"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 493
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Варна, аз туитър не чета. Разчитам на четящите за инфо. И като не видях такова, рекох да спомена хрумката си.
Няма да се намесвам повече в темата.
Приятна вечер. Simple Smile

Кате, не беше упрек, че ни казваш нещо, което знаем.
В никакъв случай, наистина съжалявам, ако така си го изтълкувала.
Исках да кажа, че се върти такава версия, което означава, че не е изключена.
Аз много упорито смятах, че Махур е дете на Йомер, но явно не е така.
След думите на майката, вероятността Неджати да е чуждото дете става много по-голяма.
Особено, ако отчетем и отношението на Азиз към него.

Кате, пиши си спокойно в темата. Hearts

# 196
Катя, задължително ще споделяш прозренията си. Варна само ги потвърди, цитирайки Туитър. Аз преди няколко страници бях също предположила, че ако любовта на Омер и майката на Махур е по-старичка, нищо чудно Неджати да е тяхно дете. А пък може и само да съм си го мислила, да не съм го написала. Grinning И сега си мисля същото, въпреки че това не ни е казано още. Но няма как един баща да остави сина си да изгори жив.
Но лично много разчитам на всички мнения тук, защото криминалният жанр не ми е силата. Grinning Обичам да ми подсказват.

# 197
Остава въпросът, защо Седеф избира да сподели всичко това с Махур.
Тя, какво общо има с тази история?
Да, баща и има тъмно минало, но защо Седеф товари Махур с тази информация.
Защо не го сподели на Неджати, ако именно той е син на Йомер? Ако Неджати знаеше, че не е син на Азиз, щеше ли да преживява толкова различното отношение на баща си към него?
Мисля, че не знае...

# 198
И аз, знаете, предположих още я началото, че Неджати е син на Омер, но сега сменям версията. 😀
Може би си е син на Азис, обаче е видял убийството на Омер и последват резултатите - пиянство,  това странно желание на Азис да се отърве от него в пожара.

Пък и понеже си мисля, че Саваш е синът на Омер, много синове ще станат. 😀

Обаче си оставям вратичка, за да може в някакъв момент да кажа: Аз казах ли, че Неджати не е син на Азис. 😀 😀 😀

Продължавам с гледането...

# 199
  • София
Здравейте, момичета!
Варна, благодаря ти за преводите.
Много ми са полезни като гледам с руските субтитри. За мен  неизвестните са безброй и не съм убедена, че скоро ще се разкрият замислените интриги.
Катя, не казвай, че няма да  се намесваш в темата? Радвам се, че си тук.Flowers Hibiscus
Нали след като изказваме съмненията си, замисляме се, отново прехвърляме това което сме разбрали и това което другите мислят и става още по интересно. Ето аз искам да кажа моето мниние, че Неджати ми е симпатичен, въпреки, че непрекъснато пие, но и много чете. Умен е и знае много за живота и семейството си, но не ми се вярва турските сценаристи да изкарат майката да се е оженила бременна. Но защо ли пък - не? Възможно е. След като чета и вашите предположения си мисля, че Саваш е син на Йомер и не е случаен стремежа му да завладее фирмата, която е била и съсобственост с баща му. Най-вероятно Йомер е жив. Азис го "уби", но остави шофьора да го погребе, а дали стана така? Ако не е бил съвсем умрял и шофьора го е съжалил? Ох  започнах да фантазирам, но ще излезе, че гледам много криминалета.
Спирам и отново ще гледам с българските субтитри, може да изпускам нещо.
Хебава вечер на всички и бъдете здрави.

# 200
Нинка, сега като казваш, че само  Садък е заравял трупа, почти съм сигурна, че Омер ще изскочи отнякъде.
Може страховете на Садък да са затова.

Обаче пък Саваш говори за баща си като за мъртъв, та тук има пробойна в хипотезата ми. 😀

# 201
Цитат
Защо не го сподели на Неджати, ако именно той е син на Йомер?

Има логика.
Ако Азиз не е баща на Неджати, той определено не знае.
Иначе наистина нямаше да приема толкова тежко лошото му отношение.

Но това отношение едва ли е от вчера, той го е проявявал вероятно и докато Седеф (майката) е била жива.
Тогава е много по-логично да каже на Неджати, а не на Махур "Пази се много, баща ти е способен на всякакви злини".

# 202
А, спомняте ли си, кой влезе в стаята, когато майката щеше да разкрие тайната и прекъсна записа?

Илхан ли беше...
Имам чувството, че и от него се пазеше Седеф.

