здрави въпреки ежедневния си контакт. Така че успокой детето. Пък и нищо вече не може да се направи.
Моят продължава да ходи с огромно желание на училище, въпреки многото контролни. Днес има две тамън по БЕЛ и френски и уж нещо преговаря вкъщи. Утре ще е отново 15-минутката по математика с многото задачи. Надявам се само да не реши отново да им преподаде още един раздел на куп, че тогава ще се гръмна. На всичкото отгоре като гледах започват геометрия и то окръжности, а тя му е по-слабата. И на мен де, защото явно пак трябва и аз да си я припомням и после да обяснявам. Вчера отново го питах кое предпочита ДО или ПО и категорично каза ПО. Факт е, че повече се изморява, а и се прибира доста късно към 7,45-7,50, но това е и защото изпраща до някъде гаджето, че ползват метрото, а на девойчето не му е най-удобното като транспорт, но явно така е преценило.

# 264
Ния всяка сутрин от 8.30 до 10.30 има допълнителни часове в ДО по ФЕ за подготовка за олимпиадата в неделя. Много са натоварени, с много домашни и контролни. В събота ще пропусне НОМ, но ще си отиде на школата по АЕ. Въпреки това не желае да се връща ДО. Ужасно е щастлива в ПО, колкото и да е в пъти по-натоварена точно тази седмица с двете олимпиади.

# 265
  • София
Въпреки това не желае да се връща ДО. Ужасно е щастлива в ПО...

Абсолютно същото е и вкъщи. Толкова ми е мъчно, че остана само още една седмица и после отново пред компютъра Sad и то в най-добрия случай за един месец, а колко ще е в действителност не се знае.

# 266
  • Между гори и планини
Успокоявах го...
Каква огромна разлика има в нашето детство, в нещата които вълнуваха нас на 14! Много ми е тъжно, че нашите деца не могат да усетят нашата свобода. И ние учихме, не сме неграмотни, но определено най-късно съм била на училище до 6.30ч. Бяха гладни години в средата на 90те, но пак бях по- спокойна.
Тези теми, които са описани в разказа на едно 14 годишно момиче, ме стряскат колко бързо порастват нашите деца. И живеят в страх, от болести, зарази и какво ли още не.

# 267
Е, а баба ми на 14 се е чудела как да избяга от мотиката, затова се е оженила на 16. Другата не е яла цяла седмица, за да накара баща й да я пусне да учи.
Времената се променят, но децата са си деца. Осигурили сме им детство, но няма как да ги предпазим от всичко. Такъв е животът, разумно е да живеят и да се съобразяват спрямо ситуацията.

# 268
Mдаа, само фактът, че имат повод да излизат и да се срещат с хора, ги прави щастливи!
Вярно контролните се леят-леят, но след първите 2 дни вече претръпнаха и виждат само забавното..
Единственото оплакване беше, че голямото междучасие беше от 10 до 10:30 и не ги пускали в хранителните магазини до училището да си купуват закуски и напитки.
Предвид че магазините бучат празни, защото пенсионерите не искат да им казват кога да пазаруват, тази мярка вече се изчерпа и е крайно време да я отмянят, но едва ли!

# 269
  • София
Доня, за ваше и негово успокоение, купете един бърз антигенен тест с гърлен секрет от аптеката. Под 20 лв са и не е неприятен за вземане.

Общи условия

Активация на акаунт