Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 63 051
  • 886
  •   1
Отговори
# 630
  • пустинята Гоби
Подкожните пъпки при мен са там, където нямам черни точки. Примерно най-огромната беше под лицето, там където почва шията. Изобщо черните ми точки не избиват, не намаляват и си седят и си ме грозят трайно. Опитвам се да ги минимизирам и почиствам, полза няма - пак си се завръщат и мазането с третиноин не им влияе. Това е при моята кожа, при друг може да е друго - да пробва.

# 631
Мажете ли нещо преди третиноина и след него изчаквате ли известно време преди да нанесете шипковото масло.

# 632
  • пустинята Гоби
Пропуснала съм, кой се маже с шипково масло? Повечето дами наблягат на Бепантен или друга хидратация след третиноина.

# 633
Стига де, грешно да съм разбрала ли. Може ли по-подробно изчаква ли се и колко след третиноина, за да се намаже друго, а преди него маже ли се нещо друго.

# 634
  • пустинята Гоби
Аз не мажа с друго, с мазна кожа съм и гледам да не се плескам излишно. След третиноина мажа с по-богат крем, Бепантен ми е слаб и като цяло не ми хареса. Реално, ако имаш вечерна рутина с крем, може да го слагаш след третиноина. Аз изчаквам 20-30 минути, може и повече, според зависи. Около очите мажа с околоочен крем. Изобщо правя това, което си правя и без третиноина.

С шипково правя маслено измиване вечер. После грижливо го чистя. Абсурд да се плескам с масло с тази мазна кожа и несъвършенства. Вече, ако си със суха кожа, може би става, честно казано - нямам идея.

# 635
Аз си се мажа с Бепантен преди трет, а след него не слагам нищо. Може и обратното - първо трет, после нещо отгоре. Няма нужда от изчакване. Може би ако след трета се слага масло, може да се изчака 2-3 минути. От маслата се отказах като мазило, мазни пък не хидратират, а на мен ми трябва хидратация, не мазно.

# 636
Май в чуждестранните групи за тертиноин във фейса съм го чела. От Ординари също ми бяха дали рутина с шипково след ретиноида, изрично бях подчертала, че съм със смесена кожа и акне, което боря.

# 637
Ами мажи се и виж как ти е, ако ти харесва си го ползвай, ако не, не. Според мен шипковото няма да даде кой знае каква разлика в сравнение с всяко друго масло. Поне не забележима.

# 638
Не съм се отървала все още от затворените комедони или излизащи пъпки, вече две години съм на ретиноида на ординари и шипковото. Ще ви послушам и ще сменя играта, дайте идеи за конкретни продукти освен бепантен.

# 639
На Ла-Рош Цикапласт, Юсерин с 5% уреа, Авино с овес (не знам този последния дали го има в Бг).

# 640
  • пустинята Гоби
Аз сега мажа Nuxe Merveillance Expert за нормална кожа, ползвах и околоочния от серията хареса ми. Плътен е кремът и го мажа вечер. Честно казано пробвам различни постоянно, важно ми е да хидратират, да са богати, но пък да не са супер тежки и мазни.

# 641
Аз ползвам Moisturising factors на The Ordinary вече втора опаковка и съм много доволна, но не разчитам само на тях. Рутината ми вечер е измиване с измиващо олио и гел или само гел според зависи, спрей тонер на Ревокс, тонер/есенция на SVR В3 (с ниацинамид и хиалурон) отгоре хиалурона на ТО, околоочен, слагам третиноина и след 15-20 минути слагам крема на ТО, ако обаче кожата ми е чувствителна и белеща се и няма да мажа цялото лице а само някоя пъпка обръщам реда и мажа крема на ТО и после трет на избрани места. Често слагам и олио върху всичко това защото съм със суха тънка кожа и мога да понеса повечко мазане. Много съм доволна от сквалана на ТО (100% plant derived squalane) не запушва порите, супер леко и попива много бързо.

# 642
Имам два въпроса и една благодарност!
Някой тук беше препоръчал крема на mixa 25% с масло от вечерна иглика. Търсех точно нещо бюджетно и супер подхранващо. Много ми допадна, благодаря за препоръката! Само ми е една идея по парфюмиран от желаното, но се търпи. Ползвам го вечер, през деня и аз съм с Moisturising factors на TO.
Сега с въпросите. На 36 съм,  от около месец въвеждам третиноин за решение на комплексни проблеми. Имам доста черни точки и бели точки (не пъпки, а точки). Струва ми се, че вече забелязвам подобрение в черните точки. Колко време отне при вас изчистването им? Също така, смятате ли че белите точки също ще се повлияят, засега не виждам промяна при тях?

# 643
Аз бих казала около 6+ месеца ми отне за черните точки. Имах и от белите от двете страни на брадичката - запушени пори, които се пълнят със себум и се раздуват под кожата. Те също изчезнаха, а също и милиумите, които бяха започнали да излизат от долната страна по орбитите на очите. Малките бенки също. Общо взето, трябва време за тези неща - кожата да се обнови и регулира.

# 644
  • пустинята Гоби
При мен белите точки, които имах (1-2 броя) се повлияха много бързо (месец). Да не се потретвам, ама черните още ме красят.

Общи условия

Активация на акаунт