Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 106
  • 808
  •   1
Отговори
# 660
Моят термин също беше за 04 март. Бях изключила. Но през ноща на 3 срещу четвърти сънувах пак бебе, сънувах болница, сънувах, че съм бременна. Събудих се стресирана на 04 и цял ден ревах. Подсъзнанието ми напомни термина в съня ми. Психиката си казва думата. Физически се възстановяваме, но психически е по-трудно.

# 661
За тютюнопушенето по време на бременност - имам две познати, които си го позволяваха. На едната детето е с рефлукс, а на другата с лицев белег, който на мен ми прилича на дим. Сигурно нямат връзка с цигарите, но пък кой знае, какво е щяло да бъде без тях. Не знам как може някой да постави в риск детето си, дори да има и малък шанс от нещо да се случи.
Имам и друг пример с позната, която и с двете си бремености след + тест приключи с цигарите от раз. Каза, че се отвъщава да пуши бременна. А след това кърми по една година и отново не запали.
Аз не съм пушач, но отстрнани за мен е грозно и пушеща бременна и пушеща майка с количка. Виждала съм как такава си допуши цигатата в парка и на последното дръпване, детето се разплака. Тя имаше 10 секунди да си допуши, изхвърли цигарата и чак тогава си вдигна детето. Беше много грозно, а представям си бебето в каква ароматна прегръдка се озова.
Но спирам с това, всеки за себе си да решава и рисковете да си ги поема, за сметка на бебето.

# 662
Честит празник, мили дами! Бъдете здрави и много лъчезарни, и дано следващият 8ми март е двоен празник за всички ни!

# 663
Честит празник, момичета! Желая на всяка една от вас сбъдване на най-истинската мечта!
Манди, прегръщам те и тук HeartKissing Heart
За пушенето... не бих го причинила на детето си и не, не мога да разбера тези, които го правят. Имам колежка, която и с двете бременности димеше като комин. Да са и живи и здрави децата, но тези неща могат и след години да се проявят. Всеки има глава на раменете си. Аз не мога да съдя, но за мен е неприемливо!

# 664
  • София
Добро утро! Виждам, че се заформи дебат по повод цигарите, след коментара ми. Пак казвам не толерирам тютюнопушенето по време на бременност, но бих искала да  аргументирам мнението си, че 4-5 цигари на ден не биха оказали пагубни щети. С риск да ме порицаете, ще споделя, че при първата си бременност, аз също не спрях да пуша напълно, въпреки че преди това се борих 4 години за дете и минах през всички съпътстващи тази борба обстоятелства, така че не бях от късметлийките, при които става от раз. Когато разбрах, че съм бременна, при мен също възникна въпросът, как да спра цигарите. Реших да заложа на по-малкото зло и да не ги спирам напълно. Истината е, че рязкото спиране на този порок, особено при страстни пушачи, предизвиква буря от ендокринни процеси в тялото, като хормоните, които започват да се леят в изобилие, например  адреналин, кортизон имат за цел да "спасяват" организма от липсата  и провокират ред физични процеси, като силно или отслабено сърцебиене, потене, понякога треперене, безсъние и дори депресия. Тези процеси в много по голяма степен биха навредили на плода и поради тази причина моето решение беше такова. Някои се справят бързо със спирането на цигарите, но аз не съм от тях. Моят съвет е тези, които категорично не искат да пушат по време на бременност, спрете цигарите постепенно преди да сте забременели, дайте време на организма да се адаптира, а не чакайте + тест, за да го направите.
Моята бременност протече леко и безпроблемно,родих 2 дни след термин по нормален начин живо и здраво дете. Когато родих спрях цигарите от раз, детето беше извън тялото ми вече, докато я кърмех не си позволих дори да запаля, защото да никотина, ако бива спрян в по голяма част от плацентата, за кърмата няма бариери.
ЧСТИТ ПРАЗНИК! ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И УСПЕХ!

