Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 61 974
  • 886
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Някой да забелязва засилване на финните  косъмчета по лицето? Скубя вежди по - често и в по - голям обем. И имам поява на нови косъмчета.

# 706
Надали е от третиноин това.

# 707
  • Бургас
Надали е от третиноин това.
Не го свързвам с нищо друго. Нямам хормонална причина, не съм въвеждала нищо друго ново.

# 708
Не съм чела за подобни оплаквания и при мен няма подобен ефект, но не претендирам за изчерпателност. Дано да се включат и други, но ако е проблем, бих го търсила и другаде за всеки случай.

# 709
  • Бургас
Не съм чела за подобни оплаквания и при мен няма подобен ефект, но не претендирам за изчерпателност. Дано да се включат и други, но ако е проблем, бих го търсила и другаде за всеки случай.
За сега не бих го нарекла проблем дори, но виждам, че има засилване на окосмяването. Не е много, защото никога не съм имала нужда от допълнително обезкосмяване и т.н. на зони от лицето. Но първо забелязах веждите /тук е по - скоро добър ефект, редуциращ нуждата от микроблейдинг Simple Smile /, после между самите вежди и на места на скулите...виждам ги само с увеличително огледало и е трудно да се видят от друг човек. Ще поровя за проучания.

# 710
И аз не вярвам да е от това. Може да нямате хормонални проблеми, но хормоните често имат флуктуации и примерно ако в последно време се храните по различен начин (повече биотин в менюто, повече протеин или пък обратното-повече джънк, който да отключва някакъв лек хирзутизъм или пък повече стрес, който също увеличава мъжките хормони), е възможно да е от това. Ако пиете витамини-също възможно. Има много причини. А хормоните се влияят постоянно от нещо, така че винаги е възможно да се отключи нещо.

# 711
  • Бургас
Ще видя как ще се отрази още малко ползване и ще разбера.
Хормонални проблеми нямам. Изседвах всички женски + заедно с тестостерона, DHEA-S - там няма нищо говорещо за косми.
Из разни сайтове пише, че трет вече се включва за лечение на определени видове алопеция и сгъстяване на брада при мъжете. Но пък, аз не съм мъж.

# 712
Струва ми се, че ако трет се включва в такова лечение е по-скоро за оптимизиране на естествената функция на кожата, отколкото промотирането на разтежа на космите пер се.

# 713
  • Бургас
Струва ми се, че ако трет се включва в такова лечение е по-скоро за оптимизиране на естествената функция на кожата, отколкото промотирането на разтежа на космите пер се.
Само също оказва влияние.

Тук за коса:
Tretinoin was shown to stimulate some hair regrowth in approximately 58% of the subjects studied. One female subject with pronounced alopecia for more than 20 years had regrowth of hair using only tretinoin for a period of 18 months. Tretinoin has been shown to promote and regulate cell proliferation and differentiation in the epithelium and may promote vascular proliferation. These factors are important for hair growth promotion.
Тук за брада:
https://www.ijpsonline.com/articles/review-of-topical-therapies- … d-enhancement.pdf

# 714
Все пак, трябва да се има предвид, че ефектът е на места, на които по принцип има коса, а не на места на които няма или космите са съвсем фини. Не са така правопропорционални нещата и без изследване за конкретни зони, не може да се екстраполира за навсякъде. С други думи, ако нямаш потенциал за брада, мазането с третиноин няма да накара да израсте такава. Не знам дали се изразявам достатъчно ясно.

# 715
Аз също забелязвам подобен ефект, друг не би го видял, но всеки си познава лицето.
Отдавах го на това, че почти спрях пилинг маските, а те много скубят

# 716
Добре, щом никой не го вижда освен с увеличително огледало, аэ не виждам драма честно каэано.

# 717
Увеличителното огледало е нещото което няма място при мен Laughing
Сериозно, защо изобщо ползвате такова нещо?

# 718
И аэ се чудя. Joy

# 719
  • пустинята Гоби
Огледалцата вървят в комплект - нормално и увеличително, но аз не поглеждам във второто, че се щадя. Не съм забелязала да съм се окосмила от третиноина, особено в областта на веждите.

Общи условия

Активация на акаунт