Имам много задачи и му отказвам секс- - задръстена ли съм

• 22 353
  • 576
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Нормално ти е положението и състоянието.
Обясни му, че понякога няма да си на кеф, да го разбере и да не заплашва.

# 346
Включи го в домакинските задължения. Ако той ти помага, ти ще гледаш с друго око на секса. Ако обаче и той е толкова зает с работа, ти ще трябва от време на време да оставяш неошетано и да поръчвате готова храна, та да имате време за разпускане и да ти дойде желанието за секс. То чистенето, прането и готвенето няма да избягат.

# 347
Няма как жената да има желание за интимност с човек, който се опитва да демонстрира господстваща позиция над нея и който се опитва да стъпче самочувствието й. Така че проблемът, според мен, не е толкова детето или задълженията й, а по-скоро отношението му към нея. Той изглежда като човек с голямо его, който прекалено много говори за пари и прави сметки. Явно за него най-голямото благо за едно семейство са парите.

Авторке, направи ми впечатление, че казваш "той е инвестирал в мен..", което звучи ужасно. Ти да не си вещ, че да инвестира някой в теб? Струва ми се, че и твоята ценностна система е сбъркана като неговата или просто ти е промил мозъка, опитвайки се да те моделира и обучи по неговия начин. Когато любимия човек ти плаща част от шофьорския курс и ти купува таблет за рисуване, се нарича подарък, с който иска да те зарадва, а не инвестиция. Нормалните хора би трябвало да имат чувства и емоции, а не да правят сметки непрекъснато.

Друго, което ми направи впечатление е, че ти се е наложило през цялото майчинство да се притесняваш за пари и си се върнала по-рано на работа. Ако мъжът ти наистина изкарва пари, ще ти осигури спокойствие да си изгледаш детето и няма да се чувстваш притисната да се върнеш по-рано на работа. В някои семейства наистина е наложително, когато доходите не са достатъчни, но да имаш мъж, който се бие в гърдите колко пари изкарва и как ще купува имот, а същевременно да не ти осигури спокойствие да гледаш детето поне до 2 години, не ми се вижда много нормално.

# 348
Цитат на: luna

Цитат на: Uncommon

Скрит текст:
Покажи

В обувките на авторката се намира самата авторка, и тя има нужда от странична гледна точка.
Така че всеки от нас си е в своите обувки или пантофи. Дано, като чете за нашите различни ситуации и тълкувания, да й хрумне нещо полезно и да си даде отговор на въпросите, които я мъчат.
Точно това визирах. Щом не сме в състояние да видим отвътре ситуацията, значи не ни е по възможностите да дадем адекватни съвети, а само други тълкувания на други житейски ситуации, чужди на питащия, който може и никога да не ги преживее. В огромната си част.

... Чужди на питащия...
т.е. няма нужда въобще от коментари и от тема, разбира се. Няма друг, освен автора, който да е с този проблем, с това светоусещане, в следствие на тези обстоятелства. И в друга тема го казах, няма полза да влизам в нечии обувки и да му повторя грешките. Идеята е да дам друга гледна точка по поставен въпрос. И както каза Uncommon, дано нашите решения в подобни ситуации й помогнат да открие верния за себе си отговор.
Ако призоваваш към по-мек изказ, разбирам, но това философско излиянияе, прощавай, е само претенция за извисеност и съпричасност. Не съм убедена, че помага с нещо,.
Кой/кое определя адекватността на един съвет?
Ако забелязваш, не останахме на повърхността с едносричния отговор Не, не си задръстена, потърсихме проблем в дълбочина (изразните средства понякога са доста отрезвяващи, признавам).

# 349
  • София
Инвестицията, като термин, не се ползва само за пари и финанси.
От много отдавна тя е навлязла и на английски и на български в смисъл на "влагам" труд/време/енергия/внимание/ресурс.

Нито вест, нито инвест (vest, invest) като английски глаголи не се ограничават до финанси.
Едно от английските значения на vest e точно броня, жилетка, покритие.
Съответно, ин-вест, това е "вкарване в себе си", буквално.

# 350
Включи го в домакинските задължения.
Аха, и как става това? Да кажем, че за тези 10 години, а и преди това, не е пипнал нищичко, то ей сега ще се плесне по бедрата, както си седи на компа зомбирам, и ще пита къде седи прахосмукачката.

# 351
Не знам как става така, понеже не ми се е налагало да го изпитам на гърба си.
Ама има два варианта - сяда и му казва, че ако иска секс често, то трябва да намери начин да й помага с домакинската работа и да си делят задачите, за да може тя да има време да отдъхне.
- сяда и му обяснява, че е претоварена и да обсъдят варианта за закупуване на разни роботи - за чистене, сушилня, кукър и т.н.
Преди да започнем да се "обзавеждаме" с всякаква такава техника, ММ беше доста скептично настроен, просто защото не вярваше, че наистина ще вършат работата, за която ги рекламират. След последния уред, който закупих, вече е съгласен на абсолютно всякакви джаджи, които могат да спестят време и труд.