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 08:07 от ·.·♥Катето♥·.·

# 665
  • Замък сред облаците
Честит празник, момичета!

Проблемът с цигарите най-вече е, че възпрепятстват преноса на кислород в кръвта, оттам е намалено подаването на кислород към бебето. Тъй като със или без придружаващи заболявания, всяка една бременност може да протече абсолютно различно и да възникнат различни проблеми, то пушенето при всички положения увеличава риска от недостатъчност в развитието и преждевременно състаряване на плацентата. Оттам нататък намалянето и спирането на цигарите е нещо, което трябва да се обсъди преди зачеване именно заради възможната “буря от процеси”. Но всеки сам си прави изборите какъв шанс ще даде на себе си и на бъдещето си дете - независимо от пол, раса, религия. В малцинствата също има много жени с репродуктивни проблеми, но не се говори за това, защото се счита за срамно, че се и развеждат масово, защото булката не става без дори и да правят консултация с лекар и да установят къде е проблема.
Иначе в хода на дискусията, пушенето се отразява и на качеството на сперматозоидите. Ако една двойка има продължителна история с неуспехи в зачеването, то елиминирането на вредните навици като пушене, пиене, вредни храни и заседял живот и заместването им с полезни такива доказано влияе положително на качеството на репродуктивната функция.

# 666
На мен ми стигат картинките по кутиите эа цигари и надписите, эа да ме отвратят от таэи дейност, какво остава эа ситуацията бременна пушачка. Определено това е най-беэотговорното, което една жена може да прави по време на бременност. Също мисля, че се отраэява на репродуктивните органи, то си е докаэано. Не на последно място никога не съм харесвала пушачи и не съм иэлиэала с такива дори на среща, эа мен това е критерий эа опоэнаване. Нямам и приятели, които пушат и не бих имала, колкото и снобарско да проэвучи на някои. :Д

Честит осми март!! Simple Smile

# 667
Честит 8-ми Март дами . Бъдете обичани и щастливи .
Аз не съм писала от доста време . Просто си дадох малко почивка от следене на ову и с...кс по график . И пак нищо ☹
Днес стартирам пазника с М 😩
Пожелавам си това да е нашият месец .
Честито на всички видяли 2те чертички, а останалите като мен - успех и мнооого стиснати палчета 🌹

# 668
Честит 8ми Март ! Пожелавам ви много здраве и сбъднати мечти !

# 669
Честит празник момичета, бъдете щастливи, силни, сбъдвайте мечтите си и никога не се отказвайте от тях.

Относно пушенето се заформя безсмислен дебат. Цигарите намаляват притока на кислород към органите на бебето и то в момент, в който те тепърва се оформят. Всякакви доводи с една приятелка пуши 9 месеца и роди живо и здраво дете не ме сгряват особено като знам, че последствия може да има и след години, не дай си боже. Упоритото настояване в подкрепа на пушенето на 2-3 цигарки звучи малко като подкокоросване на жени, които още се чудят или им е по-трудно да ги спрат.  Може и нищо да не стане като пушите, но ако стане няма ли да се обвинявате цял живот?

# 670
Според мен това с "цигарките" си е чист егоизъм! И да за жените от малцинствата с репро. проблеми не се говори... Бях свидетел на такава двойка, която се подготвяше за процедури.

Честит празник, настоящи и бъдещи МАМИ!

# 671
Честит празник момичета,бъдете здрави и щастливи обичани жени и майки. Минавам за последно да ви наръся с розово защото много скоро ще има памперси,не се отказвайте и знайте че когато най малко го очаквате чудото ще дойде.

# 672

Честит празник момичета!
Бъдете здрави, борбени,  обичани, обичащи !
Не се отказвайте , борете се , да чуете заветното МАМО! Пожелавам го от сърце на всяка от вас!
Моля , хайде да си коментираме по-градивни неща от цигарите- всеки има глава на раменете да си прецени рисковете!

# 673
Честит празник мили дами! Пожелавам на следващия 8-ми март всички да гушкаме пухкави бебчета!

По въпроса с цигарите... аз също съм пушач, но и двата пъти като видях теста приключвах с цигарите, а ММ пушеше далеч от мен. Според д-р Сигридов всички тежки метали и тн отиват директно в бебчето, като то е един вид филтър. Всеки има глава на раменете си и взима решенията си сам, не съдя никого, но ми е грозно като видя бременна с цигара в устата. Аз лично с моите два мисед аборта, ако не ги бях спряла щях да се обвинявам, че аз съм виновна.

# 674
  • София/Севлиево
Честит празник момичета ❤️
Бъдете здрави и скоро всички да гушкате поне по едно бебче.
Обещавам след 15.03 да ви наръся с прашец, засега ви изпращам прегръдки и положителна енергия Hug

Общи условия

Активация на акаунт