Неджати почти съм сигурна, че знае тайната на баща си и нарочно може и да се прави на пиянде, за да изглежда безобиден, защото се видя, че баща му няма да го пожали, ако усети заплаха в негово лице.

# 203
  • София
Момичета на мен не ми се връзва Махур да е дъщеря на Йомер. Махур е най-малкото дете и вероятно е зачената, когато Йомер е бил в затвора. Нали след като е излезал е убит. Ама май не е !
Пепелче, аз също мисля, че Неджати се прави на пиян. За мен той много е запознат с живота в дома им, но не  иска Азис да знае това. Кой влезе в стаята при Седеф? Май не е ясно още.

# 204
Неджати каза на прислужничката: "Мисля, че ти също си добър човек, въпреки че си дъщеря на Садък."

Това "въпреки" означава, че за него Садък не е добър, а лош човек.

Или знае за ролята му в убийството на Йомер, или му е неприятен, защото е верният слуга на неговия баща.

Цитат
Кой влезе в стаята при Седеф?

Илхан.

# 205
Относно кой влезе в стаята по време на записа - в един от моментите Илхан обгрижваше Седеф, докато тя прошепна нещо. Махур няколко пъти превърта този момент, но не можа да разчете шепота на устните. Ако става въпрос за този момент.

Обаче това е уместен въпрос - защо Седеф товари Махур с тази истина, че баща ѝ е убиец. Това е много нелогично, освен ако няма продължение записът и от Махур не се очаква нещо.

# 206
Доколкото си спомням в стаята влезе Илхан.
За мен държането настрана на Махур, докато майка и умира си беше умишлено.
Тя едва сега ще разбере защо.

# 207
  • Яко в Матрицата...
Да, Илхан влезе, добре се вижда, а майка й без глас каза: “Ще ти разкажа.” Поне аз това разчетох по устните й.

# 208
  • София
Доколкото си спомням в стаята влезе Илхан.
За мен държането настрана на Махур, докато майка и умира си беше умишлено.
Тя едва сега ще разбере защо.
И аз сега изгледах серията, и се включвам в анализите ви. Впрочем, момичета, изчетох ви всичките, и много ме радвате. Blue Heart Защото в темата няма "това е, само това, не приемам чуждо мнение", а напротив - всяка споделя мислите си, че даже и ги променя от пост в пост, в зависимост от разсъжденията си по сериала. А сериалът пък ни дава страшно много поводи да обмисляме и променяме мненията си, наистина. Wink

За мен Неджати знае за далаверите на баща си. Знае как е "изградена" империята на семейството, както Марашлъ каза в записа си, убедена съм. Именно затова и стои настрани от целия бизнес, именно затова са и тези "философски" (абсолютно неслучайни) вметки от негова страна, и тези разговори с "пролетариата". Че дори това, че ги нарича "пролетариат" е показателно, че именно в тях "се крие разковничето" - уж най-ниската класа, а са способни на "революция". Затова беше и "ти си добър човек, въпреки че си дъщеря на Садък" - защото е наясно за участието на Садък в мръсните дела на баща му.
Друг е въпросът доколко знае Неджати. За бизнеса може би, но дали знае за "убийството" и дали знае от какво е продиктувано то?

Аз също имах известни съмнения, че някой е дете на Йомер, обаче почвам да отстъпвам от тази теза. За мен основната мистерия си остава съпругата на Марашлъ и цялата загадка около нея. Да, може би тя наистина е тази с "кредитите" и разпитите, обаче има нещо, което съзнателно се държи в тайна от зрителя. И имам усещането, че разковничето е точно в тая съпруга, която по някакъв нелеп начин ще е свързана с Йомер.

Приятелите от армията също не бяха случайни. Естествено, сигурно също бяха планирани - да придобие Махур още по-голяма увереност в Джелял, сякаш той я допуска до себе си. Но няма нищо случайно в този сериал, всичко и всички са навързани.

Впрочем, не зная дали Марашлъ се пропука при целувката, или при пренощуването на Махур у тях ("ставай, баян, ехе!" Grinning), или на градинското парти. Обаче ей тук за мен беше ключовото при него - когато никой не го гледаше, отново осъзна, че лекичко се пропуква:

# 209
Мили момичета, може ли и аз да се присъединя към компанията на Марашлъ Wink
Току-що изгледах последния епизод. Много динамичен, с много загадки и обрати. Много им отива ролите на Бурак Дениз и на Алина Боз. Харесвам и героя на Бурак, мъж който не говори много, но защитава думите си с действия. Всичко каквото обещае, той го прави.

Общи условия

Активация на акаунт