Разочарована от себе си

• 14 801
  • 346
  •   1
Отговори
# 150
Давайте съвети, които сте приложили и поне при вас са проработили.  Че на чужд гръб е лесно.

# 151
  • София
Аз познавам такъв случай - жената горе-долу на същата възраст роди с донорски материал. Живи и здрави са всички, гледа си детето и си свирка. Вярно, че беше голям зор, много притеснения, бебето се роди недоносено, но вече две години по-късно нещата се развиват добре.
Авторката нито ще е първата, нито последната родила без мъж, а с донорски материал. В крайна сметка детето остава, а при репродуктивни проблеми така или иначе ще трябва да мине през процедури. Мъжете са плашливи, не искат неприятности, влачене по клиники, ако могат за нула време да се сдобият с дете по лесния начин, т.е. готови са да зарежат жената, ако тя има проблеми и много бързо да се оженят за някоя, която може да е всякаква, но е без проблеми. Затова контрата винаги е у жената, защото тя остава без деца. Няма неотгледано дете, а ако майката е добре финансово, съвсем не й е нужно да си взема беля на главата да чака благоволението на мъж.

# 152
И това е вариант, но не е идеален. Какво се казва на дете, когато попита за баща си, а такъв реално няма?
Дори секса за една нощ е по-добра история от епруветката. Не, че съм против, просто си го представям и не знам какво бих обяснила на детето. И при положение, че никога не бих излъгала... не знам какво се казва..?

# 153
Скрит текст:
Белл87, разбирам те, но това са фантазии, сори, че го казвам. Зная, че е клише, но ако погледнеш историите на хората около себе си, на твоето семейство, приятали и т.н., дори тук най напосоки да прочетеш, много рядко хората чакат да подсигурят условия, та чак тогава да раждат. Най-искрено и лично, ако бях живяла навремето с мисълта за създаването на условия, сигурно и досега щях да съм бездетна. Младостта е измислена за раждане на деца, а не за живеене само за себе си, някакви хипотези за кариери и какво ли не. На млади години се правят връзки и се раждат деца - тогава човек много-много не задълбава. Сигурно знаеш за достатъчно много случаи дори в собствената си рода, когато хората са се женели след гимназия или като студенти - има цяло поколение студентски бебета. Деца се раждат не благодарение на условията, а въпреки липсата им. А родителите щат-нещат порастват и започват да правят някакви неща, за да изхранят децата си. Ако чакаш всичко да е както трябва, се превръщаш в любимата леля, която дава всичко за племенниците си. Няма време за чакане или за правене на добри условия. Докато умните създават условия за нероден Петко, лудите раждат.
Уважавам мнението ти, макар че не съм съгласна с него. Не всички сме еднакви и на всеки му е трудно да разбере онзи, който не мисли като него.

# 154
  • София
Бела, лесно разбирам какво имаш предвид, зная, че хората са различни. Но по същия начин по подразбиране не можем да върнем времето назад и да наваксаме неща, което няма как да се наваксат. Раждането на дете е точно от тези неща, които не се наваксват и времето работи срещу жената. Подходящите условия никога не настъпват - все няма достатъчно пари, достатъчно хубаво жилище, достатъчно време, достатъчно подходящ мъж, достатъчно... Затова рискът от раждане без достатъчно добри условия е пъти по-печеливш от добрите условия.

И какво ще му каже като пита за баща си? Точно пък, за това има цял списък с подходящи отговори. А ако детето има разширено семейство, което го обича и се грижи за него, тогава малко в периферията минава това с бащата. Няма какво да го мислим нероден Петко какво ще попита и как да му се отговори.

# 155
  • Blondeville
Какъв е този съпруг, който оставя жена си заради репродуктивен проблем още преди да са започнали борбата...”Темерутът” ми звучи сто пъти по-добре от такъв...

Не знам какъв е проблемът ти, но може да работиш в насока лечението му и извън връзка евентуално, ако е възможно.

Аз се улавям, че съм добила едно “качество”, което ненавиждам и преди съм ненавиждала винаги - гледам със съжаление жените без деца след определена възраст. Адски е грозно, но ми е станало нещо като инстинктивна реакция с годините.

