Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 64 597
  • 886
  •   2
Отговори
# 210
Защо е задължително двустъпковото почистване, може ли да се обосновете?
Ами тя каза... Клин клин избива... Еднаквите разтварят еднакви... Мазнини се разтварят с мазнини, а гримове, слънцезащити са на маслена основа...

# 211
Скрит текст:
Преди да започна трет, ползвах 1 месец витаин Ц 23% на ТО и бях много доволна, след 2 седмици ползване някакси кожата ми стана беличка и чиста. Спрях го като започнах трет, защото това е най-силният витамин Ц и честно казано не знам как го съчетавате вие Simple Smile Аз не бих посмяла... Но ако не ви предизвиква раздразнение, ефект при мен имаше...
[/quote]
А задържа ли се този ефект?
ТО имат и 30%, също и чиста L- Ascrobic acid (витамин Ц) прах, за който казват, че е много много по - силен от другите (The format of this formula is a very fine, anhydrous, L-Ascorbic Acid powder and, as such, provides the most direct exposure of extremely high concentrations of Vitamin C topically.) за друго : (It is considered a gold standard of Vitamin C derivatives due to its high stability and comfortable use, but it's impossible to achieve extremely high L-Ascorbic Acid potency with this solution.)

Но пък също така от ТО казват, че за изсветляване са по-добри другите и най-вече Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%
It's notable that, leaving aside the general benefits of topical Vitamin C (where pure L-Ascorbic Acid wins), the derivatives of Vitamin C have been shown to offer better brightening results than pure L-Ascorbic Acid.

И някъде май четох, (пак от ТО писано) че като се смеси праха ставал еди колко си процента, а нали трябва да се смеси с нещо.

А за този 23% също дават, че е:
The format of this formula is a suspension of very fine L-Ascorbic Acid powder and, as such, provides the most direct exposure of extremely high concentrations of Vitamin C topically. With such format, there are 2 important things to consider
И се обърках вече.

# 212
Аз така брутално се изгорих с един DIY серум с аскорбинова киселина на прах, че повече за витамин Ц не искам да чуя...

# 213
Аз така брутално се изгорих с един DIY серум с аскорбинова киселина на прах, че повече за витамин Ц не искам да чуя...
Да....много лоша идея...
Момичета вие до кога мажете трета ,аз лятото го оставям само веднъж седмично за поддръжка .

# 214
Скрит текст:
Когато се ползва третиноин, задължително се ползва слънцезащита, която задължително изисква двустъпково измиване вечер - олио, за да се разтворят спф филтрите и гел или пяна за отмиване на олиото. Всяко друго миене, при положение, че ползвате трет, е неправилно, а четките могат доста да ви разранят кожите...

Пъпки могат да се получат и от недобро премахване на слънцезащитните филтри, така че прочете подробно как да се почиствате вечер...
Ползвам слънцезащита целогодишно десетки години. Не съм правила никога двойно почистване и кожата ми е чиста без пъпки.
Защо е задължително двустъпковото почистване, може ли да се обосновете?
[/quote]

Най-вече понеже слънцезащитните филтри са масленоразтворими, т.е. ако се измиете с друго, не с продукт на маслена основа, не ги премахвате от кожата и ако не пъпки, то според мен може и по-лоши неща да станат... има някои филтри, които доказано се абсорбират през кожата.

# 215
Аз имам вит Ц на прах и смесвам една мерителна лъжичка с крем,колкото два лешника (да речем), после нанасям на шице,шия и деколте.Не съм имала проблем.

# 216

Това всъщност е една от най-лошите идеи на Оридинери, вит. С на прах, никой читав дерматолог няма да Ви препоръча да ползвате вит. С  на прах- изгаряния, раздранения, нарушена кожна бариера са почти винаги в кърпа вързани, за ефективност да не коментираме до колко е и каква. Абсолютно невъзможно е да се прецезира количеството дори с мерителната лъжичка, а знаем колко неустойчив е вит. С , как оксидира и какво точно остава от потенцията му след като отворим бурканчето. С какви продукти се смесва и за евентуални рекации между тях. Пълна каша.
Същата работа и с Ниацинамид на прах.

