Избор на сушилня - Тема 18

• 47 012
  • 707
  •   1
Отговори
# 660
Честита! Със здраве да си я ползвате.
Аз имам гумени с бодлички и вълнени. Не забелязвам особена разлика. Ползвам ги предимно за сушене на пухени неща.

# 661
  • в 1001-та нощ
Топки не ползвам. Няма нужда.

# 662
Насито , честита да ти е !
Аз топки не ползвам / имам 3 вълнени от Юск / но просто не намирам разлика с тях или без тях / .

# 663
  • На изток от Ада
Да докладвам за омекотителя усеща се 2 пъти съм слагала Семана и Ленор.

Да питам лен сушите ли? И вълна, аз все още нямам кошница. На коя програма?

# 664
  • Варна
А, в упътването прочетохте ли да видите какво пише за ползването на омекотител?

# 665
Когато си взех сушилня, прочетох, че не е хубаво да се ползва омекотител при прането и съм спряла.
Но сега се замислих за течните перилни препарати. Те също ли да се избягват?

# 666
Когато си взех сушилня, прочетох, че не е хубаво да се ползва омекотител при прането и съм спряла.
Не, няма подобни препоръки. Зависи кои препарати предпочитате да ползвате. Общо за всички е, че трябва да са добре изплакнати за да няма ефекта на  wet dog smell.Течните са с повече консерванти/стабилизатори и често при бяло пране дават т.н."сива мъгла".
Всички производители дават в упътванията за ползване, почистване а сензорите от остатъци от перилни препарати, независимо къде са разположени, в драйверите или под отвора на барабана.
Омекотителите не се препоръчват, тъй като те се дозират при последното изплакване и остават по дрехите,а и сериозно може да повреди сушилнята.  Това е така, защото прането, обработено с омекотител, съдържа силикон. По време на процеса на сушене машината също се нагрява много и тези вещества, комбинирани с топлината, могат да причинят запушване/отлагания, филм/на сензорите на сушилнята. Това е фатално, тъй като машината вече не разпознава, когато прането завърши сушенето и приключва текущата програма твърде рано,дори прането да е все още влажно.
Самото сушене предоставя достатъчно мекота.

# 667
  • Велики Преслав
Не, няма подобни препоръки. Зависи кои препарати предпочитате да ползвате. Общо за всички е, че трябва да са добре изплакнати за да няма ефекта на  wet dog smell.Течните са с повече консерванти/стабилизатори и често при бяло пране дават т.н."сива мъгла".
Всички производители дават в упътванията за ползване, почистване а сензорите от остатъци от перилни препарати, независимо къде са разположени, в драйверите или под отвора на барабана.
Омекотителите не се препоръчват, тъй като те се дозират при последното изплакване и остават по дрехите,а и сериозно може да повреди сушилнята.  Това е така, защото прането, обработено с омекотител, съдържа силикон. По време на процеса на сушене машината също се нагрява много и тези вещества, комбинирани с топлината, могат да причинят запушване/отлагания, филм/на сензорите на сушилнята. Това е фатално, тъй като машината вече не разпознава, когато прането завърши сушенето и приключва текущата програма твърде рано,дори прането да е все още влажно.
Точно обратното. Затлачват се кондензаторите чак тогава и датчиците.
Това с драйверите не го схванах.

# 668
Точно обратното. Затлачват се кондензаторите чак тогава и датчиците.
Това с драйверите не го схванах.
Vasil Vasilev 676271, възможно е за топлообменника да е актуално, макар да го поставям силно под въпрос, а имено на каква база се обосновават. Аз почиствам при miele /сензора е в "реброто" /драйвер/. Две снимки за  визуализиране

При Siemens освен сензора почиствам и с препарат/машината е  със самопочистващ кондензатор и тъй като е във ваканционен имот и я "зазимявам" /не се ползва/за 3/4 или 5 месеца по инструкция е препоръчително с цел отстраняване на остатъци от мъх.
При LG сушилен шкаф с ТП, също почиствам сензори.
Не ползвам омекотител. При miele  си има  аром. флакон.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 14:27 от niljaniljo

# 669
Здраете,да ви запитам какво ви е мнението за сушилня Vestfrost-кондензациона с термо помпа.Ще ви бъда много благодарна да споделите мнението си за тази марка сушиня.

# 670
  • Велики Преслав
Това е нисък клас Беко, силно не препоръчвам.

# 671
Това е нисък клас Беко, силно не препоръчвам.

Да знам.Прегледах доста марки и имат едни и същи функции.Спрях се на тази марка защото е доста опростена и няма много електроника.А на някой от другите марки са бъкани с електроника и им плащаш и за марката.Ако се повредят нещо,първо им заминават електрониките.За това си търсех възможно най-упростената.А като функции и параметри са същите като другите марки.Незнам,така мисля

# 672
Ако знаете в каква заблуда сте...
Вероятно някой "разбирач" ви е наприказвал тези глупости за електрониката.

# 673
Пълна ...
Не знаех , че още има хора , който си избират уредите според това колко електроника имат ...

# 674
  • Велики Преслав
Ето точно така един майстор не успя да ми се абаснове какво исща да каже с цитирам "да няма много електроника"

Електрониката до такава степен е по-малко, че няма да се розвали по-късно.
Много харесвам да ми кажат че не искали дисплей щото се развалял. Няма уред вече дето няма дисплей.
  Та по въпроса. Не се гледа електрониката колко кг е вътре, а качеството на изпълнение, класа на кондензация, шума по време на работа, програми, филтри и други но не и електрониката.

Общи условия

Активация на акаунт