Вярвам, че всеки човек усеща най-пълно готовността за деца, тогава, когато е срещнал подходящата половинка, щастлив е, и иска от двойка да се превърнат в семейство. Невинаги това се случва в идеалния възрастов диапазон. Но ако жената е наясно, че иска деца, трябва да го има предвид и този фактор, възрастта. Ако категорично не желае деца от своя страна, е напълно безсмислено да го прави под натиска на годините. Ако категорично знае, че иска да е майка, но половинка няма и няма, то си струва наистина да обмисли и другите опции, най-малкото за да си състави back up план. Така ще си има някакво спокойствие, че и принцът да не се появи, има план, и няма да се вкопчва истерично в следващата връзка.

# 156
  • София
Не познавам жена, която да е съжалила, че е родила детето си, независимо как са се развили нещата - със или без мъж. Но от нераждалите жени, които зная, повечето съжаляват, че не са родили - със или без мъж.

Е, какъв да е този мъж - обикновен! Съвсем обикновен. Повечето са съвсем обикновени - може много да обичат жената до себе си, но обичат първо себе си.

# 157
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Явно си имала труден, но интересен живот.

Приеми го така, ако щеш, защото много пък, които имат деца, живеят скучно Simple Smile
Пожелавам ти да се наредят нещата при теб , както ги искаш

# 158
  • Blondeville
Andariel, повечето мъже се борят докрай и са опора на половинките си в борбата за дете. Тоя си е бил чукалата още като е разбрал, че само с клатене няма да стане...

# 159
Не разбирам това омаловажаване на бащата в случая, неговата история, неговото семейство и роднини и тн..? И разбира се, че има какво да се мисли, ако в крайна сметка една жена реши да роди по този начин. Без да се мисли за детето, ми се струва прекалено егоистично.
Бих искала да чуя някои от подходящите отговори, явно има много дълъг списък, а аз за един добър отговор не се сещам. Не се заяждам, съвсем сериозно питам.

# 160
  • София
Кои са тези повечето мъже, които се борят до край? До кой край? Докато набързо се залюбят с някоя, която забременява веднага. Това за опората докрай е по-скоро изключение, на което не бих заложила. Много двойки се разделят, защото се изморяват, на мъжете им писва. По този повод се сетих сега за един филм, който има една сцена, в която съвсем достоверно са предадени нещата, сега не мога да се сетя името. В него главният герой е психотерапевт и като странична сюжетна линия вървеше историята на една от неговите пациентки, която много точно описва през какво минават тя и мъжът й в борбата тя да роди. Накрая се развеждат, защото и двамата, най вече той, са се изморили да живеят между две процедури и да търпят разочарования. Бели, образовани, добре обезпечени, на възраст около 40.

Не омаловажавам бащата, но деца са се раждали и ще се раждат и без бащата да е наличен като присъствие. Само по време на войни колко деца са родени без дори жените да знаят кой е бащата, ама ей на, отгледали са ги. Ние в момента разсъждаваме от гледната точка на бели, охранени европейци, които смятат за задължително условие наличието на баща постоянно в ежедневието. Е, да, ама историята на човечеството показва съвсем друго.

Сетих се кой е филмът - Хлапе като Джейк
https://hbogo.bg/filmi/hlape-kato-dzheyk

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 12:49 от Andariel

# 161
Подходящите условия никога не настъпват - все няма достатъчно пари, достатъчно хубаво жилище, достатъчно време, достатъчно подходящ мъж, достатъчно... Затова рискът от раждане без достатъчно добри условия е пъти по-печеливш от добрите условия.
Нямам предвид вманиачаване в създаването на перфектни условия, но поне някаква нормална среда. Не искам да спорим, всеки е прав за себе си. За теб изглежда създаването на пококоление е важно и едва ли не задължително, за мен не точно така.

# 162
  • София
Виж, ти си решаваш - това е твоят живот.
Да, за мен създаването на поколение е най-важната задача в живота.

# 163
Виж, ти си решаваш - това е твоят живот.
Да, за мен създаването на поколение е най-важната задача в живота.
Всеки има различна гледна точка и приоритети и това е съвсем нормално. Да, дете може да израсне и без баща, и в мизерия, и сред насилие... Обаче ако е наистина желано детето, според мен майката трябва поне да се опита да му осигури спокойна среда.

# 164
  • София
Какво разбираш под спокойна среда? не се заяждам, така и така повдигнахме темата за средата и условията. За мизерия не искам да отварям дума, макар че както се вижда, като навъртят по десет деца в мизерията, все се намира кой да им ги отгледа и хем са се възпроизвели, хем децата им отгледани.

Общи условия

Активация на акаунт