Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 63 011
  • 886
  •   1
Отговори
# 690
  • пустинята Гоби
Ще се изследвам, че ми стана интересно. Само да отмине пика на пандемията, сега не ми се завивала в лаборатория.

# 691
Ще се изследвам, че ми стана интересно. Само да отмине пика на пандемията, сега не ми се завивала в лаборатория.
При мъжът ми и малкия син се оказа, че не успяват да задържат вит Д, който имат в тялото и са дефицитни.Имат много специфично излривяване. на последните ребра.Наскоро ни обърнаха внимание лекарите и се тестваха-бяха поднормени.Аз, която много обичам навън и  лятото се пържа на плажа , също се тествах и за най-голямо учудване аз бях два пъти поднормена, дори повече
от тях.Никога нямаше да ми хрумне да се тествам иначе.

# 692
За това говоря. Достатъчно излагане на слънце не е равно на достатъчно добри нива, за това трябва да се следи, особен опри използване редовно на слънцезащита, не само на лицето.

# 693
От есента задължително пия вит Д 2 + К,гледам да го прекарвам с нещо мазно,има огромна разлика от дефицитите на 20 и на 4О год.
АКНЕЛИЗ 0.1% мажа след серум с ниацинамид през ден ,отгоре слагам нощен крем +масло ( добре ми запечатва всичко и кожата ми не се изсушава,така...

# 694
Въпросът е какво вие намирате эа ,,достатъчно". Достатъчно е иэлагането, когато нивата ви са добри. Ако са под нормата, или не се иэлагате достатъчно на слънце эа типа ви кожа (кожа тип III има повече нужда от слънце от някоя скандонавска Снежанка например...), или полэвате прекалено много слънцеэащита (докаэано е, че максимален баланс между предпаэване от рак и добри вит Д нива се постигат, след като човек маже тялото едва след 30-60 мин. силно слънце или след малко повече време при по-слабо слънце), или имате някакъв вроден/получен в последствие проблем с обраэуването на вит Д в кожата от слънцето.

Беэ добавки, само с иэлагане достатъчно на слънце, вит. Д ми е в оптимални нива от късна пролет до късна есен, а в дефицит не съм била от студентка. Тоэи октомври в средата беше 58 при долна граница 30. Януари пък беше 31. Тогава вече вэемах до март от време на време вит Д, эа да не падне под нормата. Сега също почнах поддържаща доэа, бременна съм на всичкото отгоре.

Иэлагането ми на слънце е следното:
от март месец като почне да пече и да не е чак толкова студено, эапочвам да се пека във всеки слънчев ден на терасата/ако съм на работа-на раэходка на някоя пейка/ на плажа с поне голи ръце до почти рамото и ако ситуацията го поэволява и голи крака до коленете. Ако съм си вкъщи и е поне 12-13 градуса, по къси гащи и тениска эа поне 30 мин на ден. Преэ уикенда повече. Слънцеэащита полэвам само на лицето и гушата целогодишно 50 фактор, иначе по тялото и лятото не, само ако въэнамерявам цял ден да съм на плажа.

Преэ топлата пролет/лято имам всеки ден едни 30-60 минути минимум по голи крака и ръце беэ слънцеэащита, в които се пека. Нося много рокли/поли и на работа, а слънцето дори в късния следобед е достатъчно силно эа една сесия витамин Д. Спортувам предимно тичане, което също помага много-по къси гащи и потник по поне час в умерено слънце, всеки или почти всеки ден. Преэ уикендите или дори понякога преэ седмицата винаги имам едни поне 3 часа плаж в топлото време по бански, лятото се пека и по бански на терасата.

Та така, въэможно е с иэлагане на слънце човек да има високи нива, но трябва старание наистина иэлагането да е достатъчно, да не се прекалява със спфа и да е всеки ден. Добавките според мен са ок эа късна есен до ранна пролет эа поддържане.

Аэ всъщност отворих темата да питам може ли ретиноидите да се полэват по време на кърмене? Чудя се дали да не се эапася эа след два месеца, понеже намерих иэгодно предложение.

# 695
Вероятно може, понеже не се натрупва в организма, но не приемай мнението за меродавно.

# 696
Момичета, има ли някоя която е ползвала на avene physiolift night balm или la roche posay r redermic cream, кой е по-добър и подходящ за навлизане в употребата на ретинол? Момичето е със суха кожа. Мерси!

Здравейте,
Аз използвах Ла Рош Редермик Р. Много е лек и приятен. Имам нормална кожа и не съм усещала изсушаване, нито белене. Кремът се разнася лено, има аромат, с който се свиква бързо. Слагала съм го на врата и деколтето, никакви реакции. Смятам, че е добър крем за начало. Имаше видими резултати, много бързо.
Сега използвам Медик8 Ретинал 6. След него ще пробвам A Game на G&G. Още не съм “готова” за третиноин, а и при мен е само с рецепта.

# 697
Здравейте, искам да попитам дали трябва да си използвм акнелиз 0,025 до края при положение че вече ми понася, имам предвид, че съм на половината и дали напрво мога да мина на по високия процент?

# 698
Можеш, разбира се. Аз обаче, бих ги съчетавала докато свърши отворената тубичка поне. Хем няма да се похаби старото, хем преходът ще е по-плавен.

# 699
Здравейте, вече мажа 4ти път(по веднъж седмично) и забелязвам, че цялата ми длан се бели и самата кожа е пресушена. Дали може да е от третиноина? По принцип зимата много ми изсъхва кожата на ръцете, но е основно между пръстите на ръцете, а сега е по цялата длан.

# 700
Ти размазваш ли на ръцете? Аз си взимам едно грахче и правя точки по лицето и разнасям с пръсти. Не ми се е случило да се белят ръцете.
Може да е от липса на витамини, използвай хубава хидратация за ръце

# 701
Не ми се е случвало, но аз нямам проблем с кожата на ръцете. Измивай ги с вода и сапунче след мазане. Аз само си избърсвам пръстите в една кърпа която ми стои за тази цел на тоалетката.

# 702
Dwale, точно така процедирам и аз. Вчера се мазах и днес цялата кожа на пръстите и дланта на дясната ръка се белеше. Може да е за това, че ми е много суха кожата. Днес слагах повече крем и е по-добре.
Миоки, уж ги мия със сапун и вода, понеже самия крем е много мазен и лепкав и нямам как иначе, но явно пак остава.

# 703
Аз не ползвам цялата длан за разнасяне, само два пръста - показалец и среден. В краен случай, ако е много тежко положението, слагай ръкавица.

# 704
В началото разнасям само с пръсти, но после понеже е много мазен го втривам с цяла длан, за да може да попие. Другия път ще го оставя така. Иначе не е чак толкова зле, просто е изпръхнала и се виждат много фини люспички.

Общи условия

Активация на акаунт