# 352
Скрит текст:
Цитат на: luna

Цитат на: Uncommon

Скрит текст:
Покажи

В обувките на авторката се намира самата авторка, и тя има нужда от странична гледна точка.
Така че всеки от нас си е в своите обувки или пантофи. Дано, като чете за нашите различни ситуации и тълкувания, да й хрумне нещо полезно и да си даде отговор на въпросите, които я мъчат.
Точно това визирах. Щом не сме в състояние да видим отвътре ситуацията, значи не ни е по възможностите да дадем адекватни съвети, а само други тълкувания на други житейски ситуации, чужди на питащия, който може и никога да не ги преживее. В огромната си част.

... Чужди на питащия...
т.е. няма нужда въобще от коментари и от тема, разбира се. Няма друг, освен автора, който да е с този проблем, с това светоусещане, в следствие на тези обстоятелства. И в друга тема го казах, няма полза да влизам в нечии обувки и да му повторя грешките. Идеята е да дам друга гледна точка по поставен въпрос. И както каза Uncommon, дано нашите решения в подобни ситуации й помогнат да открие верния за себе си отговор.
Ако призоваваш към по-мек изказ, разбирам, но това философско излиянияе, прощавай, е само претенция за извисеност и съпричасност. Не съм убедена, че помага с нещо,.
Кой/кое определя адекватността на един съвет?
Ако забелязваш, не останахме на повърхността с едносричния отговор Не, не си задръстена, потърсихме проблем в дълбочина (изразните средства понякога са доста отрезвяващи, признавам).
Няма нищо за прощаване.
 Умно, глупаво, претенция или не, човек трябва да стои зад думите си. Кой както може, така разбира.

# 353
За помагането вкъщи, аз останах с впечатлението, че авторката с голямо удоволствие шета и едва ли иска ИТ-то да стане от компа, за да хване прахосмукачката. (Той не е знае тя от коя страна се хваща). Според мен, само секс дето не й се прави. Според мен, многото задачи са по-скоро претекст, а не причина, защото ако искаше да прави секс, все щеше да го смести някъде в списъка със задачи, за сметка на второто бърсане на прах или третото минаване с прахосмукачката.

Де факто, единият не иска да се занимава с битовизми - другият обича да му е подредено - си е неочаквано добра комбинация.

# 354
  • София
Сещам се една съфорумка как написа, че като готвел мъжът й, бил длъжен всичко да си измие, а пък тя после минавала с не знам какви си химии, щото не понасяла нещо да не е лъснато по неин тертип.
На такова ми прилича и при авторката, щом по 5 пъти може да лъсне на ден къщата.

# 355
  • София
Сега, да не се обиждат ИТтата, но според мен ако спре да бърше прах и да пуска прахосмукачка, ИТто ще забележи след няколко месеца.

Де факто, единият не иска да се занимава с битовизми - другият обича да му е подредено - си е неочаквано добра комбинация.
Реално е неочаквано ЛОША комбинация. Пример: темата.
Защото за единият е задължително да се чисти по 3 пъти на ден. За другият, пък, по 1 път в месеца.
За секс, обратното.

Е, как да сработи това!?

Пак са се усетили рано, на по 30-40 години. Можеше и на 50 да се чудят какво не е наред.

Аз лично нямам претенции нито към готвене, нито към чистене, нито към пране.Оправям се супер бързо и оптимизирано. Е, не е 5 звезден хотел и ресторант, но ми остава време за други задачи, а не оставам нито гладен, нито мръсен. Но ако някой редовно започне да ми вдига гири за такива (за мен маловажни и абсурдно пилеещи време задачи), сериозно ще дам назаден.

# 356
Ами не е така. ИТ-то у нас забелязва още в първия почивен ден. Да не говорим, че от началото на пандемията е на график -у нас/на работа и основно през седмицата той поддържа, ако е бил у нас. Мърльовците са си мърльовци без значение на професията.
Сега ако тя иска да е перфектно изчистено като от списание, а той обича да си личи, че в тази къща живеят хора и не е за изложба, са две различни неща.

# 357
Да, задръстена сте.

# 358
  • Далече, далече
Мисля, че авторката има прекалено високи очаквания към себе си. Опитва се да бъде перфектна домакиня и майка. От това може да изпуши напълно.

Мъжът й ми прилича на селски тарикат- цял живот гледа да не се прецака и да изкяри нещо. Доколкото разбрах той й дава заеми - очаква да му върне парите, които й е дал и тя ги връща.

Прави секс по четири пъти седмица и иска повече. Щом има толкова физическа енергия, може да я използва, за да й помага, но не го прави. Направо с кеф да искаш такъв!

# 359
Отказва му защото той е нещо като ерген, ама с дете. Той си живее като такъв, очаква си и секса като по ергенски ( без грижа по деца, без умора от детски истерии, болести и еднообразие). Тя го вижда това нещо, негодува и знае, че той няма да се промени. Даже се е отчаяла,че и другите са същите и то си е донякъде така, масово мъжете в днешно време не искат да си поемат бащинските задължения и жените поемат всичко на плещите си. Само че вечер мъжлето си чака сексчето, без да го е грижа че партньорката му го е отменила по всички задължения и единствено иска да заспи.

Общи условия

Активация на акаунт