На пазара е пълно със серуми с вит. С, истината е че много малко от тях са доказано действащи и ефективни, заради високата му нестабилност. И според някои дерматолози, за да се напасне формулалата на вит. С  в серум и да проникне в кожата е много пипкаво. Предлагат се и деривати на вит С , Ординари също има, които уж са по-стабилни.

Препоръчава се почти навсякъде, ако се заровите да четете за вит. С серумите, той да има като съставки вит. Е и ферулова киселина, защото го стабилизират:

If you want to use a serum with L-ascorbic acid—the most proven and potent form of vitamin C—you need to be aware that it is highly unstable.
Ideally, look for L-ascorbic acid serums that also include ferulic acid and vitamin E, which will help stabilize the formula (not to mention double its photoprotection!).

# 217
  • пустинята Гоби
И аз имам торбички като показаните, под едното око повече. Обаче не съм убедена, че са от третиноина, ще ги наблюдавам като ги спра.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 21:04 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 218
За витамин Ц серум мога с две ръце да препоръчам Ампулите на Виши (има и с гликолова к-на и те са много хубави). Ползвах ги миналата година и от една опаковка с 10 бр видях огромна разлика, каквато би трябвало от вит. Ц да има според описанията. Ползвала съм и двата вида на ТО и не ми харесваха като текстура, усещане пък и ефект не видях. Ампулите на Виши са като вода, попиват веднага без да оставят следа и може спокойно да се ползва друга козметика. Никога не са ми щипели и дразнели, за разлика от кремовете на ТО, пък ефекта беше добър. Бих ги ползвала пак лятото, докато почивам от трет.

# 219

Най-вече понеже слънцезащитните филтри са масленоразтворими, т.е. ако се измиете с друго, не с продукт на маслена основа, не ги премахвате от кожата и ако не пъпки, то според мен може и по-лоши неща да станат... има някои филтри, които доказано се абсорбират през кожата.

Почти всичката бяла козматика е маслено разтворима. Защо толкова се набляга на слънцезащитата не ми е ясно.

В тоалетното мляко нали има мазнини примерно? Защо не е подходящо за почистване не разбирам?

PeachHoney , ще споделиш ли кои са тези ампули, ако може снимка да прикачиш или линк да ги видя.

# 220
На Виши дерматоложката каза,че са добри.Юсерин имат хубав витамин с под формата на крем е но е много добър.Аз ползвам на Паула Чойс 20 процента и виждам разлика,кожата сияе.Да попитам третиноина помогнал ли е на някого за оклоочния контур?Гламно там ми е проблема,какво ли не слагам вече.Кожата ми е много тънка там.Имате ли подобрение в тази област от третиноина?

# 221
  • Варна
Тези витамин Ц и ниацинамид на прах са наистина голямо недоразумение. Няма как да си приготвиш в домашни условия точен процент концентрация. И по-голям процент не винаги означава по - добро действие. Аз мисля да пробвам на G&G витамин Ц - то.

# 222
Почти всичката бяла козматика е маслено разтворима. Защо толкова се набляга на слънцезащитата не ми е ясно.
Вероятно, защото слънцезащитата се прави и така, че да не се изтрива лесно, за да може производителите да претендират за дълготрайна защита, което би продавало по-добре продукта.

# 223
и аз така хубаво се изгорих с Glicolic Acid, т. нар млечна киселинаЛицето ти става  все едно си излезнал от пожар, първите 2-3 дни е ужасно, обезобразен боли те всичко не само кожата, главоболие, напрежение, психическа натовареност...
Внимавайте с тези киселини, всичко това е химия...
Каквито и резултати да описват, кожата се третира и по някакъв начин е товарим!!!
Особено тези мадами, като мен с тънка и чувствителна кожа
Вече съм на 4  ден от изгарянето и само я гледам кожичката ми и се моля да оздравее:)
Бъдете внимателни , наистина е ужасно преживяването при прегаряне ...
Вече си имам многооооо голяма поука

# 224
и аз така хубаво се изгорих с Glicolic Acid, т. нар млечна киселина
Glycolic acid е гликолова киселина.
Млечна киселина е Lactic acid.

Дамата, която писа, че се е изгорила с млечна киселина е ползвала тази на Алтея, която е 80 процентна и не се слага директно на лицето. Не е прочела, че киселината се разрежда и се е намазала.

Общи условия

Активация на